Cranberry3 produse.

Arata 1 - 3 din 3 produse
Arata 1 - 3 din 3 produse

Cranberry

Ce este cranberry?

Sunt acele fructe mici  tari, rotunde si roșii si cu un gust usor acrisor. Sunt originare din America de Nord si sunt considerate un superaliment gratie continutului bogat de antioxidanti, carbohidrați, fibre si aproximativ 90% apă. De asemenea, conțin vitamine și minerale precum vitamina C, vitamina E, vitamina K.

Cranberry valori nutritionale

O jumătate de cană de cranberry tocate contine:

  • 25 de calorii
  • 0,25 grame (g) de proteine
  • 0,07 g de grăsime
  • 6,6 g de carbohidrați, inclusiv 2,35 g de zahăr natural
  • 2 g de fibre
  • 4,4 miligrame (mg) de calciu
  • 0,12 mg de fier
  • 3,3 mg de magneziu
  • 6 mg fosfor
  • 44 mg de potasiu
  • 1,1 mg de sodiu
  • 0,05 mg de zinc
  • 7,7 mg de vitamina C
  • 0,5 micrograme (mcg) de folat DFE
  • 35 de unități internaționale de vitamina A
  • 0,72 mg de vitamina E
  • 2,75 mcg de vitamina K

Cranberry beneficii

Previne infectiile urinare. Cranberry este probabil cel mai cunoscut aliment atunci cand vine vorba de prevenirea infecțiilor urinare. Contine un nivel ridicat de antioxidanti denumiti proantocianidine care actioneaza benefic asupra bacteriei E. Coli, aceasta fiind considerata principala cauza a infectiilor urinare si totodata ajută la scăderea aderenței anumitor bacterii la pereții tractului urinar si lupta impotriva infectiilor.

Lupta impotriva cariilor. Se crede ca proantocianidinele de tip a sunt responsabile și pentru prevenirea formării bacteriilor în gură, astfel ar putea ajuta la prevenirea nu numai a cariilor, ci și a bolilor gingiilor, a cariilor dentare și a cancerului oral.

Suntine sanatatea inimii. Consumul regulat de cranberry poate imbunatati sănătatea cardiometabolică, inclusiv tensiunea arterială și profilurile lipidelor serice, iar antocianinele, compușii care conferă culoarea roșie, sunt antioxidanți mai puternici chiar si decât vitamina E si reduc colesterolul LDL (așa-numitul colesterol „rău”).

Mentine sanatatea sistemului digestiv. Pentru persoanele ce au o dieta bazata pe produse animale, cranberry favorizeaza aparitia bacteriilor bune în sistemul digestiv. Proantocianidinele de tip A, care se găsesc numai în aceste fructe, pot ajuta la reducerea bacteriilor daunatoare care trăiesc în colon. In plus, unele cercetari spun ca există posibilitatea sa fie de ajutor si in prevenirea cancerelor de colon și gastrointestinale.

Tine sub control progresia cancerului. Compușii prezenti din acest supliment au avut mai multe efecte benefice asupra celulelor canceroase printre care putem enumera: declanșeaza moartea celulelor canceroase, incetineste cresterea celulelor canceroase si si reduce inflamatiile.

Protejeaza impotriva ulcerului gastric și a cancerului de stomac. Cranberry are in compozitie un compus vegetal care poate reduce riscul de a dezvolta ulcer gastric și cancer de stomac cauzat in principal de bacteria Helicobacter pylori. Consumul regulat pare să suprime creșterea bacteriilor și, ca urmare reduce riscul de a dezvolta cancer de stomac.

Sustine sanatatea creierului. Compușii antioxidanti și antiinflamatori prezenți într-o concentratie mare pot îmbunătăți memoria și concentrarea.

Intareste sistemul imunitar prin continutul bogat de antioxidanti si fitochimice si tine la distanta virusii si bacteriile.

Cranberry contraindicatii

A nu se utiliza de catre persoanele cu alergie la oricare dintre ingrediente.

Persoanele care folosesc warfarina (Coumadin) pentru subțierea sângelui nu ar trebui să-și mărească brusc aportul de cranberry.

Deși există dovezi contradictorii cu privire la potențialul de a spori efectele anticoagulante, totusi ar putea duce la creșterea sângerării.

Persoanele care au pietre la rinichi ar trebui să discute cu medicul înainte de a administra cranberry.