Carbune Medicinal11 produse.

Arata 1 - 11 din 11 produse
Arata 1 - 11 din 11 produse

Esti in categoria Carbune Medicinal

Ce este carbunele medicinal?

Carbunele medicinal este un supliment alimentar. Se folosește pentru a absorbi gazele din stomac.

Carbunele medicinal- beneficii

In vederea prevenirii si ameliorarii diferitelor afectiuni, carbunele medicinal este o alternativa care merita incercata. Iata de ce: 

Contribuie la purificarea sistemului digestiv. Carbunele medicinal promoveaza buna sanatate a sistemului digestiv pentru ca indeparteaza toxinele responsabile de reactiile alergice si de realizarea stresului oxidativ. De pilda, el este eficient in eliminarea toxinelor din alimente si din apa (pesticide, solventi etc.)

Faciliteaza absorbtia optima a nutrientilor valorosi. Pentru ca este capabil sa purifice sangele si sa impiedice acumularea toxinelor la nivelul organelor vitale, carbunele medicinal stimuleaza absorbtia nutrientilor de care avem nevoie.

Carbunele medicinal purifica organismul de mucegai. Oricand se poate intampla ca in corpurile noastre sa ajunga mucegaiuri toxice (ele conduc la diferite probleme, precum diminuarea functionarii eficiente a rinichilor sau a ficatului, la maladii cardiace, la boli respiratorii severe, la slabirea sistemului imunitar etc.), absorbite insa de carbunele medicinal

Carbunele medicinal este eficient in caz de intoxicari cu diferite substante. In situatia in care o persoana ajunge la o unitate de primiri urgente dupa ce a inghitit doze mari de medicamente precum antiinflamatoare nesteroidiene, sedative, aspirina, opiu, morfina, cocaina, medicamente cu acetaminofen etc. atunci va fi tratata si cu carbune medicinal. Acesta nu este insa eficient in toate cazurile. De pilda, cand este vorba despre ingerarea de benzina, de motorina, de litiu, de agenti de ingrosare pentru vopsele, carbunele medicinal nu este util. Tratamentul va fi adecvat daca este efectuat dupa 1-4 ore de la ingerarea unei anumite substante toxice

Trateaza intoxicatiile cu alcool cu ajutorul carbunelui medicinal. Daca se ajunge la asa ceva, administrarea de carbune medicinal este o solutie potrivita pentru ca va diminua concentratia de alcool din sange 

Carbunele medicinal scade nivelul colesterolului „rau”- Un studiu a aratat ca administrarea de carbune medicinal va regla colesterolul total, crescand nivelul celui „bun” si micsorandu-l pe cel „rau”

Carbunele medicinal reduce balonarile si acumularile de gaze de la nivelul aparatului digestiv.  Mai multe studii au ajuns la concluzia ca folosirea de carbune medicinal, sub forma de pudra sau de capsule, va preveni acumularea de gaze de dupa consumul de alimente si va reduce nivelul de gaze din colon.

La ce interval de timp după administrarea de cărbune medicinal pot lua medicamente?

Dacă luați orice alt medicament, nu îl luați în decurs de 2 ore de la administrarea de cărbune medicinal. Utilizarea altor medicamente împreună cu cărbunele medicinal, poate împiedica absorbția celuilalt medicament de către corpul dumneavoastră.

Câte comprimate de cărbune medicinal ar trebui să iau pe zi?

Tratament cu o singură doză: adulți și adolescenți - Doza este de obicei de 25 până la 100 de grame.

Copii cu vârsta cuprinsă între 1 și 12 ani - Doza este de obicei de la 25 la 50 de grame sau doza poate fi bazată pe greutatea corporală. Poate fi de 0,5 până la 1 gram pe kg (0,23 până la 0,45 gram pe kilogram) de greutate corporală.

Este carbunele medicinal bun pentru stomac?

Cărbunele medicinal este utilizat pentru a trata durerile de stomac cauzate de excesul de gaze, diaree sau indigestie. Cărbunele medicinal este, de asemenea, utilizat pentru ameliorarea mâncărimilor legate de tratamentul dializei renale și pentru tratarea otrăvirii sau a supradozajului cu medicamente.

Care sunt efectele secundare pe care le poate avea administrarea unei doze mai mari de carbune medicinal?

Efectele secundare ale cărbunelui medicinal includ constipația și scaunele negre. Efectele secundare mai grave, dar rare, sunt încetinirea sau blocarea tractului intestinal, regurgitare în plămâni și deshidratare.

Pe Plantum.ro gasesti carbune medicinal de la cei mai cunoscuti producatori:

Carbune medicinal de la Kal Secom de 50 de capsule

Carbune medicinal de la DVR Pharm de 60 capsule

Carbune medicinal sub forma de pulbere de la DVR Pharm 200g

Carbune medicinal sub forma de 30 si 60 capsule de la Pro Natura