Carbune Medicinal11 produse.

Arata 1 - 11 din 11 produse
Arata 1 - 11 din 11 produse

Carbune Medicinal

Carbunele medicinal- utilizari pentru sanatate

In vederea prevenirii si ameliorarii diferitelor afectiuni, carbunele medicinal este o alternativa care merita incercata. Iata de ce: 

 • Contribuie la purificarea sistemului digestiv- Carbunele medicinal promoveaza buna sanatate a sistemului digestiv pentru ca indeparteaza toxinele responsabile de reactiile alergice si de realizarea stresului oxidativ. De pilda, el este eficient in eliminarea toxinelor din alimente si din apa (pesticide, solventi etc.)

 • Faciliteaza absorbtia optima a nutrientilor valorosi- Pentru ca este capabil sa purifice sangele si sa impiedice acumularea toxinelor la nivelul organelor vitale, carbunele medicinal stimuleaza absorbtia nutrientilor de care avem nevoie

 • Ne purifica organismul de mucegai- Oricand se poate intampla ca in corpurile noastre sa ajunga mucegaiuri toxice (ele conduc la diferite probleme, precum diminuarea functionarii eficiente a rinichilor sau a ficatului, la maladii cardiace, la boli respiratorii severe, la slabirea sistemului imunitar etc.), absorbite insa de carbunele medicinal 

 • Este eficient in caz de intoxicari cu diferite substante- In situatia in care o persoana ajunge la o unitate de primiri urgente dupa ce a inghitit doze mari de medicamente precum antiinflamatoare nesteroidiene, sedative, aspirina, opiu, morfina, cocaina, medicamente cu acetaminofen etc. atunci va fi tratata si cu carbune medicinal. Acesta nu este insa eficient in toate cazurile. De pilda, cand este vorba despre ingerarea de benzina, de motorina, de litiu, de agenti de ingrosare pentru vopsele, carbunele medicinal nu este util. Tratamentul va fi adecvat daca este efectuat dupa 1-4 ore de la ingerarea unei anumite substante toxice

 • Trateaza intoxicatiile cu alcool- Daca se ajunge la asa ceva, administrarea de carbune medicinal este o solutie potrivita pentru ca va diminua concentratia de alcool din sange 

 • Scade nivelul de colesterol „rau”- Un studiu a aratat ca administrarea de carbune medicinal va regla colesterolul total, crescand nivelul celui „bun” si micsorandu-l pe cel „rau”

 • Reduce balonarile si acumularile de gaze de la nivelul aparatului digestiv- Mai multe studii au ajuns la concluzia ca folosirea de carbune medicinal, sub forma de pudra sau de capsule, va preveni acumularea de gaze de dupa consumul de alimente si va reduce nivelul de gaze din colon

Carbunele medicinal- dozajul indicat

Cantitatea de carbune medicinal care va fi administrata depinde de cat de grava este problema care trebuie ameliorata. Spre exemplu, daca este vorba despre intoxicatie cu droguri, se vor primi initial 50-100 g. Ulterior ar trebui sa se administreze, dupa fiecare ora, cam 12, 5 g. Pentru copii sunt suficiente 10-25 g. 

Fiecare caz este insa diferit si de aceea nu trebuie sa se apeleze acasa la carbune medicinal, in caz de intoxicatie cu droguri sau cu alte substante. Se impune consultul unui medic, preferabil la camera de garda a unei unitati sanitare.

In schimb, daca se apeleaza la carbune medicinal pentru prevenirea si tratarea balonarilor, este potrivit sa se consume 500-1000 mg de carbune medicinal pe zi. 

Pentru reducerea nivelului de colesterol „rau”, dozele de carbune medicinal variaza intre 4 si 32 g pe zi.

Carbunele medicinal- posibile reactii adverse

In general, carbunele medicinal este bine tolerat cand este consumat intern, fara excese. Cu toate acestea, in unele cazuri, pot surveni reactii nedorite, precum:

 • scaune inchise la culoare

 • voma

 • diaree

 • innegrirea limbii

 • constipatie

In situatii extreme, se poate ajunge la blocaje intestinale.

Pentru a evita oricare dintre aceste situatii, consulta un medic inainte de a lua carbune medicinal. 

Carbunele medicinal- precautii si atentionari speciale

Carbunele medicinal reduce sau previne absorbția unor medicamente. De aceea, ar trebui evitat daca urmezi un tratament cu: medicamente pe baza de acetaminofen, cu Digoxin, cu anumite antidepresive etc.. In cazul in care medicul iti permite sa utilizezi carbune medicinal alaturi de acestea, te va sfatui sa il  iei cu cel putin 1 ora dupa ce le-ai luat. 

Carbunele medicinal poate fi luat pe termen scurt in sarcina sau in perioada de alaptare, dar numai daca ai acordul unui medic.

Nu vei lua sub nicio forma carbune medicinal daca suferi de obstructie intestinala sau de orice alta afectiune care presupune un ritm lent de trecere a hranei prin pasajul intestinal. De asemenea, evita carbunele medicinal daca iei unele medicamente pentru tratarea constipatiei (cum sunt cele pe baza de citrat de magneziu de exemplu).