Acid Alfa Lipoic9 produse.

Arata 1 - 9 din 9 produse
Arata 1 - 9 din 9 produse

Esti in categoria de acid alfa lipoic

Ce este Acidul Alfa Lipoic?

Acidul alfa lipoic, cunoscut si ca acid tioctic, este un antioxidant care poate fi solubil atat in apa, dar si in grasimi. Astfel, el patrunde cu usurinta prin membrana celulara si prin bariera hemato-encefalica, protejand celulele si tesuturile organismului, inclusiv neuronii, de actiunea radicalilor liberi.

Pentru ce este bun acidul alfa lipoic?

Acidul alfa-lipoic are proprietăți antioxidante puternice, care pot reduce inflamația și îmbătrânirea pielii, este implicat in productia de energie la nivelul fiecarei celule, favorizeaza metabolismul celular al glucozei, scade factorii de risc ai bolilor de inimă, ajuta la mentinerea unor valori optime ale vitaminei E si C in sange și poate încetini progresia tulburărilor de pierdere a memoriei.

Ce beneficii aduce organismului acidul alfa lipoic?

Acidul alfa lipoic poate reduce imbatranirea pielii

Întârzie procesele naturale ale îmbătrânirii şi menţine un tonus general ridicat, ameliorează simptomele neplăcute legate de vârsta înaintată.

Ajută celulele să consume energie

ALA este un factor esențial ce contribuie la determinarea enzimelor mitocondriale să producă energie din grăsimi și carbohidrați. Nivelurile mai ridicate de acid lipoic ALA din mitocondrie îmbunătățesc eficiența metabolică a acesteia. Un studiu din ianuarie 2011 apărut în „American Journal of Medicine” sugerează că o doză mare de ALA, respectiv 1.800 miligrame pe zi, a dus la reducerea greutății cu 2 la sută chiar de la început în cazul pacienților obezi, fapt ce demonstrează efectul său de îmbunătățire a metabolismului.

Acidul alfa lipoic poate încetini avansarea bolii Alzheimer

Deteriorarea oxidativă și privarea de energie a neuronilor din creier constituie factori importanți în dezvoltarea demenței Alzheimer. Acidul alfa lipoic, luat în doză zilnică de 600 miligrame, a încetinit avansarea bolii Alzheimer.

Intrucat este un bun neuroprotector, se dovedeste a fi foarte benefic în echilibrarea şi funcţionarea optimă a sistemului nervos.

Acidul lipoic poate anula neuropatia diabetică

Neuropatia este o complicație majoră a diabetului. Se manifestă prin amorțeală, furnicături sau durere în zona extremităților și contribuie la apariția ulcerațiilor diabetice, la degenerarea articulațiilor și la amputații. Acidul alfa lipoic anulează anumite deficiențe asociate cu neuropatia diabetică.

Este sigur să luați acid alfa lipoic zilnic?

Inca nu s-a stabilit ca acidul alfa lipoic poate fi considerat un tratament, astfel, sunt studii care ne spun ca pentru diabet si neuropatie doza este intre 600- 1800 de miligrame zilnic, iar o analiză a concluzionat că dovezile sunt mai convingătoare pentru utilizarea a 600 de miligrame pe zi, timp de trei săptămâni asupra simptomelor neuropatiei diabetice.

Cum se face administrarea corecta de acid alfa lipoic pentru rezultate optime?

Suplimentele alfa-lipoice se administrează cel mai bine pe stomacul gol, deoarece anumite alimente pot reduce proprietatile sau efectele acidului. Deși nu există o doză stabilită, majoritatea dovezilor sugerează că o concentratie cuprinsa intre 300-600 mg sunt suficiente și sigure.

Care sunt efectele secundare pe care le poate avea administrarea unei doze mai mari de acid alfa lipoic?

Printre efectele secundare se pot enumera: glicemie scazuta, cefalee, foame, slăbiciune, transpirație, confuzie, iritabilitate, amețeli, ritm cardiac rapid sau senzație de nervozitate.

Acidul alfa lipoic poate interactiona cu alte medicamente?

Acidul alfa lipoic poate interfera cu insulina și medicamentele care scad glicemia, pentru a reduce nivelul zaharului din sange, rezultând hipoglicemie (scăderea zahărului din sânge).

Pe Plantum.ro gasesti acid alfa lipoic de la cei mai cunoscuti producatori, precum:

Acid alfa lipoic de la Secom cu o concentratie de 300 mg sub forma de 30 de tablete

Solgar propune acid alfa lipoic cu o concentratie de 200 mg sub forma de 50 de capsule

Acid alfa lipoic de la Organika 100 mg 60 capsule

Acid alfa lipoic de la Provita cu o concentratie mai puternica, respectiv 300 mg la 60 de capsule

Swanson propune acid alfa lipoic cu o concentratie de 100 mg in varianta de 120 de capsule

Acid alfa lipoic in combinatie cu biotina si crom de la Cosmo Pharm la 30 de capsule

Medica propune acid alfa lipoic la 60 capsule