Hemoroizi - Tot ce trebuie să știi

Hemoroizi - Simptome si tratamente rapide

 

tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-hemoroizi-si-cum-se-trateaza-plantum

Hemoroizii reprezinta o problema de sanatate tot mai frecvent intalnita. Unul din 4 adulti din intreaga lume sufera de hemoroizi, iar in Romania aproximativ 20% din populatie este afectata.

Cu toate acestea, din cauza stigmatului asociat acestei boli, doar 4% dintre persoanele ce se confruntă cu hemoroizi, consultă un medic în vederea tratamentului.

În acest articol, vei regăsi informații utile despre hemoroizi și despre prevenția și tratarea rapidă și eficientă a acestora.

Ce sunt hemoroizii?

 

Hemoroizii sunt grupuri de vene cu aspect de pernă, ce se află sub membrana mucoasă a părții inferioare a rectului și a anusului. Afecțiunea apare atunci când pereții acestor vene se întind, subțiază și umflă, conducând în cele din urmă la iritații.

Aceștia dacă nu sunt tratați la timp, pot deveni o reală problemă cu trecerea timpului.

Este important de menționat faptul că toată lumea are hemoroizi, însă nu toți suferă din cauza lor.

Aceștia reprezintă o parte normală din anatomia umană, având un rol important. Mai exact, aceste mici vase de sânge funcționează ca niște baloane umplute cu apă și ajută la controlul mișcărilor tranzitului intestinal.

 

Tipuri de hemoroizi

 

Există 2 tipuri de hemoroizi:

hemoroizi interni;

hemoroizi externi.

Hemoroizi interni

 

Aceștia apar în rectul inferior. Nu pot fi văzuți sau simțiți și nu provoacă senzații de durere. Primul semn al hemoroizilor este sângerarea anală.

În cazuri mai grave, aceștia se pot extinde dincolo de anus, conducând la o problemă numită prolaps hemoroidal. Hemoroizii prolapsați sunt dureroși și pot apărea numeroase complicații din cauza lor.

Hemoroizi externi

 

 Hemoroizii externi sunt cei mai frecvenți și provoc:

durere;

mâncărimi severe;

dificultăți în a sta jos.

Aceștia se dezvoltă sub pielea din jurul anusului. Hemoroizii externi determina apariția unor iritații.

Dacă în interiorul hemoroidului extern apare și un cheag de sânge (denumit hemoroid trombozat), acesta se transformă într-un nodul dureros. Dar, în cele mai multe cazuri, cheagul dispare de la sine.

Simptome Hemoroizi

 

Cele mai comune simptome sunt:

mâncărimi externe în jurul anusului;

tensiune locală;

dureri și iritații în zona anusului;

umflături în pielea din jurul anusul, ce provoacă mâncărimi și durere;

sângerări anale.

Hemoroizii apar în urma unui cumul de mecanisme interne, ce nu funcționează în parametrii normali. De cele mai multe ori, hemoroizii apar din cauza:

Constipației cronice - în timpul tranzitului intestinal și din cauza statului prelungit pe toaletă, fluxul de sânge din zona hemoroizilor este afectat. Cu trecerea timpului, apare și o acumulare de sânge, care determină o extindere a acestor vase. De asemenea, încordarea excesivă din cauza constipației, pune și mai multă presiune pe canalul anal și favorizează împingerea hemoroizilor înspre mușchiul sfincterului;

Diaree cronică - nu reprezintă o boală în sine, ci apare ca simptom al unei afecțiuni gastrointestinale. Aceasta se manifestă prin prezența unor scaune foarte moi și o nevoie constantă de a merge la toaletă în vederea eliminării conținutului intestinal. De obicei, diareea normală poate persista până la trei zile, dar dacă durează mai mult de 2-3 săptămâni atunci este vorba de diaree cronică. Aceasta poate provoca apariția hemoroizilor;

Sarcina - hemoroizii sunt deseori întâlniți în timpul sarcinii, în special în ultimul trimestru al acesteia. Creșterea uterului pune presiune pe venele pelviene, conducând la încetinirea circulației sângelui în partea de jos a corpului. Din cauza acestei presiuni, venele de sub uter se umflă. De asemenea, hemoroizii pot apărea și din cauza constipației în timpul sarcinii. Sunt cazuri în care hemoroizii apar și după naștere;

Sedentarismul - statul mult jos este unul dintre motivele apariției hemoroizilor. Sângele din regiunea anală nu mai poate circula corespunzător, iar în timp acest lucru determină activarea acestora;

Vârsta înaintată - hemoroizii reprezintă una dintre problemele des întâlnite la persoanele cu o vârstă înaintată. Odată cu vârsta, elasticitatea venelor scade, fapt ce stimulează apariția hemoroizilor. O altă cauză a predispoziției persoanele în vârstă la hemoroizi este constipația.

Diagnosticarea hemoroizilor

 

Hemoroizii sunt ușor de diagnosticat printr-o simplă examinare vizuală a anusului de către medic. Cei externi sunt evidenți, mai ales dacă s-a format și un cheag de sânge. În anumite situații, medicul va efectua mai multe investigații amănunțite.

Prima investigație este examinarea rectului. Pentru a controla canalul anal, medicul specialist va folosi un anoscop (un tub de plastic scurt), cu sistem de iluminare.

Dacă se observă prezența anumitor anomalii la nivelul țesutului, acesta va recomanda o colonscopie sau o sigmoidoscopie. Mai exact, se va introduce în rect un tub, cu o cameră de mici dimensiuni. Este esențială această procedură deoarece se pot exclude alte cauze ale sângerării precum:

polipii colorectali;

cancerul.

Din cauza hemoroizilor pot apărea complicații precum:

anemia - sângerările pot conduce la pierderea unei cantitați mari de sânge, fapt ce conduce la apariția anemiei;

hemoroizi ștrangulați - este o complicație dureroasă ce apare în urma neprimirii cantității de sânge necesară hemoroidului pentru a supraviețui.

Tratamente pentru hemoroizi

 

 Tratamentul prin dietă

Regimul alimentar echilibrat, este foarte important pentru ameliorarea sau îndepărtarea simptomelor. Regimul pentru hemoroizi se concentrează asupra:

reglării tranzitului intestinal;

prevenirea constipației și a diareei;

eliminarea ușoară a scaunului.

Cele mai importante componente în dieta pentru tratarea hemoroizilor sunt fibrele și lichidele.

Fibrele pot fi de 2 tipuri:

insolubile - nu se dizolvă în apă și ajută la stabilirea unui echilibru în interiorul intestinelor;

solubile - se dizolvă în apă și capătă o textură omogenă, acestea prevenind constipația și iritarea hemoroizilor deja inflamați.

În această dietă, se pot consuma:

cereale - sunt surse foarte bune de fibre solubile. Fulgii de ovăz, orzul, hrișcă și secara sunt foarte ușoare de integrat într-o dietă;

fructe și legume - sunt esențiale în acest regim. Pe lângă fibre, acestea conțin și flavonoizi, ce împiedică apariția sângerărilor cauzate de hemoroizi. Cele mai bune fructe sunt merele, perele și prunele. Legumele cu un conținut ridicat de apă, ajută la hidratare.

Pe lângă această dietă bogată în fibre, este importantă și consumul ridicat de lichide.

Probioticele sunt esențiale pentru flora intestinală. Ele reprezintă bacterii benefice pentru sistemul digestiv. Cele mai recomandate alimente bogate în probiotice sunt iaurtul și chefirul.

Recomandări pentru tratarea hemoroizilor

 

Este important să se evite consumarea unor alimente, ce pot favoriza constipația și inflamările în organism. Alimentele ce trebuie evitate sunt:

pâinea albă;

laptele, brânza;

carnea;

alimentele procesate;

înghețata;

mâncarea picantă;

De asemenea, sarea trebuie consumată cu moderație, deoarece:

determină retenția de apă;

pune presiune pe vasele de sânge, inflamând hemoroizii.

Hidratarea este importantă, dar cantitatea de lichide necesară organismului diferă de la persoană la persoană. În general, este indicat să consumi 6-7 pahare de lichide pe zi (apă/ceai).

Ceaiurile de plante medicinale ajută la calmarea venelor și la diminuarea inflamației, contribuind și la prevenirea constipației.

Acizii grași naturali pot fi un real ajutor în tratarea hemoroizilor, aceștia având rol important în procesul mișcării intestinale. Consumul de ulei de măsline, avocado, ton, semințe de floarea soarelui poate sprijini vindecarea acestei afecțiuni.

O altă recomandare pentru tratarea hemoroizilor constă în realizarea unor exerciții ușoare de aeorobic. Un stil de viață activ ajută tranzitul să funcționeze normal.

Alte recomandări

Evită ridicatul de greutăți, deoarece crește presiunea abdominală;

Formează un obicei în ceea ce privește mersul la toaletă;

hemoroizi-durere-plantum

Realizează în mod frecvent băi de șezut - o baie de șezut ar trebui să dureze aproximativ 20 de minute. Pot fi efectuate de 2 ori pe zi, dintre care una seara, înainte de culcare. Acestea sunt de mare ajutor, deoarece mențin anusul curat, reduce inflamația și stimulează procesul de vindecare prin creșterea fluxului sanguin.

Tratament rapid pentru hemoroizi

 Hemoralin crema cu efect imediat pt hemoroizi

Indiferent dacă bănuiești că ai putea suferi de hemoroizi sau te confrunți deja cu această problemă, este indicat să acționezi rapid! Timpul poate fi decisiv în ceea ce privește dezvoltarea acestei afecțiuni.

Alege să acționezi rapid și eficient asupra hemoroizilor cu Hemoralin,  crema 100% naturală pentru hemoroizi cu efect imediat. Rețeta unică tratează atât hemoroizii, cât și cauzele acestora.

Din primele 24 de ore, Hemoralin acționează pentru a elimina durerea și mâncărimea, dar și starea de disconfort cauzată de hemoroizi și fisuri anale.

Descopera acum metoda 100% naturala de a scapa de hemoroizi!

Plantum @ May 17, 2019 +