Helicobacter47 produse.

Arata 1 - 47 din 47 produse
Arata 1 - 47 din 47 produse

Ce inseamna Helicobacter?

Helicobacter este denumirea prescurtata a unei bacterii cu numele stiintific de Helicobacter pylori ce se regaseste cel mai adesea in zona stomacala a oamenilor. Aceasta specie de bacterie a fost descoperita de catre oameni in urma cu peste 30 de ani in cazurile de imbolnaviri grave ale stomacului precum gastrita cronica sau ulcerul gastric. In prezent, este cunoscut faptul ca bacteria se regaseste in corpurile majoritatii oamenilor si ca intre 50 si 80% dintre purtatori sunt asimptomatici (nu prezinta simptomele unei infectii cu bacteria Helicobacter pylori). De asemenea, este important de stiut ca bacteria Helicobacter nu este doar daunatoare, ci ca poate avea si un rol benefic in sistemul de mentinere a ecologiei de bacterii din stomac, reducand aciditatea gastrica.

Simptomele infectiei cu Helicobacter

Infectia simptomatica cu Helicobacter este strans legata de afectiunile grave ale stomacului si se manifesta in acord cu simptomele recunoscute pentru acestea. Mai exact, cei care se imbolnavesc de gastrita sau ulcer vor resimti dureri in partea superioara a abdomenului, senzatia de preaplin dupa consumul mic sau moderat de mancare, balonare, senzatie de greata. In cazurile cele mai grave, apar sangerarile stomacale si intestinale manifestate prin fecale lucioase si foarte inchise la culoare ce tind spre negru.

Cum se transmite Helicobacter

Specia de bacterie Helicobacter se poate transmite fie pe cale fecala - orala, fie pe cale orala - orala. Pe langa aceste doua modalitati principale de transmitere, s-au mai publicat dovezi conform carora bacteria s-ar putea transmite si prin intermediul apei potabile sau a altor surse specifice mediului.

Cum se stabileste diagnosticul de infectie cu Helicobacter?

In functie de scopul pentru care se realizeaza analiza de catre cel sau cea interesata sa afle daca sufera de o infectie cu Helicobacter, dar si de stadiul infectiei in cazul in care aceasta deja se manifesta, exista doua tipuri de metode de diagnosticare.

Metode de diagnosticare non-invazive

  • Testul respirator: presupune inghitirea unei pastile care contine molecule de carbon ce vor fi identificate ulterior de medic prin analiza felului in care respiratia modifica mediul din punga in care pacientul sufla in timpul testului. Acest tip de test este unul cu acuratete ridicata.

  • Testarea probelor prelevate din materiile fecale: un tip de test ce ofera o acuratete cel putin la fel de mare ca testul respirator

  • Testele serologice: recomandate pentru cazurile in care cel sau cea care se testeaza a consumat recent antibiotice. Rezultatele acestui tip de testare au o acuratete scazuta.

Metode de diagnosticare invazive

  • Testul de sange: poate detecta atat o infectie activa, cat si una stagnanta, asimptomatica, dar are o acuratete mai scazuta decat testul efectuat pe cale respiratorie

  • Endoscopia digestiva: prelevarea unei biopsii, o parte din mucoasa stomacului ce va fi supusa unei analize microscopice de catre medic

Cand se recomanda testarea pentru infectia cu Helicobacter

Adeseori, simptomele unei infectii cu Helicobacter vor da de inteles imediat pacientului ca trebuie sa mearga la medic in vederea diagnosticarii. Asadar, cei care sufera deja de gastrita sau au simptomele acestei boli sunt eligibili pentru o astfel de testare. De asemenea, si cei cu istoric de gastrita sau ulcer in familie pot efectua teste in vederea diagnosticarii.

Remedii naturiste pentru Helicobacter

Intr-o perioada in care bacteriile dezvolta comportamente rezistente la antibitoice, se cauta remedii care sa cotinue sa fie eficiente in lupta impotriva infectiilor. Tratamentul actual pentru infectiile simptomatice cu Helicobacter implica administrarea a trei sau patru medicamente care contin inhibitori ai pompei de protoni (PPI), claritromicina si amoxicilina ce au rolul de a vindeca infectia sau afectiunea ulceroasa si a preveni aparitia cancerului gastric. (Sursa)

In vederea unei sanatati gastrice si a unei vieti sanatoase in general, exista si cateva produse naturiste ce au rol antibacterian si care pot fi folosite cu regularitate.

Mierea de manuka

Mierea de manuka este cunoscuta pentru potentialele proprietati antibacteriene prin prisma capacitatii acesteia de a nu descompune hidrogenul de peroxid. Spre deosbire de alte tipuri de miere, aceasta isi pastreaza proprietatile de combatere a bacteriilor in anumite concentratii, iar in cazul Helicobacter pylori poate scurta perioada de tratament pe baza celor trei medicamente sau poate face tratamentul mult mai eficient.(Sursa)

Uleiul de cocos

Organismul uman transforma acidul lauric in monolaurin care lupta impotriva virusurilor si bacteriilor care cauzeaza boli.

Uleiul din nuca de cocos are proprietati:

  • Anti-inflamatoare;
  • Anti-microbiene;
  • Anti-fungice;
  • Anti-virale;
  • Imbunatateste procesul de absorbtie a substantelor nutritive.

Cum foloseste corpul nostru acidul lauric din acest ulei de cocos ?

Organismul uman transforma acidul lauric in monolaurin care lupta impotriva virusurilor si bacteriilor care cauzeaza boli, cum ar fi herpesul, gripa, cytomegalovirusul, HIV, Listeria monocytogenes, etc. Desi mecanismul sau exact de actiune era inca necunoscut, acest ulei de cocos a fost utilizat pe scara larga in Ayurveda, sistemul de medicina traditionala a Indiei.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este unul dintre cele mai consumate tipuri de ceai, dar si una dintre cele mai populare bauturi din lume. Cercetarile arata ca ceaiul verde inhiba dezvoltarea speciilor microbiene Helicobacter. Activitatea antibiotica a ceaiului verde impotriva Helicobacter pylori a fost demonstrata in medii vitro, cand soarecii pe care s-au efectuat testele au primit ceai verde inainte de a fi infectati cu bacteria. Asadar, ceaiul verde sau produsele pe baza de ceai verde pot fi consumate in preventia infectiei cu Helicobacter, dar si ca adjuvant in mentinerea unei imunitati bune a corpului uman.

Probioticele

Probioticele capata din ce in ce mai multa importanta in tratamentul infectiilor stomacale, la nivel gastro-intestinal, atat ca alternativa la antibiotice, cat si ca adjuvant in tratamentul cu acestea. Scopul probioticelor este de a reduce efectul negativ al antibioticelor asupra mucoasei stomacale care este infectata de bacterii precum Helicobacter pylori.

Preventia infectiei cu Helicobacter

Bolile gastro-intestinale cauzate de infectia cu Helicobacter pylori, incluzand cancerul de stomac, sunt un subiect important pe agenda cercetatorilor care studiaza diferiti adjuvanti sau feluri prin care corpul uman se poate pregati pentru o eventuala infectie cu aceasta bacterie.

In momentul de fata, exista studii clinice realizate pe oameni in vederea descoperirii unui mod de preventie eficient in combaterea posibilei infectii cu Helicobacter. Cateva obiceiuri sanatoase in preventia gastritei si construirea unei imunitati puternice in zona stomacala, acolo unde bacteria traieste si se dezvolta sunt consumul scazut de alcool, mancare procesata, acida sau a produselor ce contin mult zahar, consumul de miere de manuka ( macar o cura de 3 luni pe an cate 2 lingurite pe zi ), a ceaiului verde, a probioticelor, practicarea de sport, evitarea fumatului si reducerea stresului prin exercitii regulate de respiratie si calmare.

NU GASESTI PRODUSUL DORIT pentru Helicobacter Pilory ? SUNA LA 0378.11.99.50 si unul dintre consultanti te va ajuta sa iei decizia corecta.

Intrebari Frecvente

Arsurile si balonările sunt simptome ale infecției cu helicobacter?

Cele mai frecvente simptome ale infecției cu helicobacter sunt arsurile în abdomenul superior și balonările.Infecția poate fi tratată cu antibiotice. Considerat un antibiotic natural, Manuka Honey MGO 625+ are capacitatea de a combate infecția cu Helicobacter Pylori datorită proprietăților antibacteriene și conținutului de substanțe nutritive.

Infecția cu Helicobacter se manifestă prin reflux gastroesofagian?

Infecția cu Helicobacter conduce la inflamarea mucoasei limitei dintre stomac și esofac, motiv pentru care determină reflux gastroesofagian. Un remediu pentru calmarea țesutului gastroesofagian este Uleiul de Oregano Salbatic cu 80% Carvacrol datorită proprietăților antibacteriene, antiparazitare și antivirale.

Infecția cu Helicobacter determină spasme digestive?

Recomandam Gagasibir.

Poate sistemul digestiv să devină inflamat ca urmare a infecției cu Helicobacter?

Recomandam Gagasibir.

Cum se trateaza tranzitul intestinal deficitar,in cazul infectiei cu Helicobacter?

Cu Mastic Gum( Rasina Naturala de Mastic Gum ).