Antistres285 produse.

Arata 1 - 48 din 285 produse
Arata 1 - 48 din 285 produse

Esti in categoria de produse Antistres

Stresul - ce reprezinta

Stresul se refera la protectia naturala a corpului contra pericolelor si pradatorilor. In conditii de stres, organismul produce hormoni meniti sa ne ajute sa „evadam” sau sa ne confruntam cu pericolul. In aceste conditii, se poate vorbi de asa-numita reactie „lupta sau fugi”. 

In momentul in care suntem pusi fata in fata cu o provocare, o parte din raspunsul nostru la ea este de natura fizica. Organismul va activa resursele care sa ne protejeze, fie pregatindu-ne sa ramanem pentru a infrunta pericolul respectiv, fie pentru a reusi sa  fugim cat de repede putem. In acest scop, vor fi secretate substante precum cortizol, adrenalina si noradrenalina. Ele sunt cele care vor conduce si la transformari precum: schimbarile de ritm cardiac, transpiratia, o stare de alerta in ansamblu etc.

Factorii care detemina astfel de reactii se numesc factori de stres. Printre ei se numara, de pilda, comportamente agresive, momente care genereaza panica, teama pe care o resimtim cand suntem intr-o masina cu viteza prea mare etc.. Cu cat vom avea de infruntat mai multi factori de stres, cu atat ne vom simti mai stresati. 

Uneori, stresul nu are cauze care sa poate fi usor de identificat. Spre exemplu, anumite tulburari mentale, cum ar fi depresia sau frecventele stari de anxietate, îi pot determina pe cei care sufera de pe urma lor sa fie mai predispusi stresului. 

De asemenea, un factor care nu trebuie neglijat cand este vorba de stres este si asa-numitul stres post-traumatic. Acesta afecteaza cu precadere persoanele care au trecut printr-un eveniment traumatizant. 

Stresul - simptome

Manifestarile care tin de stres afecteaza nu numai corpul, ci si gandurile, sentimentele si comportamentele. Cu cat vei sti sa le recunosti si sa le gestionezi, cu atat vei putea sa le depasesti cu o mai mare usurinta. Iata cum variaza simptomele care anunta prezenta stresului:

Posibile simptome ale stresului in plan fizic:

  • Tulburari digestive

  • Dureri de cap

  • Stari de epuizare

  • Tensiuni si/sau dureri musculare

  • Tulburari de somn

  • Diminuarea libidoului

Pe Plantum.ro gasesti o gama variata de produse si suplimente pentru a va proteja organismul impotriva stresului!