Aritmii cardiace12 produse.

Arata 1 - 12 din 12 produse
Arata 1 - 12 din 12 produse

Aritmii cardiace tratament naturist

Ce sunt si din ce cauza apar aritmiile cardiace?

Aritmia cardica sau bataile neregulate ale inimii este o bătăi neregulate ale inimii apar in momentul in care impulsurile electrice care coordonează bătăile inimii nu funcționează in mod corect. Acest lucru se manifesta fie printr-un ritm prea rapid (tahicardie) sau prea încet (bradicardie).

Cauzele sunt inca multiple, insa printre cele mai frecvente afectiuni declansatoare a acestor batai neregulate ale inimii, se numara:

Boala arteriala coronariana sau alte probleme cardiace

Tensiune arteriala crescuta;

Hipertiroidism/hipotiroidism

Probleme tiroidiene;

Diabetul;

Apneea in somn;

Dezechilibrul electroltic;

Consumul excesiv de alcool, cafea si tutun.

Stres

Abuzul de substante

Anumite medicamente

Factori genetici

Aritmie cardiaca simptome

In principiu, aritmiile cardiace nu determina anumite simptome specifice. Aceste bătăi neregulate ale inimii se depisteaza atunci când medicul va poate examina pentru un alt motiv de sănătate.

Semnele și simptomele aritmiilor pot include:

  • Un fluturat în piept
  • Bătăi accelerate ale inimii (tahicardie)
  • Bătăi lente ale inimii (bradicardie)
  • Dureri în piept
  • Dificultăți de respirație

Alte simptome prezente pot fi reprezentate de:

Stari de anxietate sau oboseala

Amețeli sau traspiratie insotite de o senzatie de lesin sau aproape de leșin

Cum se pune diagnosticul corect pentru aritmia cardiaca?

O data ajuns la medicul cardiolog si dupa o evaluare amanuntita a simptomelor se pot efectua efectua o serie de teste pentru a cunoaste cauzele. Printre cele mai importante investigatii, se numara: 

Electrocardiograma (EKG sau ECG): Ne arata o imagine a impulsurilor electrice care circula prin muschiul cardiac. EKG-ul este intregistrat pe o hartie gradata, prin folosirea electrozilor (plasturi mici, adezivi) care sunt atasati de piele pe piept, brate si picioare.

Monitoare ambulatorii, cum ar fi monitorul Holter.

Test de stres : este utilizat pentru a înregistra aritmiile care încep sau se agravează cu exercițiul fizic. Tot cu ajutorul acestui test se poate determina dacă există o boală de inimă sau o boală coronariană asociată cu o aritmie.

Ecocardiogramă : un tip de ultrasunete ce ne ajuta sa ne dam seama ce determina sau dacă există o boală a mușchiului inimii sau a valvei care poate cauza o aritmie. Acest test poate fi efectuat în repaus sau cu activitate.

Cum se trateaza aritmia cardiaca?

Printre cele mai comune medicamente destinate aritmiilor cardiace, enumeram:

Medicamentele antiaritmice ce sunt utilizate pentru a converti aritmia în ritm sinusal (ritm normal) sau pentru a preveni o aritmie.

Medicamente destinate controlului ritmului cardiac

Terapia anticoagulantă sau antiplachetă sunt medicamente, cum ar fi warfarina (un diluant al sângelui) sau aspirina, care reduc riscul formării de cheaguri sau apariției unui accident vascular cerebral.

Medicamente utilizate pentru a trata afecțiunile conexe care pot cauza un ritm cardiac anormal.

Lista alimentelor ce trebuie consumate daca aveti aritmie cardiaca

Pește. Conține o cantitate mare de acizi grași Omega 3. Câteva exemple sunt anșoa, sardinele, peștele-spadă și somonul. Este indicat sa il consumi de cel putin 3 ori pe saptamana.

Oleaginoase: nuci, caju și migdale. Aceste alimente au un continut bogat in magneziu si mentin inima sanatoasa

Cereale și derivate precum pâine, paste sau orez (grâu integral dacă este posibil) . Aceste alimente nu contin cantitati mari de vitamina K si este de preferat sa le consumi de 2 sau 3 ori pe saptamana.

Leguminoase. Aportul de leguminoase este benefic pentru sănătatea noastră, deoarece lipsa acestora în organism poate duce la cresterea riscului de a suferi aritmii.

Fructe. Este foarte benefic să consumi între 3 și 5 bucăți de fructe pe zi.

Aritmii cardiace tratament naturist

Puteti apela, de asemenea la o serie de produse naturiste pe baza de plante cu efect pe termen lung si care ajuta la o mai buna functionare a inimii.

Gagasibir, Ciuperca Chaga - este bogata in vitamine D si minerale (potasiu, fier, calciu sau zinc ) care ajuta la mentinerea unei inimi sanatoase.

 Mod de folosire :

- 1 linguriță dozatoare din extractul natural se dizolvă in 250 ml apa calduta, dar nu mai fierbinte de 50 de grade Celsius.

- se bea de 2-3 ori pe zi cu 30 minute inainte de masa sau la 1,5 h dupa masa.

BDHQ ( Dihidro Quercetina ) 13g, Siberia - considerat unul dintre cei mai puternici antioxidanti imbunătățește circulația sanguină în organism, reduce vascozitatea sangelui, are efect benefic în reducerea riscului de apariție a infarctului miocardic si a accidentelor vasculare si îmbunătățește circulația sanguină în zonele de țesut cu risc ischemic,inclusiv la țesutul miocardului.

Mod de administrare BDHQ:

Se ia o linguriță dozatoare (70 mg) și se dizolva sub limba. Pulberea poate fi dizolvată într-o lingură de apă, la temperatura camerei și se poate bea. Se ia o dată pe zi, cu 30 minute înainte de o masă sau 1,5 oră după masă. Se poate bea puțină apă după îngurgitarea pulberii.

Nervine de la Provita - are calmant, relaxant si anxiolitic fiind recomandat in stari de stres sau reducerea frecventei episoadelor de aritmie cardiaca.

Extractul de paducel de la Plantextrakt se recomanda cu precadere pentru sistemul cardio-vascular, susţine buna funcţionare a inimii; ajută la scăderea tensiunii arteriale; ajută la ameliorarea tulburărilor de ritm cardiac.

Modul de administrare:

Adulţi: în general se începe cu 1 ml, în puţină apă, o dată pe zi, dimineaţa.

În funcţie de valorile tensiunii arteriale, doza se poate creşte la 2-3 ml, în puţină apă, o dată pe zi, dimineaţa; se poate asocia terapiei medicamentoase recomandată de medic.

1 ml=aprox. 25 de picături

Suplimentele pe baza de omega 3 - are efecte benefice atat asupra sistemului cardiovascular si ajuta la normalizarea tensiunii arteriale, diminuarea aritmiilor cardiace, mentinerea consistentei normale a sangelui si la preintampinarea afectiunilor cardio-vasculare.

Mod de administrare:

1 – 2 capsule/zi, timp de minim 3 luni

Coenzima Q10 -  antioxidant puternic ce este esențială pentru producerea energiei în organism și în celulele cardiace. Se recomanda pentru cei ce sufera de: insuficienta cardiaca, cardiopatie ischemica, angina pectorala, infarct miocardic, ateroscleroza, hipertensiune arteriala.

Mod de administrare:

Dozaj recomandat pentru adulti ( cale orala ): 1 capsula de trei ori pe zi la masa.

Suplimentele pe baza de magneziu - păstrează constant ritmul cardiac, mentine tensiunea arteriala in limite normale, este un djuvant in bolile cardiovasculare, mareste puterea de contractie a muschiului cardiac, regleaza ritmul cardiac, si preintampina aparitia aritmiei cardiace si a contractiilor musculare involuntare.

Cateva modalitati de preventie a aritmiilor cardiace

Renuntarea la vicii precum tutunul si consumul excesiv de alcool,

Adoptarea unei diete sanatoase bazata pe fructe si legume, un consum redus de zahar si alimente procesate.

Evitarea unui stil de viata sedentar