Gastroduodenita Tratament Naturist5 produse.

Arata 1 - 5 din 5 produse
Arata 1 - 5 din 5 produse

Gastroduodenită Tratament Naturist

Ce este gastroduodenita?

Gastroduodenita este una dintre cele mai cunoscute si comune afectiuni ale sistemului digestiv, iar asa cum reiese si din denumire este o inflamatie atat a membranei mucoase a stomacului cat şi a duodenului. Reprezinta forma cronica a gastritei.

Gastroduodenita acuta:

O data ajunsa in acest stadiu, aceasta tulburare afecteaza duodenul ceea ce perturba buna functionare a sistemului digestiv si face ca trecerea alimentelor sa fie ingreunata. Gastrita netratata este cea responsabila pentru aceasta forma acuta de gastroduodenita.

Cel mai neplacut simptom include durere sacaitoare in abdomen care persista mult timp insotita de greata, varsaturi,slabiciune, dureri de cap sau paloare

O alta consecinta a gastroduodenitei o mai pot reprezenta si diferitele afectiuni ale vezicii, pancreasului sau ficatului.

Gastroduodenita cronica:

În cazul gastroduodenitei creşte secreţia de acid si scade formarea de mucus, ceea ce se traduce prin dezechilibre hormonale de reglare şi secreţie a enzimelor gastrice

Simptomele sunt mult mai acute ca intensitate si mai frecvente si se manifesta prin crampe dureroase în regiunea epigastrica.

Printre cele mai comune simptome se numara: declansarea brusca a durerii, paloare, greata insotita de varsaturi, ameteala, diaree sau constipatie.

Tratament gastroduodenita:

Inainte de a face un plan de tratament este important sa stim care este cauza ce a dus la declansarea acestei afectiuni. Desi tindem sa ne indreptam spre medicamente care sa ne scape intr-un timp relativ mai scurt, acestea pot reprezenta o optiune imediata si cu o ameliorare pe termen scurt, dar care pot avea si efecte adverse asupra stomacului. Putem apela cu succes si la medicina traditionala bazata pe plante care de asemenea poate avea efecte fantastice in cazul gastroduodenitei.

In situatia in care principala cauza se datoreaza infectiei cu Helicobacter Pylori se poate apela la un tratament naturist pe baza de mastic gum.

Mastic gum este o rasina excretata de copacul Mastiha cultivat in mod exclusiv in insula Chios din Marea Egee. Arborele este cultivat, din perioada lui Hipocrate, doar in sudul Chios, datorita caracteristicilor unice ale solului, microclimatului si tehnica traditionala de cultivare. Masticul este cunoscut din antichitate datorita proprietatilor sale medicinale , aromei sale si a uleiurilor din mastic. Datorita proprietatilor miraculoase, mastic gum a devenit un produs unic, rar si atat de cautat.

Mastic gum are proprietati antibacteriene, antiinflamatoare si de vindecare, elimina bacteriile și microorganismele patogene.

Distruge bacteriile, este eficient in tratamentul durerilor de stomac, calmeaza iritatiile mucoasei gastrice, tulburarile gastrice sau ulceratiile stomacale, dar este si un excelent antiseptic ce trateaza ranile.

Protejeaza sănătatea sistemului gastrointestinal, inhiba dezvoltarea Helicobacterului, un factor important ce provoaca ulcerul gastric. Reduce arsurile si durerile stomacale ocazionale.

Pentru tulburari digestive: se adauga 50g de mastiha intr-un litru de apa si se lasa la frigider peste noapte. Se va consuma ca băutură pentru digestie.

Puteți folosi mastic gum sub forma de gumă de mestecat obișnuită, sau îl puteți măcina sub formă de pulbere (sau cel puțin în bucăți foarte mici) și îl puteți folosi ca medicament natural pentru ulcerul peptic și general pentru tulburările de stomac.

Doza uzuală:

În fiecare dimineață, cu 15-20 de minute înainte de micul dejun, luați aproximativ 1 gr care este o lingură plată de dozare. Dacă nu aveți o lingură dozată, este aproximativ jumătate dintr-o lingură plată de mastic (fie măcinat în pulbere, fie mastic în lacrimi mici). Rezultatul este același. Singurul avantaj al pudrei este că acționează mai rapid decât masticul în lacrimi mici.

Extractul de coada soricelului - susţine digestia, contribuie la uşurarea acesteia şi la confortul digestiv. Contribuie la protecţia împotriva microorganismelor potenţial patogene din tubul digestiv, protejează şi calmează iritaţiile mucoaselor tractului respirator şi digestiv

Pentru ceai o linguriţă plantă se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară. Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi.

Extract de fenicul - este recomandat pentru reducerea balonarii si a spasmelor de la nivel intestinal, imbunatateste digestia si sanatatea tractului gastrointestinal

Sub forma de pulbere se administreaza sublingual– planta se macina fin cu o rasnita electrica. Se ia cate o lingurita rasa de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba timp de 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa.

Maceratul la rece – se prepara din 2 lingurite cu planta adaugate la 250 ml de apa, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu macerat pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.

Infuzia – se prepara din 2 lingurite cu planta adaugate la 250 ml de apa clocotita, se mentine timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.

Chimenul ajuta in caz de spasme intestinale sau colici abdominale, contribuie la functia normala a tractului intestinal, are actiune antispastica, antibacteriana si carminativa

Administrat sublingual - planta se macina fin cu o rasnita electrica. Se ia cate o lingurița de 3-4 ori pe zi. Pulberea se tine sub limba sau se mesteca timp de 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa.

Maceratul la rece - se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250 ml de apa (o cana), se mentine timp de 6 ore la temperatura camerei, iar apoi se strecoara. Se administreaza 3 cani cu macerat pe zi.  

Infuzia - se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250 ml de apa clocotita (o cana), se mentine timp de 10-15 minute la temperatura camerei, iar apoi se strecoara. Se administreaza 3 cani cu infuzie pe zi.

Metode de diagnostic:

Principalele metode de diagnostic includ:

analiza pentru a depista bacteria Helicobacter pylori 

Fibroesofagogastroduodenoscopia (FEGDS) este o metodă exacta de examinare endoscopică a stomacului și a duodenului ceea ce permite evaluarea severității și natura daunelor, forma gastroduodenitei.

PH-metric intragastric - măsoara aciditatea sucului gastric cu ajutorul electrozilor introduși în stomac si ajută la stabilirea tipului de tratament.

Ecografia stomacului și a intestinelor este o metodă care permite determinarea semnelor indirecte ale gastroduodenitei.

Regim gastroduodenita:

In cazul gastroduodenitei se recomanda evitarea unor alimente precum: carnea rosie, condimentele, citricile, ciocolata, ceapa, băuturile pe baza de cofeină (cafea, ceai negru, cola), sucurile acidulate şi grăsimile saturate.

In schimb se recomanda supe, carne slaba, suncă cu conținut scăzut de grăsimi, lactate, oua fierte, legume si fructe care nu sunt acide sau peste fiert. 

Nu este recomandat ca alimentele sa fie consumate prea reci sau prea fierbinti.