Ulei de Cocos pentru Gatit, Herbavit, 1L

ULEI DE COCOS 1L PENTRU GATIT View larger
ULEI DE COCOS 1L PENTRU GATIT
Mutați mouse-ul peste imagine sau faceți clic pentru a mări
ULEI DE COCOS 1L PENTRU GATIT
Opinia clientilor:
1 parere | 0 intrebari

Transport gratuit peste 190 lei

Producator: Herbavit

Este ideal in procesul de gatire datorita continutului de grasimi saturate de peste 90 %.

Vezi informatii complete

30,70 lei (TVA inclus)

Inscrie-te la newsletter si primesti un produs cadou
La a doua comanda primesti un cadou surpriza

14 zile retur

Livrare in toata Europa

Consultatii de nutritie

Comanda telefonic
0378.11.99.50

Informatii produs

 

 

ULEIUL DE COCOS- lupta cu diversele probleme ale stomacului

Beneficii:


- ajuta la imbunatatirea sistemului digestiv prevenind diferite probleme ale stomacului;
- ajuta la absorbtia anumitor vitamine, minerale si aminoacizi;
- este antibacterial, antiviral si antimicotic;
- nu oxideaza pana la 198˚C;
- lupta impotriva diverselor bacterii, paraziti;
- 100 % natural, nu contine aditivi;

- scade colesterolul şi lupta cu afecţiunile cardiovasculare;

- ajută la fixarea calciului şi al magneziului în oase; 

- contribuie la prevenirea infecţiilor urinare;

- ajută buna funcţionare a ficatului şi a glandei tiroide;

- ajută la dizolvarea calculilor renali;

- ameliorarea simpotemelor asociate afecţiunilor biliare;

Despre cocos:

Arborele de cocos (cocos nucifera) face parte din familia palmierului, creşte în zone tropicale şi este considerat nu numai o sursa de hrană dar şi un remediu în combaterea anumitor afecţiuni. Cocosul este originar din insulele Filipine, unde este cunoscut sub denumirea de „copacul vieţii” datorită proprietăţilor şi întrebuinţărilor sale multiple, dar se cultiva şi în India unde poartă numele de „kalpa vrisha” care semnifică „tot ceea ce este necesar vieţii”, în Indonezia, Brazilia şi Sri Lanka. În zilele noastre cocosul este cultivat nu doar în zone cu clima caldă, tropicală ci şi în regiunile cu climă mai rece.

Arborele de cocos poate atinge o înălţime de 30 de metri, ajunge până la 80 de ani şi poate produce până la 150 de nuci de cocos pe an. Este o plantă apreciată şi se bucură de întrebuinţări multiple: remediu pentru diferite afecţiuni, sursă pentru o hrană şi băutură sănătoasă, până la fabricarea de coşuri, acoperiş pentru colibe şi nu în ultimul rând zahăr natural extras din seva florilor de cocos.
Filipinezii sunt cei mai mari consumatori de nucă de cocos şi au o gamă foarte variată de produse precum: bukayo (cocos îndulcit), pan de coco (pâine cu cocos), tuba (vin de cocos), suka (oţet de cocos), lambanog (gin de cocos), cocos deshidratat, apă de cocos, lapte de cocos şi ulei de cocos.

 

 

Uleiul de cocos:

Uleiul de cocos se extrage din pulpa albă a nucii de cocos, care se zdrobeşte, se încălzeşte uşor pentru eliminarea uleiurilor, după care se presează şi se filtrează de eventualele urme de coajă. Acest proces ajută la obţinerea unui ulei pur, cu un gust neutru şi fără miros, care poate fi utilizat ca: leac pentru diferite afecţiuni, la gătit şi în industrii. O atenţie deosebită se acordă uleiului de cocos mulţumită acidului lauric pe care îl conţine, având efecte antivirale, antibacteriene şi antifungice, fiind util în stimularea metabolismului ajutând scăderea în greutate şi în afecţiuni hipotiroidiene. Conţinutul acizilor graşi din ulei are ca rol distrugerea bacteriilor ce cauzează: infecţii ale tractului urinar, al sinusurilor, ulcer gastric, pneumonie, carii dentare, precum şi distrugerea fungilor şi a virusurilor cauzatoare de: mononucleoză, herpes, gripă, hepatita C, pojar etc.

Conform cercetătorilor americani printre care se numără şi dr. Carolyn Dean, aceştia au ajuns la concluzia că uleiul de cocos are efecte benefice asupra pacienţilor cu SIDA.   Consumat în cantitate de 60% din totalul caloriilor zilnice nu prezintă nici un efect negativ, ba mai mult persoanele care au o dietă bogată în ulei de cocos au o stare de sănătate bună. Aici atragem atenţia că uleiul organic, presat la rece este recomandat a se consuma neprelucrat termic, iar cel rafinat utilizat la gătit şi prăjit.

Se recomandă la gătit deoarece este un ulei stabil din punct de vedere chimic la căldură, care se oxidează doar la temperaturi de peste 198°C, şi chiar şi la acestă temperatură nu suportă un proces oxidativ din care să rezulte substanţe nocive asupra organismului. Uleiul de cocos poate fi folosit şi în amestec cu uleiul de floarea soarelui. 

Uleiul de cocos în alimentaţie poate fi adăugat în: salate de legume, sotarea legumelor şi al fructelor de mare, prepararea ouălor şi a preparatelor din carne şi peşte, la moioneză şi popcorn. Diferenţa între uleiul de cocos şi untura de cocos o reprezintă doar temperatura la care se păstrează, deoarece la o temperatureă de sub 25°C uleiul de cocos se solidifică.

 

Indicatii:


Se solidifica la temperature sub 25˚C. Nu necesita pastrarea la rece.

 

 

Disclaimer: Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos!

Intrebari (0)

Ai intrebari?

Scrie-ne aici si iti vom raspunde imediat!


Intrebarea ta a fost transmisa cu succes
Pune o intrebare
ascunde formularul
Review-uri (1)

Scor general

5 (1 Review-uri)

Cunosti acest produs?

Spune-ne acum ce crezi despre acest produs!


Toate parerile
v
vasiliu anton
2016-08-29

ulei de cocos

Sunt convins de proprietatili lui fiindca il folosesc.

    Spune-ti parerea

    Ulei de Cocos pentru Gatit, Herbavit, 1L

    Ulei de Cocos pentru Gatit, Herbavit, 1L

    Da Nu