IARBA DE ORZ PUDRA 125G d1

RWB017

IARBA DE ORZ PUDRA ECOLOGICA 125G d1 View larger
IARBA DE ORZ PUDRA ECOLOGICA 125G d1
Opinia clientilor:
0 pareri | 0 intrebari

Transport gratuit peste 190 lei

Producator: RawBoost

Alcalinizeaza si revigoreaza organismul.

Vezi informatii complete

23,70 lei (TVA inclus)

Retur gratuit
Livrare rapida
Calitate garantata
Comanda telefonic
0378.11.99.50

Informatii produs

IARBA DE ORZ PUDRA 125G

 

Descriere:

Iarba de orz contine in concentratie mare si in proportii necesare pentru organismul uman proteine, minerale, vitamine si enzime. Are continut ridicat de proteine, minerale si fibre. Se absoarbe mai rapid decat zeama de iarba de grau, se eficientizeaza perfect, aprovizionand astfel organismul cu substantele nutritive necesare in cateva minute. Se poate utiliza cu rezultate bune si in cazul curelor de slabire.

 

Frunza verde, proaspata de primavara a orzului de toamna este considerata ,,planta cea mai bogata in nutrienti''

Iarba de orz contine in concentratie mare si in proportii necesare pentru organismul uman proteine, minerale, vitamine si enzime. Are continut ridicat de proteine, minerale si fibre. Se absoarbe mai rapid decat zeama de iarba de grau, se eficientizeaza perfect, aprovizionand astfel organismul cu substantele nutritive necesare in cateva minute. Se poate utiliza cu rezultate bune si in cazul curelor de slabire.

Compozitie:

Iarba de orz contine 3 duzine de vitamine si minerale in forma concentrata; este foarte bogata in vitamina A, C, B1, B2, B5 (acid pantoten), B9 (acid folic) si B12 si beta-carotina, continand vitamina B3, B6, E- si H.

Iarba de orz este bogata in calciu, fier, caliu. Contine minerale ca: natriu, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu si fosfor.

Se regasesc in ea 18 aminoacizi (mai multe ca in iarba de grau), si contine toti aminoacizii esentiali, care nu pot fi produse de organismul uman.

Zeama de iarba de orz este sursa excelenta de enzime: au fost identificate in ea mai mult de 80 feluri de enzime, dar probabil contine chiar mai mult ca 100 de feluri de enzime.
Continutul de clorofila a ierbii de orz este foarte ridicata, avand efect antiinflamator.
Celulele noastre, datorita alimentelor continand clorofila, se aprovizioneaza cu mai mult oxigen, deoarece clorofila ajuta producerea de hemoglobina, deci amelioreaza in mod indirect aprovizionarea cu oxigen a organismului. Clorofila are incredibil de multe efecte benefice, ca de exemplu prospetimea pielii, cresterea energiei celulelor. Sucul proaspat preparat din ierburi contine deci energia necesara regenerarii organismului.
Continutul ridicat de fibre ajuta digestia si functionarea intestinala.
Carbohidratii sai se absorb incet, asigurand energie pe termen lung.
Iarba de orz contine cantitate mare de acid gras esential– ex.acid linol.
Este bogat in triptofan, din care creierul produce ,,hormonul de fericire”, numit serotonina.

Efectele benefice ale ierbii de orz:

Este potrivita pentru completarea necesarului zilnic de vitamine si minerale. Este un excelent supliment nutritiv pentru cei care mananca neregulat, consuma putine legume si fructe proaspete, si sunt supusi unor eforturi fizice si psihice sustinute.
Iarba de orz alcalinizeaza organismul, leaga acidul gastric in exces.
Continutul ridicat de clorofila leaga toxinele, si ajuta la eliminarea lor din organism. Are efect puternic de detoxifiere. Clorofila are si rol antiinflamator.
Efectul antioxidant apara organismul de boli, fortifica sistemul imunitar si cardiovascular.
Din 250g pudra de iarba de orz se pot prepara circa 10 litri de suc.

Mod de utilizare:

1-2 lingurite pe zi in suc de legume, juice sau apa. Sfatuim sa utilizati shaker pentru omogenizare.
Pentru copii ½ - 1 lingurite pe zi.
In limita posibilitatilor, pentru a avea efectul maxim, sa-l bem pe stomacul gol, dupa care sa asteptam ½ ora fara a consuma nimic altceva, pentru ca elementele pretioase sa se poata absoarbe in sange si sa ajunga la fiecare piatra de temelie a corpului nostru, la celule.
Consumul de zeama de iarba de orz nu are limite in timp, nu are contraindicatii, precum nici cele mai sanatoase alimente nu au limite.

Orzul verde este frecvent recomandat de terapia naturala. El este utilizat in mod curent in tratamentul a mai mult de 40 de afectiuni, de la cancer, afectiuni digestive, pulmonare, circulatorii si pana la boli nervoase grave. In mladitele de orz verde se dezvolta una dintre cele mai complexe si complete compozitii de minerale si vitamine care se pot gasi in vegetalele cu valoare terapeutica. O astfel de carte de vizita este suficienta pentru a include orzul verde intre remediile ce nu trebuie sa lipseasca din farmacia verde a casei. 

Scurta istorie:

Orzul verde (Hordeum vulgare), ca planta cu efecte remarcabile asupra organismului, a fost folosit in medicina traditionala a mai multor popoare din Europa si Asia indepartata, inca din antichitate.
Studiile moderne asupra proprietatilor acestei plante incep insa la sfarsitul anilor 80 cand un medic si cercetator japonez, dr. Yoshihide Hagiwara realizeaza o serie de teste si cercetari, confirmand si dintr-o perspectiva stiintifica efectele remarcabile ale sucului de orz verde asupra organismului uman. In studiile sale a folosit mai multe sute de plante, in diferite faze de crestere si l-a analizat amanuntit din perspectiva componentei chimice si a efectelor terapeutice. El a descoperit astfel ca orzul verde contine in cantitati considerabile cele mai valoroase elemente necesare dezvoltarii armonioase a corpului omenesc si totodata este un produs cu efecte terapeutice excelente. Desi atentia medicului japonez a fost orientata in mare masura asupra actiunii de regenerare celulara si incetinire a procesului de imbatranire, el a remarcat in acelasi timp si efecte mai ample asupra organismului, care recomanda sucul de orz verde ca remediu in multe dintre bolile grave. Cercetarile si eforturile sale de a gasi o sursa alimentara care sa aiba actiune enzimatica, de a contracara imbatranirea si imbolnavirea, au fost recunoscute de catre Fundatia Internationala de Medicina Preventiva la conferinta anuala cu tema "Infrangerea procesului de imbatranire”, din noiembrie 1981 de la Felt Forum. Pentru studiile sale in domeniul nutritiei si farmacologiei, pentru ideile si descoperirile sale, Dr.Hagiwara a primit mai multe distinctii si premii din partea Guvernului japonez, Asociatiei de Inventii a Societatii Farmaceutice a Japoniei si din partea diferitelor catedre de medicina din Japonia.

O compozitie impresionanta:

In urma studierii continutului de principii active, in diferite faze de crestere ale plantelor de orz, s-a putut constata faptul ca planta contine cele mai bune resurse nutritive necesare organismului uman atunci cand atinge inaltimea de 20-30 cm. In acest stadiu, frunzele de orz contin vitaminele din grupul B (B1, B2, B5, B6, B12), acid nicotinic, vitamina E, vitamina C si o mare cantitate de fier, calciu, mangan, magneziu, molibden, zinc, cupru, bioflavonoide, polizaharide, polipeptide si clorofila.
Aceasta compozitie biochimica a plantei verzi ii confera un efect curativ remarcabil mai ales prin actiunea de incetinire a procesului de imbatranire celulara, stimularea proceselor de refacere si obstructionarea proliferarii celulelor maligne, prin mecanisme inca neelucidate.


Comparativ cu alte plante – care la randul lor sunt "campioni” in continutul de substante cu rol terapeutic – orzul verde contine:

- de peste 250 ori mai multa vitamina A decat laptuca (salata verde),
- de peste 25 ori mai mult potasiu decat bananele,
- de peste 11 ori mai mult calciu decat laptele,
- de peste 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele,
- de peste 10 ori mai multa vitamina B1 decat spanacul,
- de peste 23 ori mai multa biotina (factor din grupul vitaminelor B) decat laptele,
- 2000 micrograme SOD (Superoxid distmutaza) activ, la o proportie de doua grame de orz verde sub forma de pudra.

Sucul proaspat extras din orzul verde constituie fara indoiala forma terapeutica cea mai eficienta din punct de vedere al administrarii, dar obtinerea ei poate prezenta si anumite dificultati, mai ales in conditiile vietii urbane. Tratamentul cu suc de orz verde trebuie realizat constant, fiind necesara zilnic o cantitate de 50 ml de suc proaspat. O solutie pentru cei care au nevoie in mod stringent de acest preparat "viu” este aceea de a cultiva planta chiar in casa, in mai multe ghivece sau tavi. Pentru aceasta semintele de orz vor fi inmuiate in apa pentru un interval de 24 de ore dupa care se insamanteaza in pamant si se stropesc regulat. Extractia sucului se realizeaza in momentul in care planta ajunge la o inaltime de 20-30 cm, folosind un storcator prin presare sau blender. In acest ultim caz, frunzele maruntite ale plantei se amesteca cu putina apa, se mixeaza si in final se strecoara printr-un tifon fin. Reziduul de planta va fi stors cu putere. In final sucul obtinut va contine atat apa cat si sucul proaspat al plantei si prin urmare va fi consumat fara a mai fi diluat. Sucul nu se conserva mai mult de 12 ore nici macar la frigider; el va fi consumat in aceeasi zi in care a fost extras.
Datorita faptului ca nu intotdeauna obtinerea sucului de orz verde este o metoda rapida si accesibila oricui, mai ales pentru cei ce se confrunta cu suferinte grave, a devenit necesara crearea unui extract care sa-si pastreze proprietatile in timp si totodata sa fie disponibil in cantitati suficiente.
Pornind de la aceasta idee, medicul japonez Hagiwara s-a concentrat asupra realizarii unui astfel de concentrat natural usor de pastrat si administrat. Folosind orez brun si dextrina in proportie de 75% in amestec cu suc de orz transformat in pulbere (25%), el a obtinut o pudra care putea fi pastrata timp indelungat fara a-si diminua proprietatile.
Ideea, preluata de doctori si specialisti germani si americani, a condus la obtinerea unui extract sub forma de pudra superior celui al doctorului japonez. Este vorba de un extract pur din orz verde, fara dextrina si orez brun, aproape identic cu sucul proaspat. Acest tip de pulbere are majoritatea efectelor curative ale sucului proaspat, diferenta constand in absenta unor enzime vii si a substantelor cu caracter volatil.


Fie ca apelam la un astfel de extract accesibil sub forma de pulbere sau ne preparam singuri sucul proaspat din orz verde, beneficiile vor aparea in scurt timp.

Principalele indicatii terapeutice ale orzului verde:

Inainte de a prezenta bolile in care este recomandat sucul de orz verde, trebuie mentionat faptul ca aproape ca nu exista suferinta care sa nu poata fi ajutata chiar si intr-o mica masura prin intermediul acestui "concentrat natural”. Fara a fi un panaceu, orzul verde poate totusi sa actioneze amplu asupra organismului prin cateva mecanisme simple:


- stimularea drenarii toxinelor din corp, datorita continutului de clorofila si substante cu actiune diuretica si de drenaj hepatic.
- remineralizarea organismului si echilibrarea balantei vitaminelor din organism
- atat oligoelementele cat si vitaminele intervin in toate liniile metabolice corporale. Datorita lor se poate explica in mare masura actiunea complexa pe care planta o exercita asupra pielii, sistemului nervos si endocrin, in cazul tulburarilor metabolice etc.
In plus, clorofila continuta in orzul verde genereaza, sinergic cu celelalte substante continute de el, un efect important antitumoral, de reglare a activitatii sistemului cardio-vascular si respirator, de tonifiere a aparatului digestiv.
Prin urmare, in acelasi timp purificator dar si tonic, sucul de orz verde este utilizat cu succes ca remediu principal sau ca adjuvant (in bolile grave) in urmatoarele afectiuni:
- Boli ale aparatului digestiv: stomatita, anorexie, gastrita, ulcer, pancreatita (adjuvant), colita. Cazurile de gastrita si ulcer raspund favorabil foarte rapid la administrarea de suc sau de pulbere diluata in apa.
- Boli hepatice: hepatita virala, adjuvant in ciroza, colecistita. In cazul bolilor hepatice tratamentul se deruleaza in general pe o perioada mai lunga de timp (de ordinul lunilor de zile), in care este necesara respectarea stricta a dietei si folosirea plantelor cu efecte de tonifiere si decongestionare hepatica.
- Afectiuni cardio-vasculare: cardiopatie ischemica, ateroscleroza cerebrala, infarct miocardic, hiper si hipotensiune arteriala, hemoroizi, ulcere varicoase, tromboflebite.
- Afectiuni ale sistemului nervos: retard psiho-motor, neurastenie, insomnie, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie faciala.
- Afectiuni metabolice: diabet, obezitate, anemie, carente de minerale si vitamine.
- Afectiuni respiratorii: astm bronsic, bronsita, gripa, viroza pulmonara, TBC pulmonar, rinita alergica.
- Afectiuni maligne: cancer cu diferite localizari; in aceste cazuri sucul de orz verde este doar un adjuvant pretios care va completa tratamentul dietoterapeutic si fitoterapeutic adecvat.
- Dereglari hormonale: hiper si hipotiroidie; pentru aceste tulburari se va asocia cu dietoterapie si folosirea suplimentara a unor plante medicinale.
- Afectiuni ale oaselor: reumatism articular acut, lombo-sciatica, artrita.
- Afectiuni ale pielii: acnee, pistrui, dermatita, eczeme; in cazul bolilor de piele se poate aplica sucul proaspat si extern, prin tamponarea zonelor afectate. Aceasta va grabi considerabil combaterea, datorita proprietatilor antiseptice si cicatrizante ale acestuia.
- Boli ale aparatului reproducator: sterilitate, impotenta
- Afectiuni ocular


In cazul persoanelor sanatoase extractul din orz verde poate fi utilizat pentru cresterea vitalitatii, purificarea organismului, amplificarea potentei, reglarea apetitului, in astenia de primavara, sau pur si simplu pentru a face fata cu succes perioadelor solicitante din punct de vedere fizic sau mental.

*Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Intrebari (0)

Ai intrebari?

Scrie-ne aici si iti vom raspunde imediat!


Intrebarea ta a fost transmisa cu succes
Pune o intrebare
ascunde formularul
Review-uri (0)

Fii primul care lasa un review acestui produs!

Spune-ne acum ce crezi despre acest produs!

Spune-ti parerea

IARBA DE ORZ PUDRA 125G d1

IARBA DE ORZ PUDRA 125G d1

Da Nu

Ce se cumpără acum

Live ()

Close