Cere Detalii

Trimite

Comanda telefonic

0761.144.662
Luni - Vineri 08:00 - 19:00

                                                                    

0
0 Produse 0,00 lei

Nici un produs

Livrare:   0,00 lei
Total:   0,00 lei

Finalizare comandă

Produse

Produse

0378.11.99.50
0     Cosul meu

TINCTURA DE ALOE 50ML

DAC192

16,35 lei

Produsul este in stoc

Prezentare: 50 ml

Cere Detalii

0378.11.99.50

 
 • Prezentare TINCTURA DE ALOE: 50 ml


Producator TINCTURA DE ALOE: Dacia Plant
 •  

 • Ingrediente TINCTURA DE ALOE: apă purificată, alcool etilic 40% vol., aloe (Aloe vera), frunze, 44%.
  Produsul nu conţine conservanţi şi coloranţi artificiali.

 

TINCTURA DE ALOE este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din frunze proaspete de
Aloe vera. 
Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp. 
În comparaţie cu metoda clasică de producţie, Dacia Plant foloseşte un procedeu de extracţie repetată, care permite obţinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

DESPRE  ALOE VERA:
Aloe Barbadensis (Miller),supranumită Aloe Vera, este o plantă subtropicală. Numele de ,,Aloe vera'' provine de la cuvântul arab ,,aloeh'', care înseamnă ,,sevă cristalină şi amară'', iar ,,vera'' semnifică în limba latină ,,adevărată”, denumire sugestivă pentru efectul puternic al plantei. Cea mai veche referire la această ,,plantă-miracol” o găsim încrustată pe o tăbliţă sumeriană datând din anul 2100 î.Hr., ceea ce arată că Aloe vera era cunoscută şi folosită ca plantă medicinală de peste 4000 de ani. Primul tratat medical antic în care este menţionată Aloe vera se numeşte ,,Papyrus Ebers'' (aprox. 1553-1550 î.Hr.). Vechii egipteni o numeau „planta nemuririi” şi o puneau în mormintele faraonilor pentru a le asigura sănătatea spiritului după moarte. În Egiptul Antic, regina Cleopatra folosea gelul proaspăt de aloe pentru a-şi menţine pielea moale şi catifelată, iar în Japonia, planta era folosită de către familia imperială. 
Conform ultimelor cercetări medicale în domeniu, există aproximativ 400 de specii de aloe. 
Aloe vera este specia cu cea mai mare eficienţă şi conţine peste 150 de substanţe bioactive dintre care, cele mai importante sunt: aloina A (barbaloina), aloina B (izobarbaloina), antranol, acid crizofanic; aloerezina A şi aloerezina B;  polizaharide, steroli, auxine, gibbereline şi cinamoil-C-glucozil-cromona; aloe-emodină şi aloe-lectină; polipeptide; saponine; glicoproteine; antrachinone.  Planta mai conţine: acid salicilic, vitamine (A, B1, B2, B6, B12, C, E), minerale (Ca, Mn, Na, Cu, Mg, K, Zn, Cr, Fe), aminoacizi (dintre care 7 esenţiali) şi enzime.

 

Contribuie la

INTERN:
- funcţionarea normală a sistemului digestiv, prin:
      - detoxifierea tractului intestinal
      - protejarea celulelor hepatice
      - accelerarea tranzitului intestinal
- funcţionarea normală a sistemului imunitar
- funcţionarea normală a procesului de regenerare celulară
- ameliorarea procesului de remineralizare şi vitaminizare
- formarea normală a globulelor roşii şi hemoglobinei
- protejarea organismului împotriva radiaţiilor
- menţinerea concentraţiei normale a colesterolului şi glucozei în sânge
- protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

EXTERN:
- reducerea disconfortului care apare la nivelul pielii
- menţinerea sănătăţii articulaţiilor, ligamentelor şi tendoanelor.

 

Precautii TINCTURA DE ALOE

A se consuma cu prudenţă şi numai la recomandarea medicului în caz de administrare concomitentă de medicamente antiaritmice, diuretice, antidiabetice, digitalice (glicozide cardiotonice). 
Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică). 

Contraindicatii TINCTURA DE ALOE

Datorită conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare. 
Inflamaţii intestinale acute (boala Crohn, colită ulceroasă), abdomen chirurgical acut, apendicită, dureri abdominale, alergie la Aloe vera, tratamente care nu permit consumul de alcool.

 

Administrare TINCTURA DE ALOE


 • INTERN:
  Adulţi şi tineri peste 15 ani: câte o linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.
  Copii între 7 şi 14 ani: câte  3-10 picături de tinctură diluate în 100 ml apa sau ceai (jumătate de pahar) de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.

  EXTERN:
  - pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul pielii se fac badijonări locale cu tinctură sau cu soluţia diluată (obţinută prin adăugarea unei linguriţe de tinctură la 100ml de apă), în funcţie de sensibilitatea pielii;
  - pentru menţinerea sănătăţii articulaţiilor, ligamentelor şi tendoanelor se aplică extern sub formă de comprese cu tinctură, care se menţin la locul afectat timp de 1-3 ore. Înaintea administrării produsului se recomandă aplicarea locală a unei creme cu extract de plante, argilă sau răşină.


Spune-ti parerea

TINCTURA DE ALOE 50ML

TINCTURA DE ALOE 50ML

Prezentare: 50 ml

Spune-ti parerea

Alte produse din categoria Suplimente Alimentare

Vizionate recent