Pectina (extrasa din mar) este o fibra solubila nedigerabila. Pectina este un regulator al tractului intestinal, cu toate beneficiile pe care le aduce sanatatii, mentinand un intestin in buna functiune. De aici si zicala “un mar pe zi te fereste de doctor”.
Cercetatorii de la Universitatea din California au descoperit ca pectina extrasa din mar actioneaza ca un antioxidant impotriva actiunii colesterolului in circuitul sanguin. Cercetatorii sustin ca persoanele care mananca grasimi, trebuie sa suplimenteze cu pectina. Pectina se ataseaza sarurilor biliare si contribuie la micsorarea colesterolului, inhiband totodata absorbtia grasimilor.
Pectina este un adjuvant folositor in curele de slabire.
Cercetatorii japonezi sustin ca pectina micsoreaza sansele aparitiei cancerului la colon, deoarece ajuta la curatirea tractului intestinal, fiind indicata si in cazuri de ulcer sau colita. Exista, de asemenea, evidentiat faptul ca pectina ajuta in boala diabetica.
Pectina este un prebiotic ce ajuta la mentinerea florei intestinale sanatoase, prin sustinerea multiplicarii bacteriilor probiotice (Acidofilus / Bifidus).