Ce este Green Coffee Bean?
Green Coffee Bean Svetol este un extract patentat din boabe de Cafea verde, specia canephora, standardizat la 45-50% acid clorogenic, polifenoli și 10-15% acid cafeoilchinic. Cafeaua verde este bogată în acid clorogenic. Acesta accelerează arderea grăsimilor din organism. Prăjirea boabelor de cafea distruge cea mai mare parte a acidului clorogenic, astfel încât consumul unei căni de cafea astfel tratată termic nu va produce aceste beneficii. Doar boabele crude de Cafea verde conțin o cantitate semnificativă din acest compus care promovează sănătatea.
Ce beneficii oferă Green Coffee Bean?
- Are beneficii pentru inimă și artere, reducând tensiunea arterială.
- Ȋn urma studiilor, consumatorii de Cafea verde în cantități moderate au un risc cu 80% mai mic de boală Parkinson, un risc cu 25% mai mic de cancer de colon, un risc cu 50% mai mic de pietre la rinichi și un risc de 80% mai mic de ciroză hepatică.
- Este un puternic antioxidant care protejează foarte mult fibroblastele de citotoxicitatea indusă de iradiere.
- Activitatea antioxidantă a acizilor clorogenici și rolul lor inhibitor au fost susținute de o serie de alte studii. Acidul clorogenic îmbunătățește metabolismul glucozei, inhibă acumularea de grăsimi și scade absorbția glucozei în intestine, putând reduce riscul diabetului de tip II. Mai multe studii clinice, in vitro și pe animale au demonstrat eficacitatea acizilor clorogenici atât în reducerea producției de glucoză hepatică cât și a nivelului de zahăr din sânge, în prevenirea transformării zahărului în rezerve de grăsimi. Într-un mod reversibil, liniar și selectiv, acizii clorogenici inhibă enzima Glucozo-6-fosfat dehidrogenaza (G-6-PDH) care este implicată în metabolizarea glucozei în eritrocite, ceea ce duce la o reducere a gluconeogenezei (producția de glucoză) în ficat. Atunci când există mai puțin zahăr disponibil, organismul trebuie să se bazeze pe rezervele sale de grăsimi pentru a-și satisface nevoile energetice. Într-un studiu clinic recent (Moscova), care a implicat 75 de adulți, glicemia postprandială (după masă) a fost redusă cu 15-20% la subiecții suplimentați cu 90 mg de acizi clorogenici. Deasemenea, într-un studiu realizat pe animale, extractul de Cafea verde a redus, în funcție de doză, absorbția post-prandială a grăsimii și implicit nivelul trigliceridelor.
- În alt studiu in vitro, s-a dovedit că extractul de Cafea verde inhibă enzima lipază, ceea ce reduce hidroliza și absorbția intestinală a grăsimilor alimentare.
- Reduce, într-o perioadă de șase săptămâni, grăsimea abdominală la animalele hrănite până la sațietate. Are un efect benefic asupra controlului greutății fără a stimula sistemul nervos central și fără niciun efect de recul din cauza scăderii metabolismului atunci când suplimentarea încetează.