UNT DE SHEA 100G NERAFINAT

UNT DE SHEA 100G NERAFINAT View larger
UNT DE SHEA 100G NERAFINAT
UNT DE SHEA 100G NERAFINAT UNT DE SHEA 100G NERAFINAT

Opinia clientilor:
0 pareri | 0 intrebari

Transport gratuit peste 190 lei

Producator: Herbavit

Bogat în acizi graşi esenţiali şi în antioxidanţi naturali, este un nutritiv şi hidratant excelent pentru ten şi corp. Se poate folosi ca şi balsam de buze. Este ideal pentru toate tipurile de piele, în special şi pentru cea uscată şi iritată. Stimulează regenerarea celulară, previne îmbătrânirea pielii, reduce ridurile fine, cicatricile.

Vezi informatii complete

18,00 lei (TVA inclus)

Retur gratuit
Livrare rapida
Calitate garantata
Comanda telefonic
0378.11.99.50

Informatii produs

Untul de shea eficient în tratamentul diverselor afectiuni ale pielii, inclusiv în cazul eczemelor şi psoriazisului!

Untul de Shea este obţinuţ din nucile arborelui de Shea (Butyrospermum Parkii). Bogat în acizi graşi esenţiali şi în antioxidanţi naturali, este un nutritiv şi hidratant excelent pentru ten şi corp. Se poate folosi ca şi balsam de buze. Este ideal pentru toate tipurile de piele, în special şi pentru cea uscată şi iritată. Stimulează regenerarea celulară, lupta cu îmbătrânirea pielii, reduce ridurile fine, cicatricile.

Utilizată în timpul sarcinii untul de Shea lupta cu apariţia vergeturilor şi ameliorează vergeturile existente. Este un produs natural se poate folosi şi pentru ingrijirea pielii bebeluşilor. Protector solar, benefic pentru păr.

 

 

Untul de Shea 

 

Untul de shea se obţine din nucile arborelui de Shea-Karité şi este originar din savanele din vestul Africii. Arborele de shea (Vitellaria paradoxa) face parte din familia Sapotaceae şi creşte în ţări precum: Kamerun, Kongo, Guineea, Nigeria, Sudan, Uganda etc.


Arborele de shea rodeşte după vârsta de 10-15 ani, iar sâmburele fructului este numit nucă. Cea mai bogată recoltă se obţine după ce arborele de shea atinge vârsta de 20-30 de ani, când se recoltează în jur de 15-20 kilograme de fructe. Fructele au o dimensiune asemănătoare cu prunele şi se coc intre 4 şi 6 luni. Dintr-un kilogram de fructe se obţin în jur de 400 grame de fructe deshidratate. Dar nu doar sâmburele se foloseşte, ci şi pulpa fructului care este comestibilă iar frunzele şi rădăcina se folosesc în scop terapeutic.


Untul de shea este considerat „aurul Africii” fiind utilizat nu doar pentru îngrijirea pielii, ci şi la gatit şi iluminat, fiind un ulei care arde. Nucile de shea conţin în jur de 60-70% grăsimi, dintre care acizi graşi esenţiali, antioxidanţi naturali şi vitamine precum: A, E și F, toate acestea contribuind la regenerarea, hrănirea şi hidratarea pielii. Untul de shea se obţine astfel: nucile coapte se zdrobesc ori se macină, se amestecă cu apă şi compoziţia se încălzeşte uşor pe foc. Uleiul care se ridică la suprafaţă se îndepărtează şi se lasă la răcit. Din acest ulei se obţine o grăsime de culoare gălbuie spre alb cu un miros crud specific.


În Africa untul de shea se produce în cantităţi mari, pentru protejarea şi hrănirea pielii expuse la soare, se depozitează în butoaie de lemn şi se exportă peste tot în lume.


Cel mai des untul de shea se foloseşte în scop cosmetic, în stare pură sau în amestec cu alte uleiuri, datorită proprietăţilor sale hrănitoare şi hidratante. Untul de shea se absoarbe uşor în piele, îngrijeşte pielea deshidratată şi părul degradat. Este recomandat în caz de: eczemă, psoriazis, alergii cutanate, dermatite, bătături, oferă protecţie UV, alină durerile musculare, mâncărimile cauzate de inţepăturile de insecte, în cazul arsurilor este un bun antiinflamator şi cicatrizant, pentru tenurile mature are efect antirid, poate fi folosit ca balsam de buze, iar în sarcină lupta cu vergeturile şi nu în ultimul rând hrăneşte pielea sensibilă a bebeluşilor.

 

 

Ingrediente: unt de shea

 

Mod de utilizare: 

Untul de Shea se topeşte la temperatura corpului. Se încălzeşte o cantitatea mica în palme, apoi se aplică pe piele şi se masează uşor. Se poate încălzi în bain-marie (baie de aburi) şi astfel este mai uşor de aplicat. 

 

Pentru păr: 

Se aplică pe păr si scalp prin  masaj uşor. Se lasă să actioneze 15-30 minute, după care se spală părul cu şampon. Se poate utiliza ca ingredient în creme, loţiuni, unguente, maşti pentru faţă şi corp, la fabricarea săpunurilor naturale.

Contraindicatii:

A nu se folosi de către persoanele alergice la nucifere.

A nu se lăsa la îndemâna copiilor.A se păstra la temperaturi sub 25 C, în ambalajul original ferit de umiditate si lumină.

 

Ţara de provenienţă: Burkina Faso.

Producator:   Herbavit

*Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Caracteristici

Cantitate100g
ProducatoriHerbavit
ProduseUnt Corp
Intrebari (0)

Ai intrebari?

Scrie-ne aici si iti vom raspunde imediat!


Intrebarea ta a fost transmisa cu succes
Pune o intrebare
ascunde formularul
Review-uri (0)

Fii primul care lasa un review acestui produs!

Spune-ne acum ce crezi despre acest produs!

Spune-ti parerea

UNT DE SHEA 100G NERAFINAT

UNT DE SHEA 100G NERAFINAT

Da Nu

Ce se cumpără acum

Live ()

Close