Tarate de Ovaz, 500 g Sanovita

TARATE DE OVAZ 500G View larger
TARATE DE OVAZ 500G
Mutați mouse-ul peste imagine sau faceți clic pentru a mări
TARATE DE OVAZ 500G
Opinia clientilor:
0 pareri | 0 intrebari

Transport gratuit peste 190 lei

Producator: Sanovita

Produsul nu provine din culturi modificate genetic.

Vezi informatii complete

7,99 lei (TVA inclus)

Inscrie-te la newsletter si primesti un produs cadou
La a doua comanda primesti un cadou surpriza

14 zile retur

Livrare in toata Europa

Consultatii de nutritie

Comanda telefonic
0378.11.99.50

Informatii produs

Tarate de Ovaz, 500 g Sanovita

Ingrediente: tarate de ovaz. 

Produsul nu provine din culturi modificate genetic.

Stiai ca, daca esti trecut de 40 de ani, folosesti ovazul in alimentatie, de mai multa vreme decat credeai? Aceasta cereala se afla pe mesele romanilor inca din anii '80, la micul dejun, pentru ca era ingredientul principal al surogatului de cafea numit familiar nechezol.

Cuprins:

1. Taratele de ovaz
a. Ce sunt taratele de ovaz
b. Obtinerea taratelor de ovaz
c. Proprietatile nutritive ale taratelor de ovaz
d. Deosebirile dintre taratele de ovaz si fulgii de ovaz
2. De ce sa folosim tarate de ovaz
a. Beneficiile taratelor de ovaz pentru organism
- Beneficiile taratelor de ovaz pentru sistemul circulator
- Beneficiile taratelor de ovaz in controlul greutatii
- Beneficiile taratelor de ovaz asupra presiunii arteriale
- Beneficiile antioxidantilor din taratele de ovaz
- Rolul taratelor de ovaz in reducerea colesterolului
- Taratele de ovaz si diabetul
- Beneficiile taratelor de ovaz asupra sistemului digestiv
b. Diete de slabire cu tarate de ovaz
c. Diete de detoxifiere cu tarate de ovaz
d. Utilizarea taratelor de ovaz in cosmetica
3. Retete cu tarate de ovaz

Taratele de ovaz:

Taratele de ovaz se obtin din partea exterioara a bobului de ovaz si contin proteine, fier, calciu, fosfor, magneziu, zinc, dar putine calorii. Se folosesc atat in alimentatie, cat si in cosmetica.
Exista multiple retete cu tarate de ovaz – de la paine pana la biscuiti sau iaurt cu tarate de ovaz (eficient in curele de slabire).
Beneficiile consumului de tarate de ovaz (recomandat de 3-5 ori pe saptamana) sunt micsorarea nivelului de colesterol, protectia contra bolilor de inima, micsorarea nivelului de zahar din sange, stimularea sistemului digestiv, eficienta in curele de slabire. Intrucat ele nu au un gust pregnant, ci mai curand unul neutru, se recomanda a fi insotite, in alimentatie de fructeuscate sau lapte vegetal. Daca vrei sa slabesti ai sa te feresti, bineinteles, sa adaugi zahar, care da o aroma preferata de multi, dar iti zadarniceste eforturile de inlaturare a kilogramelor in plus.

Ce sunt taratele de ovaz:

Ovazul ne este o cereala cultivata in tari cu clima temperata, cum este si Romania, si multa vreme folosit pentru hrana animalelor. In momentul in care, insa, oamenii de stiinta l-au studiat indeaproape si i-au descoperit beneficiile pentru organism, l-au adus pe masa consumatorilor.

Tarata (de ovaz, grau, porumb, etc) reprezinta invelisul exterior al unei cereale si contine o parte importanta dintre elementele nutritive. Atunci cand cerealele respective, in cazul nostru ovazul, sunt consumate ca atare, neprelucrate, vorbim despre cereale integrale, iar beneficiile acestora sunt importante. Daca in trecut taratele erau folosite pentru hrana animalelor, pe masura ce studiile stiintifice le-au evidentiat calitatile date de continutul de fibre, vitamine si minerale, nutritionistii din intreaga lume au inceput sa le recomande consumului.

Obtinerea taratelor de ovaz:

Taratele de ovaz se obtin prin decorticarea boabelor si separarea invelisului exterior de miez. Intrucat ele nu au un gust pregnant, ci mai curand unul neutru, se recomanda a fi insotite in alimentatie de fructe uscate sau lapte vegetal. Daca vrei sa slabesti ai sa te feresti, bineinteles, sa adaugi zahar, care da o aroma indragita de multi, dar iti zadarniceste eforturile de inlaturare a kilogramelor in plus.

Taratele de ovaz, asemenea celorlalte cereale, pot fi stocate chiar si cateva luni intr-un loc racoros si uscat. Daca temperatura in incapere creste, ele se pot depozita in frigider. Atat in varianta de tarate, de cereala integrala, cat si in cea de fulgi, ovazul se pastreaza pe parcursul mai multor luni (pana la 1 an), cum spuneam, in locuri racoroase și uscate, in ambalaj etans.

Proprietatile nutritive ale taratelor de ovaz:

In general, cerealele sunt compuse din trei parti, fiecare cu o compozitie si beneficii specifice:

  • invelisul exterior (tarata) contine fibre, acizi Omega 3, vitamine si minerale.
  • endospermul, adica partea principala contine amidon.
  • germenii, cea mai mica parte a bobului sunt o sursa buna de acid folic, vitamina E, fosfor si magneziu.

100 g de tarate de ovaz contin aproximativ 246 de calorii si:

  • 62,5 g carbohidrati
  • 12,7 g proteine
  • 9,5 g grasimi
  • minerale: fosfor, fier, calciu, magnexiu, potasiu, seleniu)
  • vitamine (vitamina K, E si cele din complexul B, in special acid folic si colina)

Deosebirile dintre taratele de ovaz si fulgii de ovaz:

Multa lume are tendinta de a confunda fulgii de ovaz cu taratele de ovaz. Ambele variante au ca punct de plecare aceeasi planta si o multitudine de beneficii specifice, dar materia prima in sine difera. Fulgii de ovaz se obtin din cereala propriu zisa, integrala (adica, alcatuita din miez si invelis) sau decorticata (curatata de coaja), in timp ce taratele reprezinta numai invelisul acela exterior. Taratele unor cereale contin, in general, mai multe fibre si o cantitate mai mare din anumiti nutrienti decat miezul, asadar intre cele doua categorii alegerea cea mai buna se indreapta catre prima varianta, chiar daca taratele nu au un gust la fel de fin si aceeasi consistenta. Din acest motiv, intr-o dieta de slabire, de exemplu, taratele de ovaz vor fi mai bune decat fulgii si nu va trebui sa iti faci probleme ca ingrasa. Dar despre aceste aspect vom discuta imediat pe larg. Totusi, a nu se trage de aici concluzia ca fulgii de ovaz nu au si ei, la randul lor, mari beneficii pentru sanatate. Dimpotriva, si ei sunt foarte buni, insa tarata are concentratia cea mai mare de fibre si nutrienti.

Vei gasi atat tarate de ovaz cat si fulgi de ovaz in magazinele naturiste, in cele de tip plafar si pe site-ul SanoVita la un pret foarte bun, un motiv in plus sa incerci sa le consumi in mod regulat.

De ce sa folosim tarate de ovaz?

La aceasta intrebare raspunsul este cum nu se poate mai simplu: folosim tarate de ovaz pentru ca sunt extrem de sanatoase. Vom detalia imediat toate beneficiile care deriva din continutul lor nutritional si vei intelege de ce merita sa le incluzi in dieta ta obisnuita daca doresti sa slabesti, sa iti detoxifiezi organismul, sa te protejezi de diferite afectiuni sau pur si simplu sa te simti mai bine.

Se impune sa precizam ca taratele de ovaz nu contin gluten, asadar pot fi consumate si de catre persoanele care sufera de intoleranta la acest compus.

Beneficiile taratelor de ovaz pentru organism:

Taratele de ovaz au o multitudine de intrebuintari tocmai pentru ca sunt benefice pentru organism. Curele cu tarate sunt indicate mai ales in afectiuni care tin de digestie si controlul greutatii, dar si foarte bune pentru detoxifiere. Vom discuta imediat despre cele mai importante dintre ele.

Beneficiile taratelor de ovaz pentru sistemul circulator:

Taratele de ovaz scad colesterolul, ceea ce influenteaza direct buna circulatie a sangelui. Cu cat arterele sunt mai curate, ele vor fi si mai flexibile, iar sangele va circula mai usor.

Beneficiile taratelor de ovaz in controlul greutatii:

Nu trebuie sa te ingrijorezi ca taratele de ovaz ingrasa. Caloriile pe care le aduc se pun in legatura cu timpul in care taratele de ovaz mentin senzatia de satietate, cu cantitatea necesara pentru a elimina foamea si abia apoi poti trage concluziile. Pe scurt, in programele de control al greutatii taratele sunt recomandate aproape fara exceptie.

In celebra dieta Dukan, de exemplu, taratele de ovaz sunt recomandate atat ca ajutor in eliminarea mai rapida a kilogramelor, dar si pentru a regla eventualele probleme de constipatie care ar putea aparea. Carbohidratii cu eliberare lenta din compozitia taratelor de ovaz te ajuta sa te simti satula mai mult timp, inlaturand cel mai mare pericol al unei persoane care doreste sa scada in greutate: foamea.

Beneficiile taratelor de ovaz asupra presiunii arteriale

O buna circulatie a sangelui inseamna presiune arteriala normala, echilibrata. Taratele de ovaz au acest efect asupra organismului tau, de reglare a tensiunii, asadar consumul lor este recomandat persoanelor care sufera de afectiuni cardiovasculare sau au in familie un istoric negativ in aceasta directie.

Beneficiile antioxidantilor din taratele de ovaz

Vitaminele din complexul B prezente in taratele de ovaz au, in organismul tau, un important rol antioxidant, de aceea consumul regulat este recomandat cu toata caldura de specialisti.

Rolul taratelor de ovaz in reducerea colesterolului

In urma unei alimentatii defectuoase, colesterolul se depune pe peretii arterelor. Initial le reduce din flexibilitate, dar in cazurile cele mai grave poate sa ajunga pana la blocare completa. Alimentele care contin fibre, cum sunt si taratele de ovaz au propeitatea de a scadea nivelul colesterolului rau, eliberandu-ti arterele.

Cantitate:

500 g

Disclaimer: Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos!

Intrebari (0)

Ai intrebari?

Scrie-ne aici si iti vom raspunde imediat!


Intrebarea ta a fost transmisa cu succes
Pune o intrebare
ascunde formularul
Review-uri (0)

Fii primul care lasa un review acestui produs!

Spune-ne acum ce crezi despre acest produs!

Spune-ti parerea

Tarate de Ovaz, 500 g Sanovita

Tarate de Ovaz, 500 g Sanovita

Da Nu