ULEI DE ARGAN PRESAT LA RECE 250ML

ULEI DE ARGAN PRESAT LA RECE 250ML View larger
ULEI DE ARGAN PRESAT LA RECE 250ML
Opinia clientilor:
0 pareri | 0 intrebari

Transport gratuit peste 190 lei

Producator: Herbavit

Ulei extra virgin presat la rece, extras din seminţele arborelui de argan (Argania spinosa).
Este 100% pur fără adaos. Este bogat în acizi graşi Omega 3 şi Omega 6. Conţine Vitamina A şi E.

Vezi informatii complete

64,90 lei (TVA inclus)

Retur gratuit
Livrare rapida
Calitate garantata
Comanda telefonic
0378.11.99.50

Informatii produs

Uleiul de argan este ideal pentru hidratarea intensivă a pielii. Poate fi remediu eficient împotriva procesului de îmbătrânire, la reducerea ridurilor, sau pentru prevenirea vergeturilor. Ajută la restructurarea elasticitaţii pielii.

Este ideal pentru masaj, pentru o hidratare intensivă.

Continut de acizi graşi esenţiali in ulei de Argan:
-acid palmitic 10-15 %
-acid stearic 4-7,5%
-acid oleic 42-50 %
-acid linoleic 29-37 %

Metoda de obţinere: prin presarea la rece a semintelor neprajite, uleiul rezultat nu este dezodorizat şi prezintă miros caracteristic.

Tara de origiene: Maroc.
Pastrare: a se pastra in loc uscat si racoros ferit de caldura si lumina.

Uleiul de ARGAN (Argania spinosa)
Arganul este un arbore înalt, cu spini, frunze ovale de culoare verde tot timpul anului şi fructe asemănătoare cu măslinele. Arganul este originar din Maroc, unde este denumit „măslinul Marocului”, din regiunile sud-vestice: Agadir, Essaouira şi Taroudant, dar creşte şi în Insulele Madeira, Capului Verde și Insulele Canare. Arborele de argan dă în jur de 8 kilograme de fructe pe an.

Uleiul de argan se obţine prin presarea la rece a seminţelor, procedeu minuţios deoarece un kilogram de seminţe se presează în aproximativ opt ore, iar 3 litri de ulei se obţin din 100 de kilograme de seminţe, motiv pentru care uleiul de argan este considerat „aurul deşertului”.

Uleiul de argan conţine: acid linoeleic, acid olei, acid palmitic, acid streatic, acizi graşi nesaturaţi (Omega 3, 6 şi 9), antioxidanţi, caroteni, vitamina E etc. şi poate fi folosit în scop terapeutic, culinar sau în industria cosmetică.

Proprietăți terapeutice: antiacneic, antioxidant, anticancerigen, antiinflamator, protecţie UVB, hipocolesterolemiant, hepatoprotector, etc. Mulţumită acestor proprietăți, uleiul de argan are proprietăţi benefice atât pentru uzul intern cât şi extern, fiind recomandat pentru:

Uz intern:
- se poate consuma ca atare între 5 și 10 picături pe zi, în salate sau uns pe pâine;
- datorită conţinutului de vitamina E, uleiul de argan neutralizează radicalii liberi, cu rol antioxidant; 
- adjuvant în cazul persoanelor care suferă de gastrită sau ulcer;
- ajută reducerea tensiunii arteriale, conţinutul de Omega 3, 6 și 9 scade colesterolul rău și contribuie la creşterea colesterolului bun;
- lupta cu ateroscleroza şi infarctul miocardic;
- consumat înainte de masă, ajută la buna funcţionare a ficatului, având totodată şi rol hepatoprotector;
- în dietele de slăbire are rol anti-obezitate;
- stimulează schimburile şi oxigenarea celulară;
- şi nu în ultimul rând datorită conţinutului de stenol are proprietăţi anticancerigene.

Uz extern:
- se recomandă tuturor tipurilor de ten şi se aplică pe tenul curat având efect: antiacneic, antirid, hidratant şi redă elasticitatea tenului;
- contribuie la combaterea eczemelor, a psoriazisului şi reduce cicatricile;
- femeile însărcinate şi nu numai îl pot aplica direct pe piele prin masaj local pentru prevenirea sau combaterea vergeturilor şi pentru a reda fermitatea pielii;
- aplicat înainte de expunerea la soare contribuie la un bronz unifor, iar după expunerea la soare hrăneşte pielea deshidratată şi deteriorată;
- hrăneşte şi revitalizează părul subţite, uscat şi degradat, aplicat direct pe lungimea firului de păr şi lăsat să acţioneze timp de 30 de minute după care se spală. Masat la rădăcina firului de păr lupta cu alopecia. După mai multe aplicări, părul îşi recapătă strălucirea şi volumul;
- adjuvant în cazul unghiilor fragile, casante și care se exfoliază, uleiul de argan se masează în unghii şi cuticule de două ori pe săptămână;
- uleiul de argan poate fi adăugat în cremele de faţă, în loţiunile de corp, în şampon sau în diferite tratamente cosmetice.

*Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Intrebari (0)

Ai intrebari?

Scrie-ne aici si iti vom raspunde imediat!


Intrebarea ta a fost transmisa cu succes
Pune o intrebare
ascunde formularul
Review-uri (0)

Fii primul care lasa un review acestui produs!

Spune-ne acum ce crezi despre acest produs!

Spune-ti parerea

ULEI DE ARGAN PRESAT LA RECE 250ML

ULEI DE ARGAN PRESAT LA RECE 250ML

Da Nu

Ce se cumpără acum

Live ()

Close