Cere Detalii

Trimite

Comanda telefonic

0378.11.99.50
Luni - Vineri 08:00 - 19:00

                                                                    

0
0 Produse 0,00 lei

Nici un produs

Livrare:   0,00 lei
Total:   0,00 lei

Finalizare comandă

Produse

Produse

0378.11.99.50
0     Cosul meu

CEAI FENICUL VRAC 50 G

3,16 lei

Produsul este in stoc

Reducerea spasmelor şi balonării care apar la nivel intestinal (la copii şi adulţi).

Cere Detalii Recomanda unui prieten

0378.11.99.50

 

Feniculul face parte din familia Apiaceae, fiind o plantă erbacee, perenă, heliofilă, care se aseamănă cu mărarul. Cultivat încă din antichitate în zona Mării Mediterane, în zilele noastre se extinde pe tot continentul european, Asia Mică şi America. În Grecia Antică era considerat un simbol al succesului. În India se foloseşte ca odorizant al respiraţiei şi pentru stimularea digestiei. 
Se mai numeşte anason dulce, chimion dulce, finchil, hanus, mărariu de casă, etc.

 

Contribuie la

- funcţionarea normală a sistemului digestiv prin: 
      - reducerea spasmelor şi balonării care apar la nivel intestinal (la copii şi adulţi)
      - îmbunătăţirea digestiei
- normalizarea secreţiei de lapte la lăuze.

 

Precautii

A se evita expunerea la soare sau la radiaţii UV pe perioada tratamentului, datorită fenomenului de fotosensibilizare. Se administrează cu prudenţă la pacienţii cu teren alergic.

SUPRADOZARE: În doze mari fructele de fenicul sunt toxice la nivelul sistemului nervos central, producând crize epileptiforme, halucinaţii, somnolenţă. 

REACŢII ADVERSE: pot apărea alergii cutanate. 

Contraindicatii

Sarcină, alergie la fenicul.

 

Administrare


  • INTERN:
    pulbere - planta se macină fin cu o râşniţă electrică. Se ia câte o linguriţă rasă de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15 min., după care se înghite cu apă.
    macerat la rece - se prepară din 2 linguriţe cu plantă adăugate la 250 ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu macerat pe zi, cu 30 min. înainte de mese.
    infuzie - se prepară din 2 linguriţe cu plantă adăugate la 250 ml de apă clocotită, se menţine timp de 15 min. la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30 min. înainte de mese.


Spune-ti parerea

CEAI FENICUL VRAC 50 G

CEAI FENICUL VRAC 50 G

Reducerea spasmelor şi balonării care apar la nivel intestinal (la copii şi adulţi).

Spune-ti parerea

Alte produse din categoria Ceaiuri