CEAI COADA CALULUI VRAC 50 G

CEAI COADA CALULUI VRAC 50 G View larger
CEAI COADA CALULUI VRAC 50 G
Opinia clientilor:
0 pareri | 0 intrebari

Transport gratuit peste 190 lei

Producator: Dacia-Plant

3,16 lei (TVA inclus)

Retur gratuit
Livrare rapida
Calitate garantata
Comanda telefonic
0378.11.99.50

Informatii produs

Coada calului face parte din familia Equisetaceae, fiind cunoscută şi folosită în medicina tradiţională încă din antichitate. Dioscoride, medic şi farmacolog al Greciei Antice utiliza această plantă datorită proprietăţilor ei hemostatice. Coada calului este o plantă erbacee, perenă, spontană, întâlnită în lunci umede, pe marginea apelor de munte, terenuri apoase, în câmpie şi în regiunea montană. Se mai numeşte barba-ursului, bota-calului, bota-cucului, coada-iepei, coada-mânzului, iarbă de cositor, mânzoaică, peria-ursului, etc.

 

Contribuie la

INTERN:
- funcţionarea normală a sistemului urinar, prin ameliorarea diurezei
- reducerea riscului de sângerare
- protejarea mucoasei gastrice prin normalizarea secreţiei de suc gastric 
- reducerea disconfortului care apare la nivelul articulaţiilor, ligamentelor şi tendoanelor
- procesul de remineralizare al ţesutului osos
- consolidarea ţesutului conjunctiv prin stimularea sintezei de colagen.

EXTERN:
- reducerea disconfortului care apare la nivelul articulaţiilor, ligamentelor şi tendoanelor 
- reducerea riscului de sângerare
- reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale şi mucoasei anale
- favorizarea regenerării pielii
- menţinerea sănătăţii părului
- reducerea transpiraţiei abundente.

 

Contraindicatii

sarcină, alăptare, alergie la coada calului.

 

Administrare:

 

  • INTERN:
    pulbere – planta se macină fin cu o râşniţă electrică. Se ia o linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15 min., după care se înghite cu apă. 
    macerat la rece – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 2-3 căni cu macerat pe zi, cu 30 min. înainte de mese.
    infuzie – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă clocotită, se menţine timp de 15 min. la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 2-3 căni cu infuzie pe zi, cu 30 min. înainte de mese.

    EXTERN: 
    - pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul articulaţiilor, ligamentelor şi tendoanelor se administrează planta sub formă de cataplasme, care se obţin astfel: 2-3 linguri cu pulbere fin măcinată se amestecă cu apă caldă, astfel încât să se obţină o pastă care să poată fi aplicată extern. Deasupra se aplică un pansament ocluziv, care să poată menţine cataplasma la locul afectat minim 3 ore;
    - pentru favorizarea regenerării pielii şi reducerea riscului de sângerare se aplică local sub formă de badijonaj cu maceratul sau infuzia de plantă;
    - pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale şi mucoasei anale se fac spălături locale sau băi de şezut de 3-4 ori pe zi cu infuzia sau cu maceratul obţinute din plantă;
    - pentru menţinerea sănătăţii părului se fac spălături cu maceratul sau cu infuzia de plantă;
    - pentru reducerea transpiraţiei abundente se fac băi locale cu macerat sau cu infuzie de plantă.

*Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Intrebari (0)

Ai intrebari?

Scrie-ne aici si iti vom raspunde imediat!


Intrebarea ta a fost transmisa cu succes
Pune o intrebare
ascunde formularul
Review-uri (0)

Fii primul care lasa un review acestui produs!

Spune-ne acum ce crezi despre acest produs!

Spune-ti parerea

CEAI COADA CALULUI VRAC 50 G

CEAI COADA CALULUI VRAC 50 G

Da Nu

Ce se cumpără acum

Live ()

Close