La dieta!

        Una dintre greselile frecvent întâlnite atunci când vine vorba de scadere în greutate este înfometarea. Multi gândesc ca daca îsi restrictioneaza drastic alimentatia timp de câteva zile, sau mai mult, vor pierde rapid kilogramele în plus, si astfel se rezolva problema. Din pacate se înseala.

       A te înfometa este o mare capcana si ar trebui evitata cu orice pret. Odata intrat în aceasta capcana îti reduci drastic sansele de a reveni la greutatea normala. Organismul nostru este adaptat sa reactioneze prompt la înfometare, acesta fiind unul dintre mecanismele noastre esentiale pentru supravietuire. Mai exact îsi va limita „arderile” si va stimula depozitarea grasimii. Adica exact ceea ce nu ne dorim.

      Iata câteva argumente fiziologice pentru a va convinge sa evitati dietele cu restrictie calorica mare, prin aceasta întelegând un aport caloric mai mic de 800 kcal/zi:

       Dietele cu restrictie calorica mare produc initial rezultate bune, însa acestea sunt de scurta durata. Dupa acest raspuns initial bun, în organism se declanseaza o cascada de mecanisme de protectie, care blocheaza scaderea în greutate.

      Dietele cu restrictie calorica mare  încetinesc rata metabolismului. Dupa pierderea în greutate initiala, urmatorul lucru care apare în cazul uni deficit energetic sever este reducerea ratei metabolismului, cu 20-30% sau chiar pâna la 45%. Acesta este motivul pentru care dupa o dieta de lunga durata pacientii ajung sa manânce foarte putin si totusi sa nu scada în greutate.

SILFIDE COMPLEX DE SLABIT FORTE 100 CPR

Inhibă pofta de mâncare și oferă senzaţia de saţietate; 
Intensifică metabolismul și ajută la arderea grăsimilor;
Reduce depozitele de grăsimi, celulita şi scade ţesutul adipos; 
Stimulează digestia, asigurând o asimilare corectă a nutrienţilor; 
Creşte energia, starea de bine şi combate îmbătrânirea prematură; 
Efect benefic în: slăbire, remodelare corporală, obezitate.

  

    Dietele cu restrictie calorica mare favorizeaza proasta functionare a unor organe. Organismul foloseste putinele calorii pe care le primeste pentru functiile esentiale ale corpului. Acesta este motivul pentru care unele femei experimenteaza efecte secundare la nivel hormonal.

     Dietele cu restrictie calorica mare induc pierderea masei musculare. Desi pe cântar se poate remarca o scadere în greutate, analiza compozitiei corporale va arata ca o parte importanta a kilogramelor pierdute este data de fapt de masa musculara.

     Dietele cu restrictie calorica mare stimuleaza apetitul si induc poftele. Cand corpul trece printr-o perioada de înfometare, aceasta declanseaza cresterea apetitului si aparitia poftelor, în încercarea de a te determina sa manânci mai mult.

     Iata deci ca aceasta atitudine este una cât se poate de gresita. Cei care cauta solutii rapide, care sa îi scape de excesul ponderal peste noapte, nu fac decât sa se adânceasca în probleme.

Plantum @ Jul 21, 2014 +