Vitamine si minerale benefice sistemului imunitar

Oamenii de stiinta au recunoscut de mult timp că oamenii care trăiesc în sărăcie și sunt subnutriti sunt mult mai vulnerabili la boli infectioase. Rata crescută de boală este cauzată de efectul malnutriției asupra sistemului imunitar, cu toate acestea, nu este sigur acest lucru. Există încă relativ puține studii privind efectele alimentatiei asupra sistemului imunitar al oamenilor și chiar mai puține studii care leaga efectele nutritiei direct la dezvoltarea (comparativ cu tratamentul) de boli.


Există studii privind efectele schimbărilor nutriționale asupra sistemelor imunitare ale animalelor, dar din nou, există puține studii care abordează dezvoltarea unor boli la animale, ca urmare a modificărilor în imunitate. De exemplu, un grup de investigatori a constatat ca la soareci, dietele cu deficit de proteine reduce atât numărul și funcția celulelor T și macrofage și, de asemenea, reduce producerea de imunoglobuline A (IgA) anticorpi.


Există unele dovezi că diferitele deficiențe de micronutrienți - de exemplu, deficiențele de zinc, seleniu, fier, cupru, acid folic, și vitaminele A, B6, C, și E - modifica răspunsurile imune la animale. Cu toate acestea, impactul acestor schimbări ale sistemului imunitar asupra sănătății animalelor este mai puțin clară, iar efectul de deficiențe similare în răspunsul imunitar uman nu a fost încă evaluat. Dar, cercetarea în acest stadiu este promițătoare, cel puțin pentru o parte din micronutrientii.


Deci, ce puteți face? Dacă bănuiți că dieta nu va suplineste toate nevoile dvs. de micronutrienți - poate că va plac legume sau alegeți pâine albă din cereale integrale - sau luati multivitamine de zi cu zi și suplimente minerale care aduc beneficii de sănătate de mai multe tipuri, dincolo de orice efecte benefice, eventual, asupra sistemului imunitar. Mai mult nu este neapărat mai bine. Cercetatorii investigheaza potentialul imunitar si stimularea unui număr de substanțe nutritive.


Seleniu.


Unele studii au sugerat ca persoanele cu un nivel scazut de seleniu sunt cu risc mai mare de cancer de vezica urinara, san, colon, rect, pulmonar, de prostată.  


SELENIU ORGANIC 70CPS+30CPS


 


ACTIUNI SELENIU ORGANIC:


   • antitumoral

  • stimuleaza imunitatea, puternic antioxidant

  • hipoglicemiant, previne formarea placilor de aterom pe artere

  • anxiolitic, antidepresiv

  • regleaza activitatea glandei tiroide

  • previne si incetineste procesele de la nivelul articulatiilor si alsistemului osos.


 


 
PENTRU COMANDA ACESTUI PRODUS CLICK PE FOTO
Vitamina A


Expertii au recunoscut de mult ca vitamina A joacă un rol în prevenirea infecțiilor și menținerea suprafețelor mucoaselor prin influențarea unor subcategorii de celule T și celulele B si citokine. Deficienta de vitamina A este asociata cu tulburari de imunitate și risc crescut de boli infectioase. 


Vitamina B2


Există unele dovezi că vitamina B2 sporeste rezistenta la infectii bacteriene la soareci, dar acest lucru înseamnă că, în ceea ce privește consolidarea răspunsului imun este neclar.


Vitamina B6


Mai multe studii au sugerat ca o deficienta de vitamina B6 poate deprima aspecte ale răspunsului imun, cum ar fi capacitatea limfocitelor de a se maturiza. Suplimentarea cu doze moderate pentru a aborda deficiența restabilește funcția imună, dar megadozele nu produc beneficii suplimentare. Și B6 poate trata evolutia tumorilor.


Vitamina C


Vitamina C poate lucra in mod concertat cu alte microelemente, mai degrabă decât furnizarea de beneficii singur.


Vitamina D


Timp de mulți ani medicii au relatat faptul ca persoanele afectate de tuberculoză au răspuns bine la lumina soarelui. O explicație ar putea fi acum la îndemână. Cercetătorii au descoperit că vitamina D, care este produs de piele atunci când este expusă la lumina soarelui, semnalează un răspuns antimicrobian la bacteria responsabilă pentru tuberculoză, Mycobacterium tuberculosis. Fie ca vitamina D are capacitatea de a lupta impotriva altor boli și dacă luați vitamina D sub forma de supliment este benefic.


Vitamina E


Un studiu care a implicat subiecți sănătoși peste 65 de ani a arătat că o creștere a dozei zilnice de vitamina E de la doza recomandata de 30 mg până la 200 mg creste răspunsului umoral la hepatita B și tetanos după vaccinare. 

 


ZINC CHELAT 50 MG,100TAB


 


Zincul este un MINERAL ESENTIAL care se gaseste aproape in toate celulele. Stimuleaza activitatea la aproape 100 de enzime, care sunt substante ce promoveazxa reactiile biochimice din organismul uman. Zincul este esential pentru sistemul imunitar, este necesar in procesul de vindecare a ranilor, contribuie la simturile mirosului si gustului si este foarte necesar in sinteza DNA. Zincul este de asemenea necesar pentru femeile insarcinate, pentru copii si adolescenti


Deficienta in zinc in special la barbatii peste 40 de ani mareste riscul aparitiei adenomului de prostata. La adulti, deficienta in zinc rezulta in subtierea si ruperea firului de par, unghii friabile, dureri articulare, oboseala, tulburari de vedere, diaree, impotenta. Deficienta in zinc la copii poate rezulta in deficiente de crestere, intarzierea pubertatii, subdezvoltare sexuala.
PENTRU COMANDA ACESTUI PRODUS CLICK PE FOTO
Zinc


Zincul este un element esențial pentru sistemul imunitar și deficiența de zinc afectează capacitatea celulelor T și a altor celule ale sistemului imunitar de a funcționa în mod corespunzător.


Atenție: În timp ce este important sa aveti un aport corespunzator de zinc în dieta dumneavoastră (15-25 mg pe zi), prea mult zinc poate inhiba functia sistemului imunitar.

Plantum @ Oct 17, 2014 +