Sistemul imunitar la femei vs barbati

Cercetatorii au descoperit ca sistemul imunitar la femei a raspuns mai bine decât acela al bărbaților la vaccinul gripal. Femeile tinere produc deopotrivă mai mulți anticorpi și un număr mai mare de citokine inflamatorii - un semn de potențiala reactie imunologica - decât participanții de sex masculin.
Sistemului imunitar al ei/al lui


În timp ce diferența de gen în reacțiile imune a fost mult timp cunoscuta, mecanismul din spatele ei a ramas un mister. Dar, in acest studiu, oamenii de stiinta au identificat o mana de gene, aparent reglementate de testosteron, care cred că sunt o parte cheie a mecanismului de răspuns. Cu cât este mai mare nivelul de testosteron al unui participant, prezinta cea mai mică reacție imunologică la vaccinare.


În general, femeile au sistemului imunitar mai puternic decât bărbații. Vestea bună pentru femei este că acest răspuns "fără milă" înseamnă că sunt mai puțin predispuse la bacterii, boli virale, fungice și alte tipuri de infecții. De cealalta parte, însă, este cunoscut faptul că sistemul imunitar al femeilor are mai multe sanse de a reactiona.


Atunci când un sistem imunitar este suprasolicitat, se poate ataca tesutul sănătos, care este ceea ce se întâmplă cu bolile autoimune cum ar fi lupus. Aceasta poate provoca, de asemenea complicatii potential letale post-infecție, cum ar fi o furtună de citokine după gripa, in care o supraproducție de celule ale sistemului imunitar copleșesc functiile normale ale corpului. 


ECHINACEA 460 MG 100CPS


Contribuie la:


 


- cresterea numarului si activitatii celulelor sistemului imunitar;
- stimularea fagocitelor;
- inhibarea hialuronidazei, enzima secretata de bacterii, care le faciliteaza patrunderea in celulele sanatoase;
- inhibarea reproducerii bacteriene, virale, fungice;
- stimularea regenerarii tisulare;
- reducerea inflamatiilor;
- detoxifierea sanguina si limfatica  (imbunatateste functia de detoxifiere a ficatului).


 
PENTRU A COMANDA PRODUSUL CLICK PE FOTO
Genele par a fi reglementate de testosteron, iar cercetatorii au descoperit ca participanții de sex masculin, cu cele mai ridicate niveluri de hormon au avut cel mai mic numar de anticorpi.


Studii anterioare s-au axat pe modul in care genele localizate pe cromozomi sexuali ar putea afecta răspunsul imun la vaccinare. Dar, prin explorarea rolului de testosteron, concluziile de astăzi, ar putea fi o cale noua de înțelegere - și în cele din urmă tratarea reacțiior exagerate imunologice. Rezultatele indică, de asemenea, ca exista motive pentru care se crede ca femeile care au o rata mai mare de tratarea a bolilor autoimune.

Plantum @ Oct 17, 2014 +
Close