Învinge infecțiile urinare cu tratamente naturale

Cauți de mult timp un tratament infecție urinară potrivit nevoilor tale?

Infecțiile sistemului urinar se numără printre cele mai răspândite probleme cu care se confruntă preponderent femeile. Conform unui studiu realizat de National Library of Medicine aproximativ 60% din femei s-au confruntat cel puțin o dată cu afecțiuni urinare. Însă, bărbații pot fi afectați, de asemenea. Simptomele variază în funcție de complexitatea cazului și de specificitatea bolii. Există mai multe tipuri de infecții urinare:

- Superioare – Afectează funcționarea rinichilor. În astfel de situații, pot apărea simptome precum: stare febrilă, stări de greață, vărsături, dureri în zona taliei sau în cea lombară.

- Inferioare – Pot fi de trei feluri: infecții ale uretrei, ale vezicii urinare sau ale prostatei. Persoanele afectate se pot confrunta cu următoarele simptome: urinări dese, usturimi în timpul urinării, dureri în zona cutiei toracice, febră, frisoane sau vărsături frecvente.

Imediat după identificarea primelor simptome este necesar să apelezi la ajutor specializat. Intervențiile imediate pot îndepărta cu succes dezvoltarea posibilelor complicații. Este recomandat, totuși, să te orientezi către opțiuni care garantează standarde înalte de calitate, siguranță și mai ales profesionalism. Astfel, medicul va determina cu exactitate cauzele instalării bolii și va prescrie tratamentul adecvat în funcție de specificitatea fiecărui pacient. Succesul va fi influențat semnificativ de tehnicile radiologice utilizate și experiența acumulată de-a lungul timpului a personalului medical. Însă, una dintre cele mai eficiente metode cu ajutorul căreia poți îndepărta factorii de risc este adoptarea unor alternative 100% naturale. Nimic nu se compară cu eficiența unui complex bogat de vitamine și nutrienți asupra organismului uman. Tratamentele pe bază de antibiotice sau alte medicamente sunt eficiente până într-un anumit punct. Tocmai din cauza ingredientelor pe care le integrează, metabolismul tău poate suferi numeroase schimbări. Există numeroase efecte secundare ale tratamentelor medicamentoase pe care sigur nu le știai:

- Tulburări digestive

- Dureri în zona abdominală

- Febră

- Secreții vaginale anormale

- Pete albe pe gât sau pe suprafața limbii

- Tuse

- Dificultăți de respirație

- Senzație de leșin.

 

Care sunt cauzele dezvoltării infecțiilor urinare?

În termeni cât mai simpli, infecțiile urinare se dezvoltă din cauza acumulării bacteriilor în zona tractului urinar. Există numeroase cauze care facilitează înmulțirea și implicit răspândirea rapidă a agenților patogeni. Printre ele se numără:

- Igiena realizată necorespunzător în zona genitală – E nevoie de o atenție deosebită la detalii când vine vorba de întreținerea corectă a aparatului genital. Pe lângă utilizarea unor produse profesionale de îngrijire, se recomandă ștergerea din față în spate după fiecare urinare.

- Sistemul imunitar slăbit – Sezonul răcoros cauzează de cele mai multe ori probleme în ceea ce privește mecanismul de funcționare al sistemului imunitar. Tocmai de aceea, se pot dezvolta rapid infecții diverse.

- Utilizarea toaletelor publice – Poate părea greu de crezut, dar majoritatea toaletelor publice reprezintă adevărate focare de Streptococcus, Staphylococcus aureus sau E.coli. Tocmai de aceea, este recomandat să nu atingi capacul toaletei și să te speli foarte bine pe mâini imediat după utilizare.

- Infectarea cu virusul HIV – Mai ales în cazul bărbaților. Infecțiile urinare pot apărea și în urma unui contact sexual neprotejat cu o femeie care suferă de asemenea afecțiuni.

- Purtarea de lenjerie intimă realizată din materiale sintetice, de calitate inferioară – Materialele premium precum bumbacul sunt opțiunile indicate în asemenea situații. Țesăturile fine alintă pielea, oferă confort pe tot parcursul zilei îndepărtează urmele de transpirație.

- Adoptarea unui stil de viață nesănătos – Deficitul de vitamine din organism poate determina apariția unor numeroase dezechilibre. De asemenea, consumul regulat de alimente bogate în grăsimi și zaharuri poate favoriza dezvoltarea problemelor urinare.

În cazul în care amâni vizita la medicul specialist pot apărea numeroase complicații și anume:

- Probleme constante la nivelul rinichilor.

- În cazul femeilor însărcinate există riscul de naștere prematură.

- Dezvoltarea pielonefritei care presupune apariția simptomelor precum: frisoane, febră, sângerări urinare sau dureri lombare.

De ce să alegi un tratament infecție urinară pe bază de plante?

Când vine vorba de tratarea infecțiilor urinare, opțiunile naturiste nu vor da greș niciodată. De ce tocmai așa? Pentru că un tratament infecție urinară pe bază de plante oferă numeroase beneficii:

- Sunt ușor de integrat în rutina zilnică – Nu va fi nevoie să îți impui un program strict în ceea e privește consumul medicamentelor. Totul va veni de la sine. Îți vei putea realiza fără probleme activitățile zilnice.

- Oferă avantaje numeroase întregului organism – Vei resimți o stare de bine constantă și te vei bucura de un metabolism puternic, indiferent de situație. Oferă, așadar, rezultate pe termen lung. Infecțiile nu vor mai reprezenta o problemă, iar tu te vei bucura de o energie debordantă pe tot parcursul zilei.

- Nu au efecte secundare – Spre deosebire de celelalte alternative, opțiunile pe bază de plante nu vor afecta armonia generală a organismului. Natura oferă adesea cele mai bune remedii pentru combaterea afecțiunilor de tot felul.

- Au un gust plăcut – Și tu te-ai săturat de aroma înțepătoare a medicamentelor clasice? Ei bine, nu trebuie să îți mai faci griji. Variantele naturiste îți oferă combinații inedite de gusturi și arome, care îți vor surprinde plăcut papilele gustative.

Ce variante de tratament infecție urinară poți utiliza?

Unul dintre aspectele pe care ar trebui să le iei mereu în calcul când vine vorba de rezolvarea infecțiilor urinare este alegerea tratamentelor premium. Pe piață există numeroase opțiuni, însă nu toate îți garantează succesul. Orientează-te întotdeauna către distribuitori de încredere, care au căpătat un renume pozitiv odată cu trecerea timpului.

În ceea e privește tratament infecție urinară există două variante pe care merită să le încerci:

- Ulei de oregano sălbatic – Se găsește cu precădere în zonele mediteraneene. Grecii utilizau adesea un asemenea remediu naturist pentru a trata diverse probleme. Este o variantă recunoscută pentru caracteristicile antiinflamatorii, antifungice și antiparazitare. Tocmai de aceea, tratează rapid infecțiile urinare, dar și cele respiratorii. Stimulează cu succes mecanismul de funcționare al sistemului imunitar, ceea ce facilitează vindecarea rapidă, fără a fi nevoie de alte medicamente. Este destinat atât uzului intern, cât și extern. Însă, avantajele pe care le prezintă nu se opresc aici. Oregano este un ingredient care poate fi de mare folos în diverse situații. Integrează proprietăți antiseptice, tocmai de aceea poate fi utilizat și la nivelul cavității orale. Poți ameliora infecțiile și iritațiile gingivale sau cele din zona pulpei dentare. Poți utiliza uleiul realizat din oregano sălbatic și pentru a scăpa de kilogramele în plus. Integrat în rutina zilnică, ingredientul te poate ajuta să definitivezi o siluetă de invidiat și să te bucuri de avantajele unui stil de viață sănătos. Conferă pielii o strălucire aparte și te ajută să scapi de mătreață. Poate părea greu de crezut, dar îl poți utiliza și pentru uz casnic. Cu ajutorul său, poți alunga insectele dăunătoare din locuință. În ceea ce privește consumul, se recomandă diluarea uleiului cu opțiuni prcum: ulei de măsline, cocos sau miere.

 

- Extract de merișor și D-ManozăMerișoarele sunt bogate în vitamina C și Acid salicilic. Tocmai de aceea, împiedică înmulțirea bacteriilor de la nivelul sistemului urinar. Sunt indicate și pentru tratarea leziunilor mucoasei sau dezechilibrelor pe care le prezintă PH-ul. În cazuri mai grave, extractul de merișor poate fi utilizat în combinație cu diverse tratamente medicamentoase recomandate de medicul specialist. Îndepărtează riscul dezvoltării bacteriei Helicobacter pylori. Integrează efecte benefice asupra sistemului cardio-vascular și a celui digestiv. Împiedică, de asemenea, și umflăturile diverse de la nivelul organismului. Susține funcționarea fără probleme a sistemului imunitar. D-Manoza este un carbohidrant prezent cu preponderență în fructe și legume. În combinație cu extractul de merișor va oferi rezultate imediate. Gustul este ușor acru, tocmai de aceea, poți adăuga miere sau alt îndulcitor natural. Doza zilnică recomandată este de 30 ml o dată pe zi pentru adulți și 15 ml pe zi pentru copii cu vârsta sub 12 ani.

 

Tratament infecție urinară – Cum se realizează diagnosticul?

Dacă te confrunți cu unele dintre simptomele enumerate mai sus singurul lucru indicat este să vizitezi imediat cabinetul medical. Aici vei trece prin câteva etape esențiale:

- Consultația propriu-zisă – Medicul specialist îți va pune câteva întrebări cu privire la istoricul medical și problemele cu care te confrunți. Mai apoi, va recolta probe de urină pentru a putea definitiva un plan de tratament personalizat. Se poate opta și pentru recoltarea de către pacient acasă. Procesul se realizează după prima urinare de dimineață, după ce a fost realizată cu atenție igiena zonei intime.

- Rezultatele analizelor – În cazul în care cantitatea de microbi este de cel puțin 100.000 la un milimetru de urină, urocultura este pozitivă. Astfel, va trebui să urmezi un tratament strict pentru a redefini echilibrul în zona respectivă.

- Tehnici de radiologie – Dacă medicul consideră că este necesar, va fi nevoie să realizezi și alte teste suplimentare. Printre ele se numără: ecografie renală, urografie, tomografie computerizată, examen RMN.

- Respectarea unui tratament infecție urinară – Un pas important în rezolvarea problemelor urinare este consecvența. Respectă cu strictețe sfaturile medicului și nu încerca să te abați de la rutina recomandată. În caz contrar, nu vei face altceva decât să complici lucrurile. De asemenea, în cazul în care sesizezi nereguli în ceea ce privește tratamentul propriu-zis, nu ezita să comunici medicului. Dacă este necesar, va schimba metoda de tratament, pentru a evita cu succes eventualele situații neplăcute.

- Vizita periodica în cabinetul medical – Mai apoi, mergi constant la medic pentru a realiza controale de rutină. Prevenția este cea mai indicată metodă de a menține un metabolism puternic.

 

Tratament infecție urinară – Câteva recomandări esențiale

Nu uita cât de importantă este prevenția pentru a te bucura așa cum se cuvine de un organism armonios. Nu este suficientă doar adoptarea unui tratament infecție urinară bazat pe elemente naturiste. Este nevoie, de asemenea, să fii atent/ă la câteva detalii:

- Vizitează mereu cabinetul medicului specialist ori de câte ori sesizezi nereguli atât la nivelul sistemului urinar, dar și la cel al întregului organism. De asemenea, nu mai da crezare informațiilor care circulă în mediul online cu privire la afecțiunile urinare. Nimic nu se compară cu eficiența activităților realizate de experți în domeniu.

- Încearcă să eviți, pe cât se poate, activitățile în aer liber pe timp de iarnă. Temperaturile scăzute au numeroase repercusiuni asupra funcționării organismului.

- Hidratează-te corespunzător! Datorită consumului constant de lichide tractul urinar poate fi curățat cu succes. În asemenea situații apariția bacteriilor este improbabilă. În plus, hidratarea corespunzătoare te poate ajuta să realizezi cu ușurință toate activitățile zilnice.

- Mergi la baie după realizarea actului sexual. Astfel, germenii acumulați în timpul actului sexual sunt eliminați cu succes.

- Evită metodele contraceptive pe bază de spermicide sau diafragmă.

- Încearcă să renunți la obiceiurile nesănătoase precum fumatul și consumul de alcool.

- Dezvoltă-ți o rutină bazată pe alimente proaspete și suplimente alimentare realizate exclusiv din plante. Vitamina C este se numără printre variantele cele mai recomandate în astfel de situații. Pe lângă fructele și legumele bogate în vitamina C poți consuma, de asemenea, tablete sau pastile efervescente.

- Urinează ori de câte ori simți nevoia. Amânarea nu va face decât să faciliteze înmulțirea bacteriilor.

- Folosește produse intime care nu conțin parfum sau parabeni. Utilizează doar variantele recomandate de medicul specialist. Evită, de asemenea, spălăturile vaginale pentru că nu fac altceva decât să dezechilibreze flora vaginală.

 

Infecțiile de la nivelul sistemului urinar reprezintă probleme serioase, care pot afecta semnificativ funcționarea întregului organism. Apare în general la femei, dar și bărbații se pot confrunta cu asemenea afecțiuni. Printre principalele simptome pe care le prezintă se numără: urinări dese, stări de greață, frisoane sau dureri de spate. În ciuda importanței crescute pe care o prezintă, infecția urinară este adesea ignorată de majoritatea pacienților. În asemenea cazuri, pot apărea complicații severe.

În ceea ce privește tratamentul propriu-zis, variantele 100% prezintă numeroase beneficii asupra organismului. Uleiul de oregano sălbatic sau extractul de merișor sunt două opțiuni ingenioase, pe care le poți integra eficient în rutina zilnică. Cu ajutorul lor, poți definitiva imediat un stil de viață armonios. De asemenea, surplusul de bacterii va fi îndepărtat cu succes, iar tu te vei bucura de o stare de bine constantă.

Dacă vrei să te bucuri de rezultate sănătoase apelează cu încredere la un tratament infecții urinare pe bază de plante despre care am vorbit mai sus. Pentru a intari si menține imunitatea intregului organism la cote inalte, e necesar să faci, măcar o cură de 3 luni, cu BDHQ in fiecare an.

Dacă ai Imunitate te bucuri de Sănătate.

Plantum @ Feb 09, 2022 +