Descopera 5 beneficii miraculoase ale sucului de sfecla rosie

Descopera 5 beneficii miraculoase ale sucului de sfecla rosie



Vrei sa-ti intaresti imunitatea si sa reglezi tensiunea arteriala? Consuma 30 ml de suc de sfecla rosie dimineata, inainte de micul dejun, si vei observa rezultatele. 

 

 Pe langa faptul ca are o culoare speciala, sfecla rosie vine la pachet cu multiple beneficii asupra organismului. 

Nu stiu daca ai auzit, dar sfecla rosie este considerata protectoarea ficatului, deoarece are in componenta o cantitate mare de betaina care se gaseste in varful sfeclei si care are un efect hepatoprotector si reduce homocisteina din sange. In plus, amelioreaza varicele, degenerarea musculara si intoxicatiile lente. 

 

Acest super-aliment este o sursa excelenta de vitamina B, mangan, potasiu, folati, fibre, vitamina C, fier, fosfor si cupru. Pe langa complexul de minerale si vitamine, sfecla rosie mai contine si resveratrol, considerat a fi cel mai puternic antioxidant cunoscut pana acum.

Inca din timpurile stravechi este cunoscuta ca aliment si medicament de nadejde in multe afectiuni, dar trebuie consumata cu masura si nu in exces, deoarece organismul foloseste numai cat are nevoie. 

 

In anotimpul rece, sucul de sfecla rosie ar trebui sa fie nelipsit de pe masa noastra. 

suc-de-sfecla-rosie-plantum-ro

5 beneficii nutritive ale sucului de sfecla rosie

 

Pentru a beneficia de toate substantele nutritive din sfecla, este indicat sa o consumam cruda. Daca nu ai incercat pana acum sucul de sfecla rosie, iata 5 motive sa o faci:

 

       1.Ajuta la scaderea tensiunii arteriale

 

Hipertensiunea arteriala poate avea un efect negativ asupra sanatatii, dar cu ajutorul unui pahar mic ( 30 ml ) de suc de sfecla rosie, in fiecare dimineata, inainte cu 30 de minute de micul dejun, tensiunea se poate regla. Motivul? Sfecla rosie are o concentratie crescuta de nitrati alimentari, care au o actiune directa asupra reglarii tensiunii arteriale. Nitratii sunt importanti pentru organism, deoarece ei formeaza un oxid nitric, care este un vasodilatator si ajuta la extinderea vaselor de sange. 

 

  1. Ajuta la vindecarea bolilor de vezica biliara, la scaderea nivelului de colesterol si la vindecarea gutei. 

 

Vezica biliara este o anexa a ficatului, de numai 30-50 ml. Ea indeplineste un rol foarte important in activitatea aparatului digestiv, asigurand tranzitia sucului biliar, secretat, in flux continuu, de anumite celule specializate din ficat. O cura cu suc de sfecla rosie da rezultate foarte bune. Consumat regulat, iti vei asigura o sanatate de fier toata viata. 

 

  1. Reduce inflamatiile

 

Inflamatia este un semn al sistemului imunitar care actioneaza ca raspuns la infectii sau traume. Datorita continutului de betalaina care prezinta proprietati anti-inflamatorii, sucul de sfecla rosie Health Nutrition reduce inflamatia. Betalaina este practic pigmentul care da acea culoare de rosu aprins, dar este foarte sensibila la caldura si se distruge daca este supusa prepararii termice. 

Esti curios sa afli daca ai suficient acid in stomac? Procedeul este foarte usor de facut. Consuma sfecla rosie si apoi verifica culoarea urinei. Daa urina este limpede, inseamna ca ai suficient acid in stomac. Daca urina este de culoare roz, atunci acidul din stomac nu este suficient. Ce inseamna acest lucru? Corpul nu va putea digera proteinele in mod corespunzator si va ajunge in intestinul subtire ca fragmente de proteine. 

 

  1. Contine aminoacizi, esentiali in dezvoltarea si mentinerea tesutului muscular

 

De asemenea, contine iod, cunoscut pentru efectele benefice asupra glandei tiroide si un continut crescut de potasiu care ajuta la intarirea muschiului inimii. 

 

  1. Previne dementa

 

Credem sau nu, unele studii au demonstrat ca sucul de sfecla rosie ajuta la oxigenarea creierului, incetinind astfel progresia unor boli degenerative cum este dementa. Asta se datoreaza nitratilor pe care-i contine aceasta leguma si care ajuta la circulatia sangelui. 

Dupa o anumita varsta, abilitatile cognitive incep sa scada, iar una dintre principalele cauze este reducerea fluxului sanguin la nivelul creierului. 

 

Cum trebuie utilizat sucul de sfecla rosie pentru un efect vindecator

 

In primul rand, sucul de sfecla rosie trebuie sa fie de inalta calitate, 100% pur, obtinut prin presare la rece. Sucul este resorbit foarte repede si fara efort in sistemul digestiv, de unde ajunge direct in sange si apoi in celulele somatice si cerebrale. 

 

Sucul de sfecla rosie se bea dimineata, pe stomacul gol, cu 30 de minute inainte unei mese principale. Adultii pot consuma cam 30 ml de suc, iar copiii mai mici de 16 ani - 15 ml pe zi. 

 

Precautii su indicatii

 

Acest produs nu este conceput pentru a fi consumat de bebelusi. Femeile insarcinate sau care alapteaza trebuie sa consulte medicul inainte de utilizarea sucul de sfecla rosie Health Nutrition. 

Dupa ce ai deschis produsul, se pastreaza la frigider. 

Abuzul de suc de sfecla rosie, peste 400 ml, poate determina o paralizie temporara a corzilor vocale si pot aparea stari de greata. 

In cazul in care ai probleme cu rinichii sau ai un risc crescut de a face pietre la rinichi, este de recomandat sa ocolesti sucul de sfecla rosie, deoarece acesta contine oxalati care stau la baza formarii pietrelor la rinichi. 

Desi este rara, alergia la sfecla rosie poate aparea la anumite persoane. Reactiile alergice includ iritatii, mancarimi si pot ajunge pana la frisoane si febra. 







Plantum @ Nov 04, 2019 +