Beneficiile sucului de sfecla rosie

5 Beneficii miraculoase ale sucului de sfecla rosie

 

Vrei sa iti intaresti imunitatea si sa reglezi tensiunea arteriala? Consuma 30 ml de suc de sfecla rosie dimineaaa, inainte de micul dejun si vei observa rezultatele.

Pe lângă faptul că are o culoare specială, sfecla roșie oferă multiple beneficii asupra organismului.

Sfecla roșie este considerată protectoarea ficatului, având în componența sa o canitate mare de bataină, ce se regăsește în vârful sfeclei.

Are ca efect hepatoprotector și reduce homocisteina din sânge. În plus ameliorează:

varicele;

degenerarea musculară;

intoxicațiile lente.

Acest super-aliment reprezintă o sursă excelentă de:

vitamina B;

mangan;

potasiu;

fibre;

vitamina C;

fier.

Pe lângă complexul de minerale și vitamine, sfecla roșie mai conține și resveratrol, fiind un puternic antioxidant. Încă din timpurile străvechi, sfecta este cunoscută ca aliment și medicament important în numeroase afecțiuni, dar trebuie consumată cu măsură.

 

În anotimpul rece, sucul de sfeclă roșie ar trebui să fie nelipsit de pe masă.

suc-de-sfecla-rosie-plantum-ro

Beneficii nutritive ale sucului de sfeclă roșie

 

Pentru a beneficia de toate substanțele nutritive din sfeclă, este indicat să o consumăm crudă. Dacă nu ai încercat până acum sucul de sfeclă, iată 5 motive pentru care ar trebui să consumi:

Ajută la scăderea tensiunii arteriale - hipertensiunea arterială poate avea un efect negativ asupra sănătății, dar cu ajutorul unui pahar mic de suc de sfeclă roșie, tensiunea se poate regla.

Sfecla roșie are o concentrație crescută de nitrați alimentari, care au o acțiune directă asupra reglării tensiunii arteriale. Nitrații sunt importanți pentru organism, deoarece formează un oxid nitric, ce ajută la extinderea vaselor de sânge.

Contribuie la vindecarea bolilor de vezica biliară - vezica biliară este o anexă a ficatului, de numai 30-50 ml. Ea îndeplinește un rol important în activitatea aparatului digestiv, asigurând tranziția sucului biliar, secretat de anumite celule din ficat. O cură cu suc de sfeclă roșie oferă rezultate foarte bune.

Reduce inflamațiile - datorită conținutului de betalaină, sucul de sfeclă roșie are proprietăți antiinflamatorii. Sucul de sfeclă roșie Health Nutrition reduce inflamația.

Conține aminoacizi esențiali în dezvoltarea și menținerea țesutului muscular.

Previne demența și ajută la scăderea nivelului de colesterol.

Unele studii au demonstat că sucul de sfeclă roșie ajută la oxigenarea creierului, încetinind astfel progresia unor boli degenerative. Asta se datorează nitraților pe care-i conține această legumă.

Utilitatea sucului de sfeclă roșie

 

Sucul de sfeclă roșie trebuie să fie de înaltă calitate, 100% pur, obținut prin presare la rece. Acesta se consumă dimineața, pe stomacul gol,și cu 30 de minute înainte de masa principală.

Adulții pot consuma cam 30 ml de suc, iar copii mai mici de 16 ani - 15 ml pe zi.

Indicații

 

Acest produs nu este conceput pentru a fi consumat de bebeluși. Femeile însărcinate sau care alăptează trebuie să consulte medicul înainte de a consuma sucul de sfeclă roșie Health Nutrition.

După ce ai deschis produsul, acesta se păstrează la frigider.

Abuzul de suc de sfeclă roșie (peste 400 ml), poate determina stări de greață.

Dacă te confrunți cu probleme la rinichi, este indicat să eviți sucul de sfeclă roșie, deoarece acesta conține oxalați, ce stau la baza formării pietrelor la rinichi.

Alergia la sfecla roșie poate apărea la anumite persoane. Reacțiile alergice inclus iritații, mâncărimi și pot ajunfe până la frisoane și febră.

Plantum @ Nov 04, 2019 +