Astenia de toamna are solutii

Diagnosticul de astenie de toamnă poate fi considerat corect numai dacă aţi avut aceleaşi simptome timp de trei sezoane la rând, iar starea de sănătate se îmbunătăţeşte în timpul lunilor de primăvară şi vară.
Tristeţea inexplicabilă şi melancolia, anxietatea, lipsa poftei de mâncare, durerile de cap şi oboseala persistentă sunt doar câteva dintre simptomele asteniei de toamnă. Formele mai severe pot include o stare de extenuare, scurte momente de pierdere a memoriei, tensiune arterială scăzută, stări de slăbiciune şi lipsa de interes sexual. Astenia poate apărea la orice vârstă, mai ales la femeile cu un stil de viaţă activ şi stresant. Dar această afecţiune apare mai frecvent în cazul persoanelor care locuiesc în zonele în care zilele de iarnă sunt foarte scurte şi în rândul persoanelor cu rude care au suferit de astenie. Alte simptome includ modificări frecvente ale dispoziţiei, tulburări de somn sau iritabilitate şi dorinţa de izolare.


Medicii nu pot preciza cu exactitate ce cauzează astenia de toamnă, dar se  presupune că este vorba despre aportul scăzut de lumină naturală. De asemenea, datele genetice şi vârsta sunt alte elemente care se iau în  considerare la atribuirea diagnosticului de astenie.

 


MAGNEZIU ORGANIC 70CPS+30CPS


Acțiuni MAGNEZIU ORGANIC: Antispastic general, antispastic bronsic, favorizeaza asimilarea calciului si consolidarea oaselor, vitaminizant B1, B2, B3, B5, B6 si B7, impiedica formarea calculilor renali, normalizeaza tensiunea arteriala, tonic cardiac, antiaritmic, normalizeaza glicemia, anxiolitic, stimuleaza fertilitatea, favorizeaza asimilarea potasiului si a fosforului.
Solutia optima este magneziul. In afara actiuni sale tranchilizante, el reprezinta un factor esential in "producerea" de energie. Problema este ca, de obicei, alimentele care contin procente ridicate de magneziu au si multe calorii (de exemplu: cerealele, cacao, bananele, fructe uscate). Ca revansa, pot fi consumate fara restrictii fructele de mare si pestele gras si se pot face "cure" de magneziu o data la doua luni, mai ales daca magneziul este asociat cu vitaminele din complexul B (in special B6).  


CEAI GHIMBIR 100G


 Proprietati: 


coleretic, stomahic, tonic general, energizant, detoxifiant

 


 
Ceaiul de ghimbir – Este folosit de mii de ani și te scapă de indigestie, migrene și astenia de toamnă. Spală o rădăcină de ghimbir, dă-o prin răzătoare și adaug-o în 250 ml de apă clocotită, la fiert. După 2 minute stinge focul, acoperă, lasă să se răcească și filtrează. Consumă 1 cană pe zi, până vezi îmbunătățiri. Ceaiul de ghimbir nu este recomandat femeilor însărcinate, diabeticilor, celor care urmează să fie supuși unor intervenții chirurgicale.

Plantum @ Sep 22, 2014 +