Spune adio durerilor de cap

Aproape toti oamenii sufera din cauza durerilor de cap ocazional. Exista doua tipuri principale de dureri de cap:
1. Dureri de cap primare. Durerile de cap primare includ: migrenele, cefaleele in manunchi si cefaleele tensionale. Cefaleele tensionale se mai numesc "dureri de cap cauzate  de contractii musculare".


2. Dureri de cap secundare. Durerile de cap secundare sunt cauzate de o alta afectiune sau un factor subiacent precum: o tumoare, o leziune la cap, o infectie sau un medicament.
Nu toate durerile de cap sunt la fel. Exista diferite moduri de a descrie simptomele cauzate de durerile de cap in functie de moment, frecventa, descandescenta, locul, gravitate, calitate. Pe langa durerile de cap este posibil sa aveti si stari de voma, greata, stari de lesin si anxietate, vedere incetosata, febra, dificultate in vorbire si miscare.


 


Aceste dureri survin in urma schimbarilor hormonale, stres, somn insuficient, fumat, deshidratare.


 


Iata cateva metode naturiste care te ajuta sa-i spui "Adio durerilor de cap".


 


Aromaterapia cu uleiurile esentiale din lavanda (vezi detalii), menta (vezi detalii), busuioc (vezi detalii), musetel (vezi detalii), eucalipt (vezi detalii), portocal (vezi detalii) .
Puteti inhala uleiurile esentiale diluate cate 5 picaturi din fiecare intr-un ulei de baza. Un alt mod este masajul sau o baie relaxanta cu uleiuri esentiale.
Ceaiul de ghimbir (vezi detalii) sau pudra de ghimbir are proprietati extraordinare antiinflamatorii si analgezice.
Otet de mere (vezi detalii) amestecat cu o lingura de miere de mana (vezi detalii). Se amesteca 5 linguri de otet de mere cu o lingurita de miere de mana intr-un pahar cu 200 m slal de apa. Otetul de mere este folosit si in dietele pentru slabire si detoxifiere.
            Exercitii de relaxare a mintii prin a invata sa gandim pozitiv, sa alegem partea buna a lucrurilor dintr-o situatie stresanta, dureroasa, care ne afecteaza direct si care desigur, pot provoca dureri de cap.


Deci, optimismul, pozitivitatea si starile de calm duc impulsuri creierului care la randul lui secreta dopamine si xerotonine, care alunga durerile de cap, tensiunile, gandurile negative si ne face sa ne simtim mai fericiti.

Plantum @ Dec 21, 2016 +
Close