Sfatul Zilei - Pentru Anemie

 


 


 


Recomandările Specialiștilor Fares Orăștie pentru persoanele suferinde de  Anemie


 


       Se recomandă o dietă în care să predomine alimente cu conținut ridicat de fier și vitamina C (pentru o mai bună absorbție a fierului): germeni de grâu, cereale integrale, legume ( spanac urzici, broccoli, varza de Bruxelles, sfeclă roșie, ridichi, mazăre, linte, năut, tomate, ardei), ciuperci (pleurotus), fructe (banane, citrice, zmeură, caise, pepene roșu, avocado), oleaginoase (alune, nuci, arahide, fistic, nuci de caju, semințe de floarea soarelui și de dovleac), gălbenuș de ou, alge, produse apicole (polen, păstură, lăptișor de matcă), uleiuri vegetale presate la rece.

 
      Recomandăm consumul a 200 ml suc proaspăt stors de măr, cu morcov și sfeclă roșie, alternativ cu 200 ml suc de citrice.


      Evitați alimentele rafinate care spoliază organismul de săruri minerale și vitamine, alimente procesate și conservate, dulciurile și produsele de patiserie, zahărul alb ( se înlocuiește cu miere, zahăr brun), consumul de băuturi carbogazoase, alcoolul, fumatul, cafeaua. Evitați realizarea curelor de slăbire drastice.


     Se recomandă administrarea cu atenție a suplimentelor ce conțin calciu deoarece scad absorbția fierului (majoritatea anemiilor fiind anemii feriprive)
Plantum.ro vă oferă medicație naturistă de ultimă generație care să vă ajute în această afecțiune!


-B Complex Vitamine Naturale
-Tonic Întăritor
-Goji, Afine și Cătină

Plantum @ Nov 19, 2014 +
Close