Remedii simple pentru gaze intestinale

Ce sunt gazele intestinale si de ce apar?

     Flatulenta sau gazele reprezinta o acumulare excesiva de aer in stomac. Acest lucru produce reactii adverse si neplacute in timpul digestiei sau dupa ce tranzitul si-a urmat cursul.

     Aceste acumulări pot fi inconfortabile și pot provoca:

dureri;

oboseală;

greață și balonare;

     Principala cauză a gazelor este digestia slabă produsă de consumul  anumitor tipuri de alimente, combinate greșit sau  luarea unor mese copioase.

     Când gazele persistă în timp, sunt afectate funcțiile digestive. Din acest motiv, este important un consult medical pentru a asigura un tratament corespunzător.

Simptome - Gaze intestinale

 

Indigestia - este principala cauză a gazelor ce sunt produse prin fermentarea alimentelor în stomac pentru digerare în intestin, sau în timpul descompunerii deșeurilor.

Acest lucru se întâmplă pentru că anumite alimente nu sunt potrivite și sunt amestecate la o singură masă. În acest fel apar numeroase reacții ale fermentației de acid clorhidric, ce declanșează gazele.

Zaharurile și făina rafinată -  au tendința de a produce fermentație în intestin și proliferează Candida. Aceasta este o ciupercă comună în flora intestinală, care tinde să se rotească în zaharuri excesiv. Principalul simptom al fermentației intestinale sunt gazele.

Atunci când gazele sunt fermentate în stomac vor produce durere și tensiune la nivelul stomacului sau abdomenului superior, ceea ce tinde să fie regurgitate sau să fie expulzate prin cavitatea bucală.

Când gazele se acumulează în intestin acestea vor avea tendința de a produce o durere ascuțită ca o înțepătură.

Anumite alimente - cum ar fi legume sau anumite băuturi carbogazoase sunt cunoscute pentru tendința lor de a produce gaze celui ce bea, mai mult sau mai puțin, în funcție de cantitate și de sensibilitatea individului afectat.

Intolerante alimentare - mulți oameni nu sunt conștienți de intoleranța lor la anumite alimente sau componente (cum ar fi lactoza), având reacții adverse atunci când sunt consumate. Acestea pot trece neobservate.

Alergii alimentare - anumite alimente sau componente pot declanșa o reacție în sistemul imunitar prin consumul lor. De obicei, persoana care a realizat relația dintre alergen și reacția sa merge la doctor.

Simptomele asociate cu alergiile pot fi variate în funcție de tipul respectiv. Dar, gazele sunt de obicei simptome recurente și pot fi evitate prin suspendarea expunerii la elementele ce declanșează reacția.

 Cu toate că fibra este un aliment care ajută la digestie și la tranzitul intestinal, poate provoca reacții adverse la persoanele sensibile.Din acest motiv, în unele diete, acestea trebuie introduse treptat pentru a preveni simptomele.

Gastrita cronică este o inflamație a stomacului cauzată în cele mai multe cazuri, de o bacterie numită Helicobacter pylori. Simptomele sale sunt adesea confundate cu indigestie manifestându-se cu gaze, balonare și dureri de stomac, înainte sau după mese.

Când aproape fiecare masă produce gaze sau indigestie (chiar dacă mesele sunt  usoare) cel mai probabil este un semn de gastrită. Trebuie realizat un consult cu un medic pentru a determina infecția cu bacteria Helicobacter Pylori prin endoscopie.

Ulcer gastric - atunci când gastrita nu este controlată și tratată poate provoca ulcer gastric prin iritarea intermitentă cauzată de infecția bacteriană.

Balonarea și gazele sunt de asemenea, simptome recurente în această condiție, ce pot dura o perioadă lungă de timp.

În cazul în care simptomele sunt însoțite de scaune negre sau colorate cu sânge, este necesară o atenție medicală imediată pentru a preveni posibilele hemoragii interne.

Tratamentul pentru ulcer gastric dar si pentru gastrita constă în doza triplă de antibiotic pentru ca infecția să scadă. Este important ca ulcerul să se cicatrizeze iar presiunea abdominală și gazele să se normalizeze.

Remedii naturiste pentru eliminarea gazelor intestinale

 

Printre principalele remedii naturale pentru gaze, ce pot contribui la reducerea aspectului sau mirosului acestora sunt:

Suc de lămâie - ajută la eliminarea acizilor din alimente și se recomandă înainte sau după masă.

Apă caldă - când stomacul este deranjat se aplică o cârpă umezită în apă caldă pe abdomen pentru relaxare, astfel vor fi expulzate mai puțin  gazele.

Ceai de mușețel - se bea o ceașcă înainte și după masă pentru a ne relaxa întregul organism.

Infuzie de anason - ajută la reducerea crampelor stomacale și la eliminarea gazelor într-o manieră ușoară.

Alimente fermentate - ajută flora microbacteriană și promovează reducerea gazelor intestinale.

Suplimente naturiste precum ENTEROSTOP - elimină disconfortul unui tranzit accelerat.

Fennel 100 cp 2/zi la masă.

Se recomandă consumul constant de lichide și fibre!

Plantum @ Apr 14, 2017 +