Remedii simple pentru congestia nazala

Congestia nazala apare atunci cand nasul este infundat cu mucus si respiratia devine dificila, aceasta este o conditie temporara, nu este, in general grava, dar poate crea discomfort mai ales pentru copii.


Principalul simptom al congestiei nazale este acummularea de mucus apos gros, iritatia, mancarimea, inflamatia, etc. Toate legate de excesul de mucus, la care se adauga sentimentul de sufocare cauzat de obstructia fluxului de aer catre caile respiratorii.
Cauzele congestiei


La rece: de obicei, cea mai frecventa cauza pentru ca ea apare in orice anotimp are loc spontan, făra a necesita un tratament de cele mai multe ori.
In aceste cazuri, congestia este insotita de alte simptome tipice la rece, cum ar fi ochi umezi, frisoane, dureri de cap, dureri in gat, etc. In cazul in care simptomele sunt persistente, puteti utiliza preparate cu concentratie mare de vitamina C, pentru a scurta timpul de recuperare si pot fi combinate cu inhalatoare pe baza de saruri marine pentru a elibera cavitatile nazale si pentru a expulza mucusul.
Simptomele gripei sunt similare cu punctul anterior, dar pare a fi mai pronuntata, forma virulenta, inclusiv febra. Tratamentele includ analgezicele mentionate mai sus si adaugarea de
antitermice controlul temperaturii.

Rinita este inflamatie a mucoasei nazale, existanand doua tiputi de rinita: rinita acuta si rinita cronica care poate fi alergica si nealergica.
Rinita alergica: in acest caz, reactia este conditionata de un anumit element care actioneaz ca un alergen si genereaza stranut, cum ar fi polenul, acarienii, par de pisica etc.
Simptomele si tratamentul sunt aceleasi cu cele utilizate in rinita non-alergica si, de asemenea, ar trebui sa reduca expunerea la alergeni.
Sinuzita: este o conditie de tip cronic, care se caracterizeaza prin inflamatia sinusurilor, care sunt cavitati in spatiile craniene si care poate determina cefalee (durere de cap).
In plus fata de neplacerile cauzate de presiunea de mucus, simptomele asociate cu durerile de cap prezinta o presiune la nivelul ochilor, nasului si regiunea obrajilor.

Tratamentele pentru aceasta conditie au ca scop reducerea disconfortului si inducerea in remisie a focarelor. Medicamentele utilizate sunt in general antibiotice si corticosteroizi.

In cazurile severe de sinuzita poate fi evaluata o interventie chirurgicala pentru a curata cavitatile sinusurilor, dar rezultatele nu sunt permanente, deoarece tendinta naturala a organismului este de a produce mucus in acele zone care nu sunt afectate de tratament.
Polipii nazali: sunt excrescente obstructive in nas care uneori apar ca urmare a rinitei recurente, dar si in alte cazuri uneori, ele pot sa apara cu antecedente congenitale din familie in prezent.
Atunci cand polipii sunt produsi de rinita si devin rezistenti la corticosteroizi si medicamente antiinflamatoare, ar trebui sa fie indepartate chirurgical pentru a fi eliminati complet. Remedii si tratamente:


1. Miere de Manuka 200-600+ contine antibiotic natural si este cea mai buna pentru intarirea sistemului imunitar.
2. Frunze de eucalipt
3. Apa cu sare de mare
Aplicati cateva picaturi de apa cu sare de mare direct fosele nazale, calmeaza mucoasa nazala, facilitand respiratia.
4. Inhalatii cu ulei de oregano salbatic cu carvagrol


O posibila schema de tratament ar putea fi:


 


 


 


 


 DimineataPranzSeara 


 


Zilnic inainte de masa cu 30 min-1 lingura de miere de manuka 200+


 ( vezi detalii)


-3 picaturi de ulei de oregano


(vezi detalii)-1 lingura de miere de manuka 200+


 ( vezi detalii)


-3 picaturi de ulei de oregano


(vezi detalii)-1 lingura de miere de manuka 200+


 ( vezi detalii)


-3 picaturi de ulei de oregano


(vezi detalii)

In functie de evolutia simptomelor, gradul de activare al mierii de manuka se poate mari, recurgand pana la mierea de manuka 600+(vezi detalii).

Plantum @ Jan 20, 2017 +