Remedii pentru spasme musculare

Tratamente naturiste pentru spasme musculare

 

Spasme musculare - sunt numite lacrimi sau pauze, care apar in fibrele musculare in timpul antrenamentului fizic sau a unei activitati ce implica o supraestimare a capacitatii organismului.

Cauzele apariției spasmelor musculare

 

Aceste leziuni sunt caracterizate în principal prin manifestarea durerii severe, care pot fi mai mult sau mai puțin intense, în funcție de gradul de afectare a musculaturii implicate.

Soluțiile și băuturile energizante alcaline în timpul și după practică s-au dovedit a fi eficiente pentru a restabili mineralele pierdute prin transpirație. Dar, acestea nu influențează pauzele de hidratare care produc dureri musculare, prin urmare, nu sunt utile în această privință.

Mușchiului ca orice altă parte a corpului i se atribuie o capacitate maximă de rezistență și când aceasta este depășită apare durerea.
Singurul mod de a evita febra musculară este nedepășirea limitelor stabilite de organism.

Antrenamentele regulate nu ne eliberează de durere dacă intensitatea antrenamentului sau numărul de exerciții crește peste nivelul obișnuit.

Se spune că spasmele musculare sunt direct legate de creșterea masei musculare, care produce pauze de hipertrofie pentru a restabili țesutul deteriorat.

În multe cazuri, durerile musculare apar deoarece exercițiile nu sunt realizate corespunzător.

Remedii naturiste pentru spasme musculare


Remediile pentru durerile musculare sunt simple și pot ajuta la atenuarea aceastor dureri supărătoare. În mod semnificativ, durerea nu va fi eliminată imediat, dar va ajuta la relaxarea muschilor. Aceste remedii constau în:

  Alka-Seltzer, cu apă minerală - Acest tip de remediu este popular, atunci când apar spasmele musculare. Trebuie specificat faptul că într-un pahar de 200 ml de apă minerală se pun 2 comprimate Alkaseltzer și se încălzește timp de câteva secunde.

Lapte cu zahăr - după activitatea fizică se recomanda consumul de lapte, deoarece mușchii se relaxează, durerea fiind redusă. Se recomandă un pahar de 300 ml de lapte cu o lingură de zahăr.

Apă cu lămâie și zahăr - Într-un pahar cu apă, se adaugă câteva picături de lămâie și un vârf de cuțit de zahăr. Acest remediu pentru dureri musculare, este potrivit și pentru circulația sanguină a fibrelor musculare.

Masaj zilnic cu ulei de cocos și ulei oregano (10 pic din fiecare).

Baie cu apă caldă - se efectuează o baie cu apă caldă pentru a diminua durerilor musculare. După ce ați terminat baia este recomandat sa se realizeze un duș rece peste zona în care aveți dureri. În felul acesta recuperarea este mai rapidă.

Masaj cu ulei de lavandă - se amestecă o lingură de ulei de măsline cu 6 picături de ulei esențial de lavandă și se masează ușor zona cu durere.

 Recomandări pentru tratarea spasmelor musculare

 

Respectarea timpului de odihnă - există o altă teorie greșită legată de antrenamentul ce trebuie repetat pentru a ușura disconfortul și durerea musculară. Aceasta este o teorie greșită. Spasmele musculare nu vor dispărea, din contră vor afecta negativ întregul proces de recuperare.

Masaj și băi relaxante - sunt adesea utile pentru a atenua neplăcerile cauzate de durerile musculare și de a stimula drenajul în zona afectată.

Menținerea hidratării ajută la reducerea deteriorării organismului favorizând indirect recuperarea după spasmele musculare.

O alimentație adecvată este de asemenea esențială pentru a asigura toate substanțele nutritive implicate în țesuturile de înlocuire. Proteinele sunt cele mai importante elemente în acest proces de recuperare.

Curenții alternativi de apă caldă și rece, promovează circulația în mușchiul afectat.

Consumați apă alcalină ZEN.

Luați ca supliment aspirina organică.

Adăugați în dieta zilnică și vitamine - Spasmele musculare pot să apară și datorită carențelor de vitamina B6 si magneziu. Lipsa acestor vitamine conduc la reacții necontrolate a mușchilor și la dureri (de exemplu cârcei, amorțeala mâinilor, ale degetelor, furnicături etc.).

Exemplu - Plan Tratament împotriva spasmelor musculare

 

Produse

Dimineața

Prânz

Seara

Magneziu +B6

(vezi detalii)

1 plic

1 plic

-

Unguent pentru durerile articulare/musculare

(vezi detalii)

masaj

-

masaj

 Se repetă aceasta administrare o lună.

Plantum @ Feb 03, 2017 +