Remedii pentru spasme musculare

Ele sunt numite lacrimi și pauze care apar in fibrele musculare in timpul antrenamentului fizic sau unei activitati care implică surmenaj ce supraestimeaza capacitatea naturală a organismului.
Aceste leziuni sunt caracterizate in principal prin manifestarea durerii severe, care pot fi mai mult sau mai puțin intense, in functie de gradul de afectare a musculaturii implicate impiedicand mobilitatea acestora.
Anterior, sa crezut că spasmele au fost cauzate de acumularea de acid lactic in timpul formarii si a unor solutii alcaline cum ar fi apa cu zahar si bicarbonat de sodiu ce ar putea restabili echilibrul electrolitic mai rapid prin scurtarea timpului de recuperare. Această teorie a fost infirmată in mai multe studii clinice care au aratat ca lacrimile musculare sunt singura cauza implicata in aparitia si singura modalitate de combaterea ei, pentru ca odata ce au aparut este obligatoriu sa se respecte un timp de odihna de la 24 de ore pana la cateva zile, in functie de fiecare caz in parte.
Solutiile si bauturile energizante alcaline in timpul si dupa practica s-au dovedit a fi eficiente pentru a restabili mineralele pierdute prin transpiratie, dar nu influenteaza pauzele de hidratare care produc dureri musculare, prin urmare, nu sunt utile in aceasta privinta.
Muschiului ca orice alta parte a corpului i se atribuie o capacitate maxima de rezistenta si cand aceasta se depaseste apare durerea.
Singurul mod de a evita febra musculara este să nu depaseasca limitele stabilite de organism pentru a ajunge la epuizare, iar acest proces poate fi controlat prin rezistenta si din atrenamente, pentru ca atunci cand continuati sa va extenuati ignorand semnele de avertizare ale organismului reactiile secundare pot fi asteptate cu deplina siguranta.
Antrenamentele regulate nu ne elibereaza de durere daca intensitatea antrenamentului sau numarul de exercitii creste peste nivelul obisnuit.
Unii spun ca spasmele musculare sunt direct legate de cresterea masei musculare, care produce pauze de hipertrofie pentru a restabili tesutul deteriorat, dar avand dureri nu inseamna ca au existat performante adecvate, dat fiind ca, in multe cazuri, ele apar, deoarece exercitiile nu sunt facute bine si leziunile musculare nu implica faptul de a castiga volum, in timp ce un antrenament bine facut nu implica in mod necesar aparitia spasmelor plata cheltuielilor fiind tonusul muscular crescut.
Remediile pentru durerile musculare sunt simple si pot ajuta la atenuarea aceastor dureri enervante. In mod semnificativ, durerea nu va fi eliminata imediat, dar va ajuta la relaxarea muschilor .
1.Alka-Seltzer, cu apa minerala
Acest tip de remediu este popular, atunci cand ne supara spasmele. Trebuie remarcat faptul ca intr-un pahar de 200 ml de apa minerala si pun 2 comprimate Alkaseltzer si se incalzeste timp de cateva secunde. Odata ce este apa se incalzeste se bea imediat.
2.Lapte cu zahar
Credeti sau nu, beti lapte la spasme, este perfect; deoarece, dupa activitatea fizica, se recomanda lapte, deoarece muschii se relaxeaza si, prin urmare, suferinta de rigiditate este redusa. Se recomanda, doar sa beti un pahar de 300 ml de lapte cu o lingura de zahar, ar trebui sa fie lapte rece si dupa aceea, laptele lucreaza in fiecare zona a corpului nostru.
3.Apa cu lamaie si zahar
Intr-un pahar cu apa, se adauga cateva picaturi de lamaie si un varf de cutit de zahar, odata ce obtineti combinatia puteti bea deja. Acest remediu pentru dureri musculare, este perfect si pentru circulatia sanguina a fibrelor musculare.
4.Masaj cu ulei cocos si ulei oregano ( 10 pic din fiecare ) , masaj zilnic
5.Baie cu apă calda
Se efectueaza o baie cu apă calda pentru ca este foarte reconfortanta si ajuta la reducerea dureri musculare pe care le avem. Dupa ce ati terminat baia este recomandabil sa se efectueze un dus rece peste zona in care aveti dureri, ajuta muschii sa se dezumfle si astfel va veti recupera mai devreme.
6.Masaj cu ulei de lavanda
Se amesteca o lingura de ulei de masline cu 6 picaturi de ulei esential de lavanda si masati usor muschii afectati de spasme cu acest ulei.
Sugestii si recomandari


1.Respectarea timpului de odihna, există o altă teorie gresita cum ca antrenamentul ar trebui sa se repete si a doua zi pentru a usura disconfortul de dureri musculare sau chiar sa le incurajeze sa dispara, dar daca luăm in considerare toate cele de mai sus intelegem că aceasta afirmatie este falsa si nu este bine fondata, lacrimile musculare nu se vor vindeca mai repede trenand a doua zi cu durere, dar opus interfereaza negativ asupra recuperarii lor.
2.Masajele si baile relaxante sunt adesea utile pentru a atenua neplacerile cauzate de durerile musculare si de a promova drenajul in zona afectata, cu toate că aceste tratamente singure nu vor putea face ca spasmele musculare sa dispara.
3.Mentinerea hidratarii ajuta la reducerea uzurii organismului favorizand indirect recuperarea spasmelor in cazul în care organismul are toate componentele de care aveti nevoie.
4.O hrana adecvata este de asemenea esentiala pentru a asigura toate substantele nutritive implicate in tesuturile de inlocuire si la acest punct, proteinele sunt cele mai importante in acest proces.
5.Curentii alternativi de apa calda si rece, promoveaza circulatia in muschiul afectat iar sorirea prezentei oxigenului este esential in formarea de noi tesuturi.
6.Beti apa alcalina ZEN.
7.Luati ca supliment aspirina organica.
8.Spasmele musculare pot sa apara si datorita carentelor de vitamina B6 si magneziu . Lipsa acestor vitamine conduc la reactii necontrolate a muschilor si la dureri (de exemplu carcei , amorteala mainilor, ale degetelor , furnicaturi etc.).

ProduseDimineataPranzSearaMagneziu +B6


(vezi detalii)1 cps-1 cpsLaptisor de matca pur


(vezi detalii)1 gr-1 grMiere de Manuka + Venin albine


(vezi detalii)0,5 lingurite rase inainte de masa timp de 3 zile


 --1 lingurite rase inainte de masa timp de 3 zile


 1,5 lingurite rase inainte de masa timp de 3 zile


 2 lingurite rase inainte de masa timp de 3 zile


  


Se repeta aceasta admiistrare o luna .
NOTA : 1 lingurita contine mai putin de o intepatura de albina

Plantum @ Feb 03, 2017 +
Close