Remedii naturiste pentru colesterol

 


 

Colesterolul poate fi definit ca lubrifiant natural al intregului organism, de aceea el este prezent in toate vasele sangvine si organe, dar, de asemenea este implicat in mai multe functii ale corpului, cum ar fi formarea de hormoni si sintetizarea vitaminelor.
Atunci cand productia de colesterol este excesiva, se formeaza depozite care pot bloca venele si arterele, provocand accidente cardiovasculare, saturand organele pune in dificultate, functionarea lor, ficatul fiind de obicei, unul dintre cele mai afectate organe, de acumularea excesiva a acestei substante, uneori producand calculi biliari si steatoza hepatica (ficat gras).


Organismul produce propriul sau colesterol ce este sintetizat in intestin, glandele suprarenale, ficat, ovare, testicule. Ficatul este cel mai important dintre toate in productia totala de colesterol uman.


In functie de lipoproteina asociata cu transportul de grasimi, colesterolul poate fi de mica sau mare intensitate, afectand in mod diferit atunci cand este produs si poate fi detectat cu usurinta printr-o simpla analiza de rutina.

 


Colesterolul cu densitatea scazuta LDL este transportat de lipoproteina la ficat si in sange, prin urmare este cunoscut sub numele de colesterol rau, deoarece acumularea excesiva adera la peretii vaselor de sange formand placi, care obstructioneaza fluidul si functionarea lor.
Colesterolul de inalta densitate HDL, este cel care transporta de la sange la ficat, fiind cunoscut precum colesterol bun, pentru ca retrage depunerile LDL acumulate in vene si artere restabilind functionarea normala a acestora.


Intr-un test de sange,valori ale colesterolului peste 200 mg/dl este considerat un factor de risc la predispozitia de boli de inima, si riscul ridicat i se atribuie cand este peste 250. Aceste valori nu sunt parametrii pentru toti oamenii, diferenta fiind facuta de varsta, sex, istoric medical, patologiile coronariene determina mai precis ce marcaje sunt adecvate pentru pastrarea sanatatii cardiovasculare si prevenirea complicatiilor.


 


Cauze si tratament


 Alimentatia nesanatoasa:
Este principala cauza a colesterolului rau, ce afecteaza oameni de toate varstele, pentru ca alimentele procesate sunt bogate in grasimi saturate, care cresc nivelul colesterol rau in sange si favorizeaza acumularea excesiva de trigliceride. Obiceiurile alimentare sanatoase sunt suficiente cand nu exista afectiuni cardiace coronariene si valorile sunt normalizate o data la trei luni.

Varsta:
Colesterolul tinde sa creasca pe masura ce inaintam in varsta si desi, relatia cu scaderea hormonilor sexuali nu a fost determinata 100%, par sa fie strans legate, avand in vedere ca pe masura ce inaintam in varsta trebuie sa ne preocupam mai mult de obiceiurile alimentare sanatoase pentru a atenua simptomele asociate cu uzura imbatranirii.Sedentarismul:
Este postulat ca o alta cauza care favorizeaza acumularea excesiva de colesterol, deoarece lipsa de activitate a fluxului sanguin impiedica transportul normal al acestei substante de catre lipioproteine, iar aceasta ar fi o posibila explicatie a motivului pentru care sportivii prezinta valori actuale ale HDL mult peste media, in timp ce LDL este semnificativ mai mic decat standardul populatiei.
Contraceptivele orale:
In special combinatia de estrogen si progesteron sintetic cresc nivelul de trigliceride, o situatie ce este inversata cu usurinta, schimband preparatul sau suprimand administrarea compusului hormonal.
Genetica:
De asemenea, a fost identificat ca fiind responsabile de excesul de colesterol, in unele cazuri, in a caror istorie s-a repetat hipercolesterolemia familiala, care poate fi asociata cu una sau doua gene defecte, in functie de faptul daca sunt mostenite de la mama, sau de la tata, ori ambele, ceea ce determina gravitatea si tratamentul acesteia.
Hipercolesterolemia familiara a unei singure gene defectuaoase, prezinta de doua ori peste valorile normale si ar trebui sa faca obiectul unei revizuiri periodice si de a studia istoricul medical al familiei pentru a preveni complicatiile cardiovasculare in viitor.
Hipercolesterolemia familiala asociata cu doua gene defecte (tata si mama) se numeste hipercolesterolemie homozigota si desi, un mic procent din totalul pacientilor prezinta aceasta boala, este o afectiune grava, care necesita tratament si revizii pe viata pentru ca poate prezenta valori de patru sau cinci ori peste medie, ceea ce conditioneaza pacientul si poate suferi un accident cardio-vascular si infarct miocardic la o varsta frageda.


 


            De obicei tratamentul pentru o persoana care are valori crescute de colesterol LDL (rau) si trigliceride, consta in statine de sinteza sau fibrati. Aceste substante farmaceutice sunt indicate sa se administreze pe perioade lungi de timp sau chiar toata viata, fapt ce poate afecta in primul rand ficatul si rinichii.
   


Echipa PLANTUM va propune un tratament naturist ce poate fi administrat de doua ori pe an, sub forma de cure impreuna cu retete care definesc o alimentatie sanatoasa si un tratament sanatos fara efecte adverse si anume: Cholestatin (vezi detalii) (drojdie de orez rosu salbatic), formula Flow (vezi detalii), EDTA (vezi detalii), Lipidol (vezi detalii).


 


O posibila schema de tratament ar putea fi urmatoarea:


 


 DimineataPranzSearaLuni-Cholestatin 1 capsula


-Formula Flow 3 capsule


- Lipidol 1 capsula-Formula Flow 3 capsule


- Lipidol 1 capsula-Formula Flow 4 capsule


- EDTA 2 capsuleMarti-Cholestatin 1 capsula


-Formula Flow 3 capsule


- Lipidol 1 capsula


 -Formula Flow 3 capsule


- Lipidol 1 capsula-Formula Flow 4 capsule


- EDTA 2 capsuleMiercuri-Cholestatin 1 capsula


-Formula Flow 3 capsule


- Lipidol 1 capsula


 -Formula Flow 3 capsule


- Lipidol 1 capsula-Formula Flow 4


capsule


- EDTA 2 capsuleJoi-Cholestatin 1 capsula


-Formula Flow 3 capsule


- Lipidol 1 capsula


 -Formula Flow 3 capsule


- Lipidol 1 capsula-Formula Flow 4 capsule


- EDTA 2 capsuleVineri-Cholestatin 1 capsula


-Formula Flow 3 capsule


- Lipidol 1 capsula


 -Formula Flow 3 capsule


- Lipidol 1 capsula-Formula Flow 4 capsule


- EDTA 2 capsuleSambata-Cholestatin 1 capsula


-Formula Flow 3 capsule


- Lipidol 1 capsula


 -Formula Flow 3 capsule


- Lipidol 1 capsula-Formula Flow 4 capsule


- EDTA 2 capsuleDuminica-Cholestatin 1 capsula


-Formula Flow 3 capsule


- Lipidol 1 capsula


 -Formula Flow 3 capsule


- Lipidol 1 capsula-Formula Flow 4 capsule


- EDTA 2 capsule 


Pe langa schema de tratament de mai sus, este recomandata si o dieta adecvata in care puteti sa includeti: extractul de maslin, ghimbir, anghinare; dar si uleiurile presate la rece precum: canepa, in , ulei de krill si toate uleiurile care contin acizi grasi esentiali Omega 3-6-9 cu continut ridicat de vitamine si fibre.

Plantum @ Dec 20, 2016 +
Close