Pericolele deshidratarii in sezonul rece


In articolul de astazi vorbim despre cat este de important sa te hidratezi corect, ce se intampla cand nu esti hidratat si ce masuri trebuie sa iei.Suntem obisnuiti sa ne hidratam mai mult in timpul verii, atunci cand ni se face foarte sete. Insa daca nu resimtim neaparat senzatia de sete, uitam sa ne hidratam, cu toate ca setea este semn ca organismul nostru s-a deshidratat deja. Ar trebui sa ne facem un obicei din a consuma lichide, fie ca este vorba de ceaiuri, apa sau sucuri naturale, in cantitati mai mici si mai des pe parcursul zilei, fara sa mai asteptam sa ni se faca sete.Este important de retinut faptul ca pe timp rece, senzatia de sete apare mult mai tarziu decat in timpul verii, chiar daca organismul este deshidratat. Plus ca iarna avem senzatia ca nu transpiram, insa nu este deloc asa, doar ca transpiratia se evapora mai repede in aerul rece.In zilele cu umiditate crescuta, asa cum sunt majoritatea zilelor de toamna si de iarna, corpul nostru elimina o cantitate mai mare de fluide decat in mod normal. Este important sa inlocuim cantitatea de lichid pierduta pe parcursul zilei, insa nu consumand cafea si sucuri carbogazoase din comert, pline de zahar si aditivi, ci savurand ceaiuri de fructe.
Organismul nostru trebuie sa aiba in permanenta un nivel optim de hidratare pentru a putea functiona normal, atat din punct de vedere fizic, cat si mental si emotional. Atunci cand esti deshidratat, apar stari de iritabilitate, care-ti pot afecta relatiile cu cei din jur.Un nivel optim de hidratare este necesar si pentru a ne asigura ca performantele noastre mentale sunt printre cele dorite. Atunci cand invatam sau atunci cand facem lucruri noi, nivelul de fluide din organism influenteaza in mod direct modul in care functioneaza creierul nostru, afectand capacitatea de invatare, concentrare si memorare.


 


Si cum e destul de plictisitor sa bei apa toata ziua, iti recomandam ceaiurile infuzie de fructe. Sunt un mod placut de a te hidrata pe parcursul zilei, imbinand astfel utilul cu placutul.


 


Este indicat sa eviti ceaiurile de fructe la plic: marea lor majoritate sunt facute din ceai negru, ce contine un nivel ridicat de teina, si arome de fructe. Iti recomandam sa alegi ceaiurile infuzie de fructe, facute numai din bucati de fructe, fara ceai negru si fara cofeina. Astfel, te vei putea hidrata cu o bautura naturala, gustoasa si sanatoasa, pe tot parcursul zilei.Alege ceaiuri de fructe adevarate, de calitate superioara:5 O’Clock Tea Ceai de fructe cu Mar si Migdale5 O’Clock Tea Ceai de fructe cu Cirese si Banane5 O’Clock Tea Ceai de fructe cu Mar si Scortisoara5 O’Clock Tea Ceai de fructe cu Merisor si Capsuni5 O’Clock Tea Ceai de fructe cu Mere, Pere si Capsuni Plantum @ Oct 29, 2015 +