Metode eficiente de a combate febra

 


Febra este un raspuns fiziologic al corpului uman la infectii si in functie de gravitatea lor se poate manifesta mai mult sau mai putin intens.


Febra corespunde intotdeauna proceselor infectioase si este singura cauza din care provine, tipul de infecție se poate datora unor boli multiple si agenti patogeni. Tratamentul general pentru febra consta din antivirale atunci cand este produsa de virusuri si antibiotice atunci cand infectia este indusa de bacterii.
Vaccinurile sunt tratamente preventive pentru diferite tipuri de infectii, care constau in introducerea microorganismelor controlabil pentru a facilita recunoasterea sistemului imunitar, ca raspuns la o infectie reala.


Se presupune ca persoanele vaccinate sunt  imunizate impotriva bolilor infectioase in perioada acoperita de acesta, de aceea vaccinurile sunt supuse la mutageneza de microorganisme a caror timp este variabil in functie de agentul patogen.


Vaccinurile sunt tratamente care se aplica atunci cand sunteti prefect sanatosi.


 


Boli infectioase care produc febra:Boli ale aparatului respirator


 


Ele corespund primei grupe de boli infecțioase care provoaca febra, chiar si in manifestarile sale blande ca o raceala, deoarece caile respiratorii sunt prima conducta de intrare a acestor microorganisme prin inhalare.


Aceste boli sunt caracterizate prin extreme contagioase, deoarece se transmit prin aer, astfel incat cel mai bun tratament de prevenire implica evitarea convietuirii in acelasi spatiu de partajare cu personele afectate in masura in care este posibil.


 


 


Infectiile respiratorii:


sunt usoare desigur, fara complicatii atunci cand afecteaza organele externe, cum ar fi la nivelul nasului, gatului, sinusurilor si urechilor.


Rece: infectie superficiala a cailor respiratorii care incepe cu dureri de cap, gat, ochi umezi, tuse, secretii nazale abundente si febra mai mare sau mai mica, in functie de modul in care raspandirea are loc in interiorul corpului. Tratamentul in aceste cazuri se ia in doze mari de vitamina C, anti-inflamatoare, anti-gripa si aspirina.


Gripa:


infectie acuta a cailor respiratorii care prezinta unele simptome mai intense si mai persistente decat punctul precedent.


Bronsita:


inflamatie a cailor bronsice, care poate fi cauzata de gripa sau fumul de


Otita:


infectie care cauzeaza inflamatie si durere la ureche si se trateaza cu antibiotice topice sau orale, in functie de gradul de infectie.Rinite:


inflamarea mucoasei nazale printr-o infectie sau o alergie. Atunci cand are loc ca urmare a infectiei gripale sau stari de catarale au in comun acelasi tratament, atunci cand este alergie, de obicei, provoaca febra si au de luptat cu decongestionante si corticosteroizi, in anumite cazuri.


Atunci cand infectiile respiratorii afecteaza plamanii trebuie intervenit imediat, deoarece este vorba de boli grave, care pot complica foarte mult starea de sanatate a pacientului, atunci cand acestea nu sunt controlate la timp.
Tuberculoza:


În tarile dezvoltate este practic eradicata aceasta boala, dar focare inca apar in tarile in care nu exista nici o buna planificare de ingrijire a sanatatii si de control al bolilor. Aceasta boala este caracterizata prin febra usoara insotita de transpiratie, tuse uscata si persistenta cu spute sangeroase in stadii avansate, este extrem de contagioasa si necesita tratament imediat constand din antibiotice combinate.


Pneumonie:


Este o infectie bacteriana cauzata de bacteria Streptococcus pneumoniae, de asemenea, numita pneumococ si se manifesta cu febra moderata pana la febra mare, tuse, frisoane, dificultati de respiratie si dureri in piept.


Atunci cand microorganismele apar pot sa  afecteze aparatul digestiv prin febra insotita de varsaturi severe si diaree, care sunt mai mari decât echilibrul electrolitic al organismului care provoaca spasme musculare, transpiratie si crampe.


Infectii ale tractului urinar pot provoca, de asemenea, febra ocazional agravata.


Infectii cutanate severe, cum ar fi furunculoza poate provoca, de asemenea, febra rezultata din infectie cu stafilococus aureus.


Anumite boli autoimune sunt caracterizate prin intervale de febra ridicata sau moderata in timpul focarelor ca Lupus eritematos sistemic sau boala lui Crohn.


 


Caile de atac pentru febra  sunt urmatoarele:


Cura cu miere de Manuka


Mierea de Manuka este una dintre cele mai recomandate produse in tratarea multor afectiuni, proprietatea principala fiind metilul glioxal (antibiotic Natural).


Infuzia de coada șoricelului


Aceasta planta are multe proprietati medicinale ajută la scăderea temperaturii corpului si eliminarea bacteriilor.


Comprese cu apa


În cazul in care nivelurile sunt la temperaturi ridicate a corpului, un remediu bun este de a aplica comprese cu apa, la temperatura camerei, pe frunte, in jurul gatului si sub axile.                 


De asemenea, este foarte important sa ramaneti hidratat, deoarece organismul pierde multe lichide. Se va bea multa apa si ceaiuri.


 


Sfaturi si recomandari pentru combaterea febrei:


 


Solicitati asistenta medicala atunci cand febra este peste 38 de grade, ea corespunde, de obicei, la infectii mai severe, pentru a fi diagnosticate la timp si pentru a opri simptomele.


Comprese reci pe frunte va ajuta la mentinerea temperaturii stabile a corpului.


Atunci cand febra este foarte mare se vor face impachetari cu otet la picioare si maini


Daca medicul va recomanda sa luati antibiotice, nu beti lapte sau ceai de sunatoare, acestea anuleaza efectul antibioticelor


Beti apa si mancati supe de legume.


 


ProduseDimineataPranzSearaAspirina organica (vezi detalii)-1 capsula dupa masa-1 capsula dupa masa-1 capsula dupa masaMiere Manuka 200+ (vezi detalii)-1 lingurita rasa inainte de masa-1 lingurita rasa inainte de masa-1 lingurita rasa inainte de masaUlei de oregano salbatic cu carvacrol (vezi detalii)-2-3 picaturi in lingurita de miere-2-3 picaturi in lingurita de miere-2-3 picaturi in lingurita de miere 


NOTA:


Pentru a lua temperatura copilului folositi termometrul digital – vera temp – non contact deoarece este extrem de precis si nu este nevoie sa deranjati sau sa treziti copilul din somn pentru a lua temperatura.


Ecranul termometrului are iluminare de fundal pe baza de LED si lumineaza suficient de puternic pentru a citi temperatura in locurile luminate mai slab.


 

Plantum @ Jan 17, 2017 +