HERPESUL

Herpesul este o infectie cauzata de virusul herpes simplex gura (labial) sau genital si este limitat numai la acele doua zone recunoscute ca tip de herpes I (oral) sau herpes de tip 2 (genital).
Virusul herpes poate fi latent ani de zile si se poate manifesta spontan sau declansa la anumite schimbari in organism. Rutele herpesului de contaminare sunt saliva si fluidele corporale in timpul contactului sexual.
Cauze si Tratament


Herpesul bucal (de tip I) se transmite prin saliva si poate fi transmis prin sarut fara sa fie necesar ca cealalta persoana sa aiba infectie activa la momentul transmiterii.
Acest tip poate fi, de asemenea, transmis prin schimbul de ustensilele cu persoanele afectate, cum ar fi bautul din acelasi pahar sau folosind aceleasi ustensile.
Simptomele asociate cu o infctie a herpesului sunt mancarime, usturime, senzatie de arsura si blister clasic, care in cele din urma devine inflamat, dupa care se formeaza o crusta inainte de a cadea in una sau doua saptamani dupa infectare.
Aceasta infectie este usoara si de obicei, nu provoaca complicatii sau nu necesita tratament medical, dar la copii poate provoca conjunctivita si alte infectii oculare. Herpesul poate fi insotit de febra intr-un numar mic de cazuri, atunci cand sistemul imunitar nu functioneaza corespunzator.
Pentru a accelera tratamentul de vindecare a herpesului bucal se pot utiliza anti-inflamatoare .
Herpes genital (tip II), se raspandeste prin contact sexual, dar poate fi, de asemenea, transmis de la nastere in timpul travaliului daca o femeie are o infectie activa la acel moment. In timpul sarcinii, nu este posibil sa se transmite virusul la fat, deoarece placenta protejeaza impotriva invaziilor fungice si a substantelor toxice.
Infectia cu herpes genital este mai severa si poate fi fatala in cazul tratamentului chiar si in faza incipienta daca nu este primit, deoarece se poate raspandi in alte parti ale corpului, provoacand complicatii severe, cum ar fi encefalita.
Femeile sunt mult mai predispuse la infectie cu herpes genital in timpul contactului sexual cu persoanele infectate, deoarece organele lor sunt interne. Simptomele de infectie la femei contempla ingustarea uretrei si fuziunea labiilor minorae ale vaginului. In cazul in care acesta afecteaza colul uterin,nu se resimte nici un simptom, in general.
La barbatii infectati cu herpes genital,se produc vezicule care se extind pe preput si glandul si se poate extinde in scrot,
simptomele asociate sunt de retentie urinara si constipatie.
Atat la barbatii, cat si la femei, manifestarile clinice mentionate mai sus dispar spontan dupa o saptamana sau zece zile, dar remiterea leziunilor nu sunt orientative de vindecare, deoarece persoana trebuie sa primeasca un tratament pentru a preveni infectia de raspandire, poate transmite la mai multe persoane.
Complicatiile de infectie cu herpes pot afecta sistemul nervos, meningita fiind infectia cea mai frecventa legata de aceasta conditie si poate duce la encefalita, atunci cand infectiile nu sunt tratate pun in pericol sanatatea pacientului.
In cazul în care femeia gravida are o infectie activa la momentul nasterii este tratata si de obicei,intra intr- un program de cezariana pentru a preveni transmiterea fatului.
Tratamentul herpesului genital este efectuat cu aciclovir, un antiviral care este aplicat local intr-un preparat crema pentru a satisface infecția primara si este, de asemenea, administrat intravenos timp de zece zile, in infectiile severe.
Nou-nascutii din mame infectate care au testul pozitiv la testul de diagnosticare a herpesului, vor primi, de asemenea, un tratament intravenos cu aciclovir.
Infectia cu herpes este o afectiune ce trebuie tratata imediat.
Remedii


1. Gheata
Se aplica pe zona o punga de plastic umpluta cu gheata, va ajuta la reducerea inflamatiei ,arderea si mancarimile.
2. Iaurt si lamaie
Faceti o emulsie cu iaurt simplu si cateva picaturi de lamaie si aplicati peste vezicule care sunt produse de herpes. Iaurtul va face ca acestea sa se usuce mai repede si lamaia este un antiseptic. De trei ori pe zi.
3.AUR DERM MIMOZA, PROPOLIS si SMIRNA
Pe baza de extract de mimoza tenuiflora, recomandat ca ADJUVANT cu eficacitate mare in tratarea bolilor de piele, arsuri de gradul II si III, alergii, psoriazis, zona zoster, cicatrizeaza fara urme dermatoze de orice fel, acnee, pete, ciuperci, herpes.
4. Zeama de portocale
Vitamina "C" este buna pentru reducerea efectelor de herpes. In timpul acestei probleme, este bine sa aibă o sursa buna de vitamine, va ajuta la atenuarea efectelor cauzate de herpes si lupta impotriva infectiei.
5. Faina de ovaz si apa
Se amesteca faina de ovaz si apoi se adauga apa.Se face un fel de pasta, care se va plasa in zona ranii. Dupa aceasta, se lasa timp de 15 minute dupa care se va folosi atunci cand apar mancarimi. Aceasta pasta care se formeaza ajuta la ameliorarea mancarimilor.
Sfaturi si recomandari


1. A se evita sexul, in timp ce infectia este activa.
2. Utilizati intotdeauna un prezervativ in timpul contactelor sexuale sporadice sau ocazionale, deoarece chiar si in cazul in care o persoana care nu prezinta simptome fizice ale infectiei , virusul poate fi in stare latenta sau care a trecut de faza a doua fiind mult mai dificil de detectat.
3. Evitati schimbul de tacamuri cu cei afectati in special atunci cand acestia au infectie activa.
4. Se va evita sarutul pe gura cu persoanele afectate care prezinta simptome de activitate (cum ar fi vezicule pe buze).
5. Evitati utilizarea de geluri sau creme pe organele genitale, care pot creste iritarea pielii afectate de vezicule.
O posibila schema de tratament ar putea fi :


 


ProdusDimineataPranzaSearaUlei de oregano cu carvacrol 80% (vezi detalii)3-4 pic inainte de masa cu miere manuka3 pic inainte de masa cu miere manuka3 pic inainte de masa cu miere manukaCordyceps pur gold 50ml


(vezi detalii)-5ml=2gr ciuperci-Miere Manuka +200


(vezi detalii)1 lig rasa inainte de masa cu 30”1 lingurita rasa inainte de masa 30”1 lingurita rasa inainte de masa 30”
Plantum @ Feb 10, 2017 +