HALENA SI REMEDIILE EI

Respiratia urat mirositoare,este de asemenea, cunoscuta sub numele de halitoza sau halena si este direct legata de bacteriile care traiesc in gura fiind adesea conditionata de igiena necorespunzatoare sau lipsa acesteia. Pentru a elimina aceste bacterii nu este suficient un periaj zilnic deoarece intre dinti si limba se acumuleaza resturi ce trebuie sa fie eliminate pentru a evita proliferarea excesiva a bacteriilor care provoaca miros urat in gura.


              In alte ocazii, respiratia urat mirositoare se datoreaza altor probleme de sanatate, in general, legate de tractul digestiv sau respirator detectate dupa analiza relevanta atunci cand halitoza nu raspunde la tratamentele conventionale.


 


CAUZE ȘI TRATAMENTE


              Igiena asa cum s-a discutat mai sus joaca un rol cheie in debutul respiratiei urat mirositoare, deoarece multi oameni se limiteaza numai la perierea dintilor, unde sunt cele mai putine bacterii insa cele mai multe dintre ele sunt adapostite intre dinti si limba.


              Resturile de alimente depozitate intre dinti trebuie sa fie indepartate prin mijloace mecanice, cum ar fi folosirea atei dentare, pentru ca nu exista alte instrumente capabile sa penetreze in astfel de spatii mici iar apa de gura serveste pentru  a furniza numai o raceala temporara ce poate masca pe scurt halena, dar nu rezolva nimic.


              Limba este o alta sursa de bacterii, care trebuie sa fie dezinfectata pentru a preveni proliferarea bacteriilor care pot fi vizibile, formand o crusta alba care provoaca de foarte multe ori miros urat la suprafata.


              Pentru a elimina aceste pete albicioase de pe limba si pentru a preveni formarea lor, exista perii speciale ce sunt numite raclete si au o suprafata larga.


              În cazul in care nu este disponibila in acel moment limba se poate curata cu periuta de dinti , dar moliciunea periei nu permite eliminarea completa a placii acumulate pe ea.


              Boala gingiilor, de asemenea, cunoscuta sub numele de gingivita este o cauza frecventa de respiratie urat mirositoare si este o inflamatie cauzata de acumularea de reziduuri pe baza dintelui care favorizeaza dezvoltarea bacteriilor ce distrug tesutul.


              Gingivita este cauzata de nefolosirea atei dentare, pentru ca asa cum am discutat mai devreme acest instrument este singurul care poate elimina reziduurile dintre dinti evitand placa dentara.


              Simptomele gingivitei sunt de arsura, mancarime, umflarea gingiilor sau sangerare constanta in timpul periajului si folosirea atei dentare.


             Parodontita cunoscuta sub numele de "pyorrhea" este pierderea progresiva rezultata din proliferarea invaziva .


             Fumatul contribuie foarte mult la aparitia respiratiei urat mirositoare si predispune la boli ale gingiilor prin iritarea constanta a tesuturilor la compusii de tigara,motiv pentru  fumatorii ar trebui sa aiba grija si sa maximizeze igiena lor pentru a preveni deteriorarea .


            Cariile dentare sunt o alta cauza recurenta a halenei pentru ca atunci cand infectia dintelui ajunge la nerv provoaca miros urat. În cazul in care leziunea este in faza incipienta, de obicei, nu cauzeaza respiratia urat mirositoare si poate fi fixata  cu plombe .


            Infectii ale gatului pot promova, de asemenea, o respiratie urat mirositoare mai ales atunci cand exista o inflamatie a amigdalelor pentru ca bacteriile tind sa se acumuleze in zona de puroi care formeaza placi, care emana miros urat mai ales noaptea, cand se usuca.


            Stomacul si problemele digestive, in general, poate provoca respiratia urat mirositoare si chiar schimba culoarea limbii.                      


Anumite boli, cum ar fi gastrita sau ulcerele stomacale cronice provoca halitoza dimineata si uscaciune excesiva a gurii insotita adesea de un strat albicios pe limba provocat de candida albicans.


            Alte organe digestive pot provoca, de asemenea, respiratia urat mirositoare ca atunci cand ficatul nu functioneaza bine si este, de asemenea, comuna, schimbarea aspectului limbii, in acest caz, se prezinta ca o nuanta galbuie.


            Infectiile la nivelul organelor interne respiratorii, cum ar fi plamanii pot cauza halena cand exista o infectie cum ar fi pneumonia sau alte tulburari si boli.


            Constipatie, in cazuri severe poate provoca o respiratie urat mirositoare si difera de halena conventionala, avand un miros extrem de neplacut si adesea este insotit de "gust putred".


 


REMEDII


1. Aloe Vera gel si Juice


                Reduce flatulenta,constipatia,halena.


2. Infuzie de menta


                Ceaiul de menta este, de asemenea, cunoscut pentru eliminarea respiratiei urat mirositoare, deoarece componentele sale ajuta la acoperirea tractului digestiv, prin urmare, ajuta la reducerea miscarii de acid gastric. Este cel mai bine sa beti după mese.


3. Apa de gura cu bicarbonat


                Apa de gura a fost creata pentru a elimina respiratia urat mirositoare, trebuie remarcat faptul ca adaugarea unui varf de cutit de praf de copt, ajuta la curatarea gingiilor, dintilor.


4. Pasta de dinti cu clorofila


                Clorofila produce un miros placut fiind antiseptic si ajuta la eliminarea agentilor externi sau bacteriilor care pot provoca aceasta respiratie urat mirositoare.


5. Lamaia


                Dupa masa,mestecati bucati cu coaja de lamaie pentru cateva minute. Ea curata gura fiind un antiseptic natural, lupta impotriva agentilor externi care influenteaza producerea de respiratie urat mirositoare.


6.Apa de trandafiri


7.Mastic Gum


8. Argila ALGO , inainte de masa dimineata cu 30” , beti un pahar de argila , face-ti la fel si seara . Detoxifica ficatul , rinichii elimina toxinele si mai ales colonul , regleaza digestia , elimina pietrele la rinici si vezica biliara , REDUCE HALENA !!
 


O posibila schema de tratament ar putea fi :


ProduseDimineataPranzSearaMiere Manuka


+16->200+


(vezi detalii)1 lingurita rasa inainte de masa cu 30”1 lingurita rasa inainte de masa cu 30”1 lingurita rasa inainte de masa cu 30”Ulei de oregano salbatic 80% carvacrol


(vezi detalii)3-4pic in lingurita de miere de manuka-4pic in lingurita de miere de manukaSuper enzyme


(vezi detalii)1 tab la masa1 tab la masa- 

Plantum @ Feb 20, 2017 +