De ce este bun uleiul de cocos JEEVA pentru circulatia cerebrala

     Intr-un studiu publicat s-a demonstrat ca uleiul de nuca de cocos JEEVA atenueaza efectele amyloide-B in neuronii corticali in vitro,demonstrand ca acesta poate reduce sau invers deficite cognitive, boli neurodegenerative cum ar fi boala Parkinson, boala Alzheimer si imbatranirea.
     Cercetatorii medicali de la Universitatea Memoriala din Newfoundland, St. John, NL, Canada, au studiat efectele uleiului de nuca de cocos in neuronii corticali fiind tratati contra β-amiloid (Ass) peptide in vitro. Peptid Β-amiloid este elementul principal al unor depozite din creier care se crede ca duce la boala Alzheimer.
     Este raportat ca cercetatorii au descoperit o imbunatatire semnificanta la pacientii cu Alzheimer care au fost tratati cu trigliceride cu lant mediu continute in uleiul de nuca de cocos intr-un studiu clinic.
    Cercetatorii au testat ipoteza ca uleiul de nuca de cocos JEEVA este benefic pentru boli neurodegenerative, folosind modelul celular. Neuroni vii au fost expusi la diferite combinatii din uleiul de nuca de cocos. S-a constatat ca peptida Ass a fost in masura sa reduca supraviețuirea neuronilor iar uleiul de nuca de cocos JEEVA a fost capabil sa protejeze impotriva acestei reduceri a timpului de supravietuire.
    Sa observat ca uleiul de nuca de cocos a salvat neuronii "Ass tratati de leziunile mitocondriale,cauzate de toxicitatea sa. Uleiul a fost capabil sa previna diferentele induse de Ass in dimensiuni mitocondriale imbunatatind circulatia cerebrala. Pacientii cu boala Alzheimer au o functie mitocondriala in pericol, de aceea, aceste descoperiri sunt de o mare importanta.
    "Justificarea pentru utilizarea uleiului de nuca de cocos JEEVA ca terapie potential AD [Boala Alzheimer] este legata de posibilitatea ca ar putea fi metabolizat la organisme cetonice care furnizeaza o sursa alternativa de energie pentru neuroni si astfel, sa compenseze disfunctiile mitocondriale'.
     Ei au sugerat ca corpii cetonici, un produs metabolic al uleiului de cocos, pot contracara obstacolul functiei mitocondriale Ass-induse si prin urmare, metabolismul energetic.Se considera ca acidul caprilic, o triglicerida cu lant mediu din uleiul de nuca de cocos JEEVA, este capabila sa traverseze bariera sange-creier, uleiul de nuca de cocos avand un efect neuroprotector.
     "Rezultatele acestui studiu pilot furnizeaza o baza pentru studierea suplimentara a efectelor uleiului de nuca de cocos, sau a componentelor sale, in supravietuirea neuronala, care se concentreaza asupra mecanismelor care pot fi implicate", cercetatorii au ajuns la concluzia.
    Uleiul de cocos este capabil de a "salva" creierul pacientilor cu boala Alzheimer si directioneaza diabetul zaharat, tulburarea metabolica a creierului care este legata de aceasta stare. Creierul devine rezistent la insulina, pe masura ce imbatranin, ceea ce duce la esecul utilizarii glucozei nesatisfacand nevoile sale de energie.
     Cetonele sunt o sursa alternativa de combustibil, care este un sistem gratuit de semnalizare a insulinei si a utilizarii glucozei. Uleiul de cocos JEEVA este capabil sa furnizeze ingrediente pentru producerea corpilor cetonici, care sa permita producerea unor cantitati crescute in cateva minute de la ingestie. Revenirea incredibila a memoriei si functia cognitiva poate fi explicata prin aceasta restaurare metabolica a functiei. (vezi detalii)

 

 

Plantum @ Mar 14, 2017 +
Close