De ce e bine sa inlocuiesti cafeaua cu o bautura energizanta mai sanatoasa: ceaiul negru

Daca primul lucru catre care se indreapta gandurile tale dimineata e o ceasca tare de cafea, inseamna ca organismul tau nu poate fi pus in functiune decat dupa o doza mare de cofeina. Ceea ce n-ar fi foarte rau, daca gandurile tale nu s-ar indrepta in aceasta directie de prea multe ori pe zi.

Probabil ai observat ca, pe masura ce bei mai multa cafea, cu atat organismul tau devine din ce in ce mai imun la cofeina. Asta inseamna ca va fi nevoie sa bei din ce in ce mai multa cafea pentru a-ti oferi energia de care ai nevoie. Insa consumul crescut de cofeina iti va produce si o multime de neplaceri, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.
Cand vorbim de problemele pe termen scurt pe care le produce consumul de cafea, ne referim la palpitatiile pe care le-ai simtit probabil si tu atunci cand ai baut o cantitate prea mare de cafea. Nu e o senzatie prea placuta sa simti cum pulsul o ia razna, nu-l mai poti controla si incepi sa te simti rau.
Cofeina are un impact direct si rapid asupra sistemului central nervos, iar asta face ca pulsul sa se accelereze, declanseaza stari de nervozitate, anxietate, sau chiar ameteala. Durerile de cap sunt un alt simptom frecvent al efectelor consumului crescut de cafea.
Astfel de efecte apar in cazul unei persoane ce nu sufera neaparat de anumite afectiuni. In situatia in care suferi si de afectiuni cardio-vasculare, problemele sunt mai vizibile si mai periculoase.


Ce e de facut pentru a atenua din riscurile asociate cofeinei? In primul rand, trebuie sa reduci sau sa elimini consumul de cafea. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa renunti si la energia pe care ti-o ofera. Trebuie doar sa inlocuiesti cafeaua cu o bautura sanatoasa, care sa te si energizeze, asa cum este ceaiul negru.
Ceaiul negru are un continut ridicat de teina. Teina este practic o substanta identica cu cofeina, doar ca modul in care organismul proceseaza cele doua substante este diferit, ca si efectele lor.


Spre deosebire de cofeina, teina din ceaiul negru nu produce palpitatii. Asta pentru ca teina este eliberata in mod constant, pe termen mai lung, este mai usor procesata de organism, iar cofeina este eliberata foarte rapid, producand de fapt un stres asupra organismului. Tot din acelasi motiv, efectele energizante ale teinei din ceaiul negru dureaza mai mult timp.
Fa un bine organismului tau si inlocuieste macar o parte din consumul zilnic de cafea cu ceai negru de calitate superioara:


Mount Himalaya Tea Earl Grey 40 grame – incearca-l pentru a inlocui treptat cafeaua
Mount Himalaya Tea Earl Grey 100 grame – cel mai consumat sortiment de ceai negru, ideal pentru a inlocui cafeaua
5 O’Clock Tea Iasomie si Trandafiri 40 grame – un amestec energizant de ceai negru si ceai verde, imbogatit cu aroma petalelor de trandafiri si iasomie
5 O’Clock Tea Iasomie si Trandafiri 100 grame - un amestec energizant de ceai negru si ceai verde, imbogatit cu aroma petalelor de trandafiri si iasomie 

Plantum @ Nov 09, 2015 +