Cum functioneaza glanda tiroida?

 

       Tiroida este o glanda mica situata in gat, a carui functie este aceea de a secreta hormoni tiroidieni, care accelereaza functiile metabolice ale organismului. De exemplu, pentru a stimula productia de proteine (care este materia prima din care este fabricat corpul nostru) si cresterea disponibilitatii de oxigen pentru celule.

       Hormonii tiroidieni sunt vitali pentru functionarea normala a intregului organism si actiunea acestora este necesara pentru diferite sisteme. Modul in care hormonii tiroidieni sunt eliberati este extrem de complex (cum ar fi tot ce se intampla in interior), spusa intr-o forma mai mult sau mai putin usor si rapid.

Hipotalasmul secreta un hormon care stimuleaza glanda pituitara sa elibereze un alt hormon(TSH), care stimuleaza glanda tiroida sa secrete un alt hormon (tiroxina sau T3), care este transformat in ficat si alte organe triodotironina (T4) care este forma activa, care actioneaza prin stimularea functiilor corpului chimic. O complexitate unica!

Acest lucru ne da o idee aproximativa a importantei funtionarii corespunzatoare pentru intregul organism.

 

Ce este hipertiroida?

        Hipertiroidismul este o tulburare a glandei tiroide prin care aceasta glanda devine hiperactiva, adica, ea produce o cantitate excesiva de hormoni tiroidieni, astfel incat toate functiile organismului sunt accelerate si pot provoca chiar daune grave.

        Hipertiroidismul se poate prezenta in diferite moduri:

-    Boli grave. Celulele imune ataca tiroida HASHIMOTO

-    Adenom toxic.Tumora tiroidiana benigna ce interfereaza cu functionarea corespunzatoare.

-    Gusa multinodulara toxica. Crestere anormala a celulelor generatoare de noduli multiplii tiroidieni.

-     Tiroida. Inflamatie a glandei.

 

          Simptome de hipertiroidism si consecintele lui:

-     Sistemul digestiv se subtiaza, foame, varsaturi, dureri intestinale, greata

-     Sistemul circulator si inima.Tahicardie, hipertensiune

-     Sistemul neurologic. Nervozitate, oboseala, slabiciune, tremur, anxietate, stres, insomnie, lipsa de concentrare

-     Piele si par. Parul devine fragil sau chiar se pierde prin cadere, unghii fragile, intoleranta la caldura, transpiratii excesive

-     Ochii. Roseata, hiperlacrimatie, ochi bulbucati, intoleranta la lumina, tumefactie

 

Cauzele hipertiroidismului

        Medicina conventionala identifica hipertiroidismul ca fiind cauzat de sistemul imunitar, o tumora sau inflamatia tiroidei, dar din nou lucrul acesta continua ca o consecinta a unei cauze primare, dezechilibru in functiile corpului care se intampla cu un motiv. Sa nu cadem in disperarea de a da vina pe ereditate sau ghinion pentru ca aceasta viziune nu ne ofera nici o posibilitate de a controla sau de a schimba lucrurile.

      O cauza coerenta si reala este stilul de viata si instrumentele pe care corpul nostru le furnizeaza pentru a functiona pozitiv. Disfunctia apare cand nu alimentam celulele cu nutrientii necesari, sau cand introducem de asemenea o serie de substante chimice toxice pe care enzimele noastre nu poate sa le metabolizeze si ajung sa fie depozitate in corpul nostru ca intr-o groapa. Acest lucru se intampla si pentru ca nu ne odihnim, nu facem exercitii fizce sau eforturi fizice.

       Andreas Moritz subliniaza in cartea sa "Secretele sanatatii vesnice"ca primul pas pentru a regla glanda tiroida este acela de a face o detoxifiere profunda a organismului in special in sistemul digestiv.

Odata ce aveti clare aceste concepte amintiti-va ca pentru hipertiroidism, ar trebui sa se ia in considerare urmatoarele:

       Alimente recomandate din abundenta; varza, brocoli, ridichi, conopida, toate tipurile de alimente reci si crude care cauzeaza frig in organism (salate,creme reci).

       Alimente nerecomandate; alge marine, sare iodata, nici un aliment care genereaza caldura precum scortisoara, ghimbirul, condimente picante.

       Fitoterapie pentru hipertiroidie;

       In loc de a consuma fructe dupa masa, o infuzie de plante medicinale este mult mai benefica.Va recomandam sa elaborati acest amestec pentru a bea mai multe cesti pe zi. Se adauga 250ml apa clocotita pentru 2 lingurite de amestec si se lasa la infuzat cateva minute. Acest ceai este recomandat de celebrul doctor Jose Luis Berdonces in cartea sa "Manualul de medicina naturala".

 

Recomandate sunt si urmatoarele suplimente:

-     nervosedin(talpa gastei, paducel, lavanda,) (vezi detalii)

-     curcumin (vezi detalii)

-     selenium  (vezi detalii)

Ceai din flori de Lavanda. Talpa gastii, salvie si rainita (vezi detalii)

Se beau 3 cesti pe zi.

 
Plantum @ Apr 10, 2017 +