ALAPTAREA

    Alaptarea este o perioada in viata unei femei ( poate dura 6 luni sau mai mult), care apare dupa ce a dat nastere si care are ca scop hranirea fiului nou-nascut.Este alimentul cel mai convenabil si in primele 6 luni de viata trebuie sa fie singurul mod de hranire.Daca este posibil prelungiti perioada de alaptare pana la 12 luni,diversificand treptat si cu alte alimente indicate pentru hranirea copilasilor.
    Laptele matern contine toti nutrientii de care are nevoie un bebelus,anticorpi,imbunatateste flora intestinala a copilului, pentru ca laptele matern contine probiotice,in plus este protejat de numeroase imbolnaviri.
    Un alt beneficiu al alaptarii maternale este ca nu provoaca alergii precum laptele praf si nici diaree,in plus protejeaza gura si intareste muschii faciali,necesari pentru dezvoltarea articulatiei limbajului.
    Este dovedit ca acei copii care au fost alaptati natural dezvolta o inteligenta cu un QI mai mare comparativ cu ceilalti.
    Alaptarea stabileste si intareste foarte puternic lanturile afective si emotionale dintre copil si mama.
    Cu toate acestea, uneori apar probleme din cauza tulburarilor de lactatie care implica pielea sanilor, nipluri si lipsa productiei de lapte, printre altele.
    O alta problema pe care noile mamici o intampina este fisurarea mameloanelor cauzata de pozitionarea incorecta a bebelusului la alaptare,sau pentru ca laptele a stat prea mult interiorul sanului.In acest caz o mamica se poate mulge pentru a putea scadea presiunea laptelui.
    Exista cazuri in care mamicile din diferite motive intrerup alaptarea precoce.
    Cazurile in care nu este indicat sa fie alaptat bebelusul in mod natural sunt cazurile de galactosemie sau boli specifice mai putin comune.  Recomandarile specialistilor    Ceai de chimion (vezi detalii)
    Ceai pentru stimularea lactatiei (vezi detalii)
    Magneziu organic (vezi detalii)
    Mami (vezi detalii)
    Lacto+ (vezi detalii)
    Kit pentru mamici care alapteaza  (vezi detalii)
  NOTA : Pentru bebelusi trebuie sa folosim produse naturale Bio sau Vegan.  Printre ustensilele sau cremele pe care le folosim pentru bebelus NU TRENUIE SA CONTINA:
  a)Substante de tip chimic
  b)Metyl , Extyl si Propylparabeni
  c)Coloranti si arome sintetice
  d)Sulfati de sodiu

Plantum @ Mar 02, 2017 +
Close