TABULEH-SALATA DE COUS COUS

     Tabuleh este o salata ce are la baza cuscus.Lamaia si condimentele ii dau acestei retete o aroma revigoranta.




 


                 INGREDIENTTE PENTRU 4 PERSOANE;


     -2 cani cous-cous


     - 2 cani apa


     -1/2 ceapa


     -1 morcov


     -2 rosii


     -20 masline fara samburi


     -1/2 cana ulei de masline


     - 1/2 cana suc de lamaie


     -o crenguta de patrunjel proaspat


     -o crenguta de menta 


     -sare si piper




 


                 MOD DE PREPARARE;





Mai intai vom face couscous-ul, astfel incat o data fiert sa fie lasat sa se raceasca.Se pune intr-un castron 2 cesti cușcuș. Se fierbe in aceeasi cantitate de apa cu sare dupa gust si acoperim. Fierbem  aproximativ 4 minute si amestecam pentru a ne asigura ca absoarbe toata apa si nu se lipeste.Se adauga putin ulei de masline si se amesteca iar.Se adauga sucul de lamaie si se lasa sa se raceasca.În timp ce se raceste, se taie marunt patrunjel, menta si ceapa; se taie in patrate mici, roșii, morcovi si masline.


     Se amesteca toate ingredientele si se lasa sa se raceasca in frigider, pentru o nota revigoranta.

Plantum @ Apr 13, 2017 +
Close