SPARANGHEL CU SOS HOLLANDAISE

Reteta pe care v-o propunem astazi are ca scop transformarea sparanghelului intr-un platou atractiv  si elegant.


Sparanghelul il vom gati la abur pentru a pastra aroma si valorile nutritive.








 


     INGREDIENTE;


-450 gr de sparanghel


-200 gr unt nesarat


-3 galbenusuri 


-1  lingura suc de lamaie


-1/2 lingurita de sare


-un varf de cutit de piper rosu




 


     MOD DE PREPARARE;                     


     Se taie capetele dure ale sparanghelului.Se pregateste o tigaie in care sa aiba 2 cm nivelul apei in ea si se pune si o grila pentru abur.Asezati tigaia pe foc pentru a incepe sa fiarba apa,intre timp preparati sosul.


     Intr-o cratita mica topiti untul.Puneti intr-un blender galbenusurile de ou,sare,piper,suc de lamaie si mixati 3o secunde la viteza medie.Adaugati peste continut untul topit si mixati pana se incorporeaza totul bine.


     Se aseaza sparanghelul pe grila si se acopera.Se lasa la abur pana se inmoaie dar nu foarte mult.


     Cand sparanghelul este gata se aseaza pe un platou si se orneaza cu sos hollandaise si buchetele de patrunjel.

Plantum @ Apr 18, 2017 +
Close