Salată Verde Egipteană

 


 


 


Salată verde Egipteană


Ingrediente:
-1 salată verde


-0,25 spanac verde crud


-1 ceapă


-1 lingură de fulgi de usturoi


-1 ou fiert tare


-2 linguri de ulei de cânepă


-1 linguriță de semințe de muștar


-1/2 linguriță sare roz de himalaya

 


Mod de preparare:
Frunzele de salată și de spanc se spală bine, eventual se rup în bucăți mai mici, dacă sunt prea mari.


În continuare, frunzele se opăresc (se fierb 10-15 minute în apă cu puțină sare roz de himalaya). Se scot din apa în care s-au fiert și se țin la scurs până se răcesc. Se pun într-un castron și în amestec se mai adaugă ceapa tăiată cât mai fin, fulgii de usturoi și boabele de muștar. Se amestecă bine și în final peste salată se toarnă uleiul. Deasupra, salata se ornează cu oul tăiat rondele. Este o salată foarte apreciată ca gustare ușoară pentru cină.


            Majoritatea ingredientelor de mai sus se regăsesc în magazinul nostru online!
                                                                POFTĂ BUNĂ!


 


Notă:
      Cânepa este una din cele mai vechi plante cultivate în ţara noastră (peste 2000 de ani) în special pentru producerea de fibre necesare confecţionării de îmbrăcăminte. Seminţele sale erau utilizate pentru tratarea inflamaţiilor, pentru elimirea paraziţilor intestinali, ca remediu tonic şi regenerant, precum şi pentru efectele lor laxative şi diuretice.


        Uleiul este obţinut prin presarea la rece a seminţelor de cânepă şi este unul dintre cele mai sănătoase uleiuri naturale.


     El are în compoziţie cei trei acizi graşi esenţiali: Omega 9, Omega 6 şi Omega 3 şi este singurul care conţine acizii graşi Omega 6 şi Omega 3 în raportul magic de 3:1. Este raportul optim stabilit de medici; un dezechilibru în acest raport predispune la oboseală şi obezitate şi duce la accelerarea evidentă a unor boli precum cancerul, diabetul, reumatismul, afecţiunile dermatologice şi afecţiunile cardiovasculare. De aceea se spune despre el că este un adevărat aliment protector.
      Usturoiul „Allium sativum” este o plantă comestibilă, utilizată ca aliment și condiment. În medicina populară este considerat, alături de ceapă, un adevărat medicament, datorită conținutului bogat de vitamine și substanțe minerale. În Egiptul antic și în timpul romanilor, usturoiul era cunoscut ca un mijloc preventiv al bolilor contagioase. Ulterior s-a stabilit că efectul usturoiului, în combinație cu mierea de albine sau alte produse naturale, este benefic în prevenirea sau ameliorarea bolilor cardiovasculare, a tulburărilor digestive sau a pneumopatiilor. În afară de efectul antimicrobian, are și un efect antihelmintic (contra viermilor intestinali).


 


      Semințele de muştar sunt o bună sursă de fosfor, magneziu, fibre, fier, calciu, proteine şi zinc.
       Acestea  previn şi reduc riscul apariţiei cancerului colorectal şi gastrointestinal. Pentru asta se recomandă consumul regulat de boabe de muştar hidratate (lăsate la înmuiat în apă).
      Eliberează sinusurile şi decongestionează nasul: pentru asta, aplică pe piept cataplasme cu seminţe de muştar.
     Semințele de muştar stimulează apetitul şi digestia, dar are şi efecte laxative şi vomitive, fiind folosit din Antichitate pentru a trata otrăvirea accidentală.Mult timp, boabele de muştar au fost prescrise drept medicament, pentru a alina durerile de stomac, indigestiile, balonările, constipaţiile... şi se mai spunea că sunt un tratament excelent împotriva paraliziei.

Plantum @ Nov 25, 2014 +
Close