Salată Verde cu Ciuperci 
Salată Verde cu Ciuperci


Indicată persoanelor predispuse la Alergii Respiratorii, la Gluten și la Ouă


 


Ingrediente:
-1 salată verde


-1 ceapă roșie


-ardei roșu și galben


-150 g ciuperci proaspete


-catalup


-1 linguriță de semințe de susan alb


-1 lingură de oțet de cătină


-1 lingură de ulei de cătină


-1/2 cană de semințe de mei


-1 linguriță de ceai de lavandă


- ½ linguriță de sare marină grunjoasă

 


Mod de preparare:
Se spală bine toate ingredientele. Se rupe cu mâna salata în bucăți mari pentru a nu se oxida. Se toacă ceapa joulien și ardeiul gras, iar ciupercile se taie felii. Se pun într-un castron de sticlă și se adaugă catalupul tăiat rondele. Se fierb semințele de mei timp de 20 de minute. Se scurg și se adaugă peste restul ingredientelor. Se asezonează cu ulei și oțet de cătină. Se sărează cu sare marină grunjoasă și se amestecă. Se ornează cu semințe de susan alb și lavandă.


                            
             Majoritatea ingredientelor de mai sus se regăsesc în magazinul nostru online!
                                                                        


                                                               POFTĂ BUNĂ!


Notă:
Meiul are un conținut ridicat de acid folic, fiind util femeilor însărcinate şi adolescenților, aflaţi în perioada de creştere. Reprezintă o sursă bună de vitamina A, fier, magneziu, nutrienți esențiali în vindecarea anemiei sau a afecțiunilor dinților.


 


Catalupul are un conținut bogat în fibre, vitamine, minerale și substanțe cu acțiune antioxidantă, fiind o sursă excelentă de betacaroten, vitamină esențială pentru sănătatea pielii și pentru procesul de refacere a celulelor.
Uleiul de cătină reprezintă un complex polivitaminic cu acţiune regeneratoare asupra metabolismului celular, cu efecte benefice de tonifiant general, antianemic, vitaminizant, imunomodulator.Plantum @ Nov 17, 2014 +