Reteta zilei - Salată de Varză Acră cu Ardei Iute

Salată de Varză Acră cu Ardei Iute


Ingrediente:
-1/2 varză acră


-1 buc ardei iute verde


-fulgi de drojdie


-1 lingură de Quinoa Longevita


-1 lingură de ulei de cânepă cu chilli eco


-1 linguriță de miere de tei


-1/4 turmeric


-1 lingură de semințe de chimen

Mod de preparare:
Se spală legumele, se toacă fâșii și se lasă la scurs. Se taie fâșiuțe ardeiul iute verde, se trece printr-un jet de apă în sită, apoi se lasă la înmuiat 30 de minute. Într-un bol de culoare roșie se adaugă în ordine, varza tocată și fâșiuțele de ardei iute, peste care se pune quinoa scoasă de la înmuiat. Se presară o lingură cu vârf de chimen peste ingrediente. Se asezonează cu o lingură de ulei de cânepă cu chilli eco. Se condimentează cu ¼ lingură de turmeric. Amestecăm bine, după care adăugăm 1 lingură de fulgi de drojdie. O lăsăm să se așeze 3-5 minute, după care o putem servi.


               Majoritatea ingredientelor de mai sus se regăsesc în magazinul nostru online.
                                                                    POFTĂ BUNĂ!
Nota:
Quinoa este un super aliment din categoria proteinelor vegetale, nu conține gluten, înlocuiește cu succes proteina din carne. În trecut quinoa era considerată alimentul de baza al incașilor.
Uleiul de cânepă conține toată gama de Omega 3-6-9 într-o balanță perfectă și este un aliment care se găsește în alimentația zilnică vegetariană.
Turmericul este un condiment indian, considerat un antioxidant natural și îndrăgit foarte mult atât datorită culorii portocalii cât și gustului unic. 

Plantum @ Nov 14, 2014 +
Close