Salată de Ridiche Neagră cu Mere Roșii



 




Salată de Ridiche Neagră cu Mere Roșii


Indicată persoanelor cu afecțiuni ale Amigdalelor


 


Ingrediente:




-1 ridiche neagră


-1/2 hrean


-2 mere roșii


-1 linguriță de semințe de muștar


-2 linguri ulei de măsline


-1 și ½ lingură de miere de salcâm


-1 linguriță de polen crud poliflor


-3 picături de ulei de cimbru


-3 lingurițe de oțet de cătină


-3 rondele de ananas confiat


-sare marină fină




 







Mod de preparare:




Se spală și se curață ingredientele. Pe răzătoare mare se rad merele și ridichea neagră. Hreanul se va rade pe răzătoare mică, să fie foarte fin. Într-un bol colorat se pun ingredientele, se adaugă rondelele de ananas tăiat cubulețe, peste care se toarnă 2 linguri de ulei de măsline si 3 lingurițe de oțet de miere cu cătină. Se lasă deoparte circa 5-10 minute.


Semințele de muștar se vor încinge într-o tigaie până se coc și devin mai rumenite, după care se adaugă peste ingredientele salatei împreuna cu cele 3 picături de ulei de cimbru. Se amestecă ingredientele cu 1 lingură si jumătate de miere de salcâm. În funcție de gust se poate îmbunătății cu sare marină fină. Se servește cu o linguriță de polen crud poliflor, adăugat cu o jumătate de oră înainte de consum.






               Majoritatea produselor de mai sus se regăsesc în magazinul nostru online!






                                                            POFTĂ BUNĂ!


 


Notă:




Principala calitate a mierii de salcâm este aceea de calmare a tusei, este antiseptică și este folosită în tratamentul asteniei și nevrozelor.




Polenul crud poliflor are acțiune antivirală, antibacteriană, antianemică și este tonic general.




Uleiul de cimbru are efect antibacterian cu spectru larg, antiviral, antifungic, expectorant, tonic digestiv, stomahic, carminativ, antihelmintic, coleretic, antispastic, tonic şi stimulent nervos, anestezic local.






 

Plantum @ Nov 14, 2014 +
Close