Salată DelicioasăSalată Delicioasă


Ingrediente:
-1 fruct ananas de mărime medie


-4 roșii


-o căpățână de salată


-5-6 linguri zeamă de lămâie


-2 linguri de zahăr brun pudră


-1 cană smântână dietetica


-1/2 linguriță de sare roz de himalaya


-1 linguriță de semințe de susan 


Mod de preparare:
Cu o zi înainte, fructul de ananas se spală, se curăță de coajă, și partea comestibilă se taie sub formă de cubulețe, care se pun într-un castron ceramic sau într-un borcan. Peste ele se pun 4-5 linguri de zeamă de lămâie și se lasă 24 ore la marinat. Roșiile se spală, se opăresc și se curăță de pieliță. Se taie apoi felii și se presară cu zahărul pudră. După circa o oră, pot fi folosite la salată. Portocalele se curăță și se taie rondele circulare, groase de 5-10 mm, perpendiculare pe feliile fructului, apoi rondelele se desfac în mici paralelipipede (operația este chivalentă cu tăierea perpendiculară a feliilor de portocală în bucăți groase de 5-10 mm). Căpățâna de salată se spală bine și se păstrează inima întreagă. Ananasul marinat, roșiile însiropate și portocalele se pun într-un castron. Peste ele se toarnă smântâna, restul de zeamă de lămâie, semintele de susan și sarea, se amestecă bine.


Salata se așează pe un platou potrivit sau într-o salatieră și se ornează cu inima de salată tăiată în două sau în patru, după numărul persoanelor servite.


              Majoritatea ingredientelor de mai sus se regăsesc în magazinul nostru online!
                                                                  POFTĂ BUNĂ!
 


Notă:
Zahărul brun îşi păstrează calităţile nutritive fiind bogat în minerale, precum calciu, fier, potasiu, magneziu. Acestea oferă energie întregului organism pentru activităţile din timpul unei zile solicitante, arată datele cercetării.
Semintele de susan erau foarte apreciate in Evul Mediu, valorând cât greutatea lor în aur pentru oamenii de atunci. Acestea ascund proprietăți extraordinare care te ajută să îți păstrezi o sănătate de invidiat. Folosirea regulată a uleiului din semințe de susan reduce riscul de cancer de piele. Acidul fitic, magneziul și fitosterolii sunt substanțe responsabile de prevenirea cancerului. Sesamolul, un antioxidant și antiinflamator prezent în uleiul facut din astfel de semințe, previne leziunile aterosclerotice, ajutând astfel inima. În plus, conținutul lor bogat de cupru previne și tratează artrita, întărind oasele, articulațiile și vasele de sânge.
Sarea roz de Himalaya conține 84 de minerale: clorură de sodiu, sulfați, calciu, potasiu, magneziu. Mai mult, structura celulară a sării înmagazinează energie vibrațională. Mineralele din sare au o formă coloidală, ceea ce înseamnă că sunt suficient de mici ca să fie absorbite cu ușurință de organismul uman.
- previne bolile cardiovasculare


- previne bolile aparatului respirator și îmbunătățește funcțiile plămânilor


- menține un echilibru Ph optim în organism


- reduce semnele îmbătrânirii


- îmbunătățește calitatea somnului
 

Plantum @ Nov 27, 2014 +
Close