Salată de Conopidă cu RoșiiSalată de Conopidă cu Roșii


Ingrediente:
-500 g conopidă (o bucată medie)


-2-3 roșii


-o salată verde mică (pentru ornat)


-2 linguri de ulei de cânepă cu busuioc


-1 lingură de semințe de  muștar


-1/2 lingură de sare roz de himalaya


-1 linguriță de semințe de chia


-câteva fire de pătrunjel

 
Mod de preparare:
Conopida se curăță, se spală și se pune la fiert în apă clocotită și puțină sare roz de himalaya. Se fierbe, dar nu prea tare, pentru a nu se sfărâma. După 10-15 minute conopida se scoate, se scurge, se desface în buchețele și se așează central în salatieră. Roșiile se spală și se taie în feliuțe nu prea groase. Salata verde se spală și se taie julien.


Separat se pregătește sosul din oțet (eventual diluat), boabele de muștar și uleiul, care se amestecă bine. Jumătate din sos se toarnă peste conopidă.


În salatieră, în jurul conopidei se așează salata verde și roșiile, peste ele se toarnă restul de sos. Deasupra se presară pătrunjelul tocat mărunt.


   Majoritatea ingredientelor de mai sus se regăsesc în magazinul nostru online!
                                                                POFTĂ BUNĂ!


 


 


Notă:
Beneficiile terapeutice ale uleiului esential de busuioc includ capacitatea sa de a trata greata, raul de miscare, indigestia, constipatia, problemele respiratorii, diabetul, etc.


Uleiul de busuioc este, de asemenea, o sursa importanta de vitamina A, magneziu, potasiu, fier si calciu.


Frunzele si semintele sunt parti importante medicinale ale acestei plante, care a castigat proeminenta in retetele din intreaga lume. Uleiul de busuioc a fost popular in Europa, Asia Centrala, India, Asia de Sud-Est, si a fost utilizat pe scara larga în scopuri culinare în regiunea mediteraneana, formand înca ingredientul principa al multor retete italiene, cum ar fi pesto. De asemenea, este utilizat în paste si salate.
Mult timp, boabele de muștar au fost prescrise drept medicament, pentru a alina durerile de stomac, indigestiile, balonările, constipațiile... și se mai spunea că sunt un tratament excelent împotriva paraliziei. În uz extern, sub formă de cataplasme, bobițele de muștar sunt un excelent remediu în stările gripale: pot descongestiona căile respiratorii în caz de bronșită, alină durerile reumatismale, fac să dispară vânătăile, alungă febra, și au efect revulsiv (provoacă o iritație locală a pielii, cu rol de a stimula sistemul nervos sau pentru a face să înceteze o stare inflamatorie).
Seminţele de chia au un conţinut bogat în fibre, acizi graşi omega-3 (scad colesterolul rău), proteine, vitamine (A, B, E, D), antioxidanţi şi minerale (calciu, fosfor, potasiu, sulf, fier, iod, cupru, zinc, sodiu, magneziu, mangan). Aceste mici seminţe conţin triptofan, o substanţă care determină creşterea nivelului de melatonină şi serotonină. Acest lucru te va ajuta să ai un somn odihnitor şi să te trezeşti plină de energie dimineaţa. Triptofanul se mai regăseşte în carnea de curcan, însă seminţele de chia au o cantitate dublă. Astfel că ai nevoie de 2-3 linguri de seminţe de chia pentru a-ţi îmbunătăţi somnul. 


 

Plantum @ Nov 22, 2014 +
Close