Salată de Castraveți Verzi cu Fulgi de Usturoi

Salată de Castraveți Verzi cu Fulgi de Usturoi


 


Ingrediente:
-4-5 castraveți proaspeți


-3 linguri de fulgi de usturoi


-1 lingură de ulei de cânepă cu usturoi


-1 linguriță de chimen


-1/2 linguriță de sare roz de himalayaMod de preparare:
Castraveții se spală bine, eventual se curăță de coajă ( în special când aceasta are un gust amar) și se taie rondele fine, de circa 1 mm grosime. Se adaugă sare după gust, fulgii de usturoi, semințele de chimen si uleiul de cânepă cu usturoi peste castraveți si se lasă minimum 20 minute înainte de servire, pentru ca să aibă timp să-și lase castraveții apa.
             Majoritatea ingredinetelor de mai sus se regăsesc în magazinul nostru online!
                                                                 POFTĂ BUNĂ!


Notă:
            Ulei din semințe de cânepă presat la rece. Uleiul din semințe de cânepă este cunoscut ca și "uleiul perfect echilibrat al naturii" deoarece are un conținut ridicat de acizi grași nesaturați în raportul ideal între Omega 6 și Omega 3, acizii grași esențiali de care organismul are nevoie pentru a fi sănătos și totodata necesari pentru creșterea normală și dezvoltarea copiiilor. Conține, de asemenea, acid gamma-linolenic, "super acidul gras polinesaturat".


Gustul delicios de nucă a uleiului este completat cu aroma de Chilăi, Usturoi sau Busuioc.


 


          Chimenul conţine cantităţi importante de magneziu şi fier, este un bun aliat împotriva cancerului și, datorită proprietăţilor sale antiseptice, este folosit în tratarea răcelilor uşoare.


Este recomandată infuzia de seminţe de chimen în tratarea guturaiului. Seminţele de chimen protejează împotriva asmului, bronşitei sau a problemelor respiratoriiCu trecerea anilor, metabolismul devine mai leneş, iar sucul de chimen ajută la accelerarea lui. Introdus în dietă, produce o caldură în organism, ceea ce face ca metabolismul să accelereze arderile.


Chimenul este cunoscut şi pentru beneficiile sale în tratarea afecţiunilor digestive, recomandat fiind ceaiul din seminţe, care trebuie servit călduţ. Datorită efectului liniştitor, semințele de chimen sunt folosite în tratarea insomniilor.


 


          Fulgii de usturoi sunt o sursă primă de selenium, un puternic antioxidant care încetinește procesul de îmbătrânire și protejază corpul împotriva poluărilor din mediu. Selenium protejează împotriva ravagiilor îmbătrânirii în special dizolvând radicalii liberi găsiți în depozitele adipoase și lucrează împreună cu vitamina E din usturoi pentru a neutraliza radicalii liberi. Aceasta protejează împotriva afectării nu doar a membranelor celulare dar a altor materiale vitale din organismul nostru în special asupra materialului genetic. 

Plantum @ Nov 26, 2014 +