Salată de Andive CrudeSalată de Andive Crude


Se recomandă persoanelor care țin dietă diabetică  
Ingrediente:
-1/2 kg andive
Pentru sos:
-1-2 linguri de oțet de mere cu miere


-3 linguri ulei de cânepă


-2-3 linguri semințe de muștar


-1 lingură de ienibahar (se pisează)


-1/2 linguriță sare roz de himalayaMod de preparare:
      Se desfac frunzele andivelor și se spală bine sub jet de apă rece, având grijă să nu fie strivite sau rupte în timpul spălarii. Frunzele mai mari pot fi tăiate în două, pe lung.


      După ce au fost lăsate puțin la scurs, frunzele se așează răsfirat pe un platou și se stropesc cu sos.
Prepararea sosului:
     Amestecul se prepară separat. Se pune după gust sare roz de himalaya și eventual se diluează cu apă. Sosul se toarnă peste frunzele de andive și se lasă 10 minute să se aseze, după care se poate servi salata.
            Majoritatea ingredientelor de mai sus se regăsesc în magazinul nostru online!


                                                                POFTĂ BUNĂ!
 


Notă:
     Istoria utilizării uleiului de cânepă îşi are începuturile în China. Cu aproximativ 3.000 de ani î.H. seminţele erau folosite pentru combaterea inflamaţiilor pielii şi erau considerate ca fiind tonice, regenerative, laxative diuretice şi excelente pentru eliminarea limbricilor la nou-născuţi şi animale.


    Uleiul de cânepă este deosebit de bogat în acizi graşi esenţiali poli-nesaturaţi din familia omega. Acidul linoleic (omega-6) si alfa-linolenic (omega-3) vitali pentru organismul nostru sunt consideraţi “grasimi sănătoase”, dar pentru că acesta nu îi poate produce singur, trebuie sa îi procure din alimentaţie.


 


     Muştarul, unul din cele mai vechi condimente, a fost iniţial cultivat în China, după care, din secolul XIII, începe să cucerească Europa. În prezent, Canada este cea mai mare producătoare de seminţe de muştar.


     Datorită prezenţei mucilagiilor în cantităţi apreciabile, seminţele întregi de muştar pot fi utilizate ca laxativ, de altfel singura utilizare terapeutică.  Seminţele de muştar constituie totodată o sursă de ulei vegetal.
    Ienibaharul este o plantă exotică (Myrthus pimenta) ce produce niște fructe asemănătoare boabelor de piper, de formă rotundă și culoare maro-negricioasă. Mai este cunoscut și sub numele de piper jamaican, kurundu,pimenta sau piper cu aromă de cuișoare.


    Ienibaharul, un arbore tot timpul verde, din familia Myrtaceae, este originar din Jamaica. El este folosit ca mirodenie în bucătărie, având un gust iute și aromat, o combinație între cuișoarenucșoară și scorțișoară.


 

Plantum @ Nov 19, 2014 +
Close