Salată Verde cu Migdale si Miere de Manuka

 


 


 


 


 


Ingrediente:


-1 salată verde


-10-12 migdale


-2 cătei de usturoi


-1 ceapă


-2 linguri ulei de șofrănel


-2 linguri oțet de mere cu miere


-1/2 linguriță de Miere de Manuka


-sare roz de Himalaya


 


Mod de preparare


Salata verde se desface în frunze, se spală bine și se rupe în bucăți. Migdalele se toacă mărunt sau se pisează bine. Usturoiul se pisează ca pentru mujdei. Ceapa se taie cât mai fin. Salata verde, ceapa, migdalele mărunțite și usturoiul se amestecă într-un castron. Separat, se pregățeste sosul prin amestecul uleiului, oțetului și adăugând miere și sare – după gust. Sosul se toarnă peste salată și se mai amestecă puțin.Majoritatea ingredientelor de mai sus se regăsesc în magazinul nostru online!


 


POFTA BUNĂNotă


Uleiul de șofrănel are proprietăți antiseptice, antioxidante, expectorante și  cicarizante. Acesta se foloșește pentru scăderea glicemiei din sânge  și colesteroluluiîntărirea sistemului imunitar, detoxifierea ficatului, accelerarea arderilor grăsimilor și la încetinirea procesului de îmbătrânire.


Oțetul de mere cu miere conține un complex săruri minerale precum  K, Fe, Cl, Na, Mg, Ph, Ca, S, acizi organici, vitamine,  enzime și taninuri. Acesta are acțiune antialergică și antibacteriană, el fiind indicat pentru problemele digestive, imunitare, cu colesterolul și ale sistemului nervos.


Sarea roz de Himalaya este bogată în oxid de fier, acesta fiind principalul motiv pentru care are această culoare delicată. Aceasta conține multe minerale printre care numărăm potasiu, magneziu, calciu, sulfați și clorură de sodiu. Acestea se găsesc sub o formă coloidală, ceea ce înseamnă că sunt suficient de mici ca să fie absorbite de organismul numan. Sarea este indicată pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, ale aparatului respirator și pentru reducerea semnelor îmbătrânirii.

Plantum @ Feb 02, 2015 +
Close