Salată Englezească de Telină

Ingrediente


-1 farfurie cu țelină franțuzească (lujere, tije)


-1 lingură oțet cu mere și miere


-2 linguri de ulei de semințe de dovleac presat la rece


-piper 5 arome


-sare roz de Himalaya


 


Mod de preparare


Țelina franțuzească crudă, formată în principal din lujere verzi, se spală bine, se curăță și se taie în bucăți de 4-5 cm lungime. Părțile mai groase se taie pe lungime în 2-4 fâșii, apoi se țin 3-4 ore în apă rece. După aceea se scurg și se pun într-un castron. Peste țelină se toarnă sosul preparat din oțet, ulei, piper, sare și, eventual, puțină miere.
Majoritatea ingredientelor de mai sus se regăsesc în magazinul nostru online!


 


POFTA BUNĂNotă


Sarea roz de Himalaya are o serie de substanțe nutritive care sunt ușor absorbite în organism, lucru care ajută la menținerea sănătății aparatului respirator și cardiovascular.


Piperul cu 5 arome este un amestec de varietăți de piper și coriandru: piper alb, piper negru, piper roșu, piper verde, coriandru. Acest condiment ajută digestia și are un efect antioxidant, antibacterian și detoxifiant. Este ideal pentru menținerea siluetei și a sănătății.


Uleiul din semințe de dovleac are efecte benefice asupra afecțiunilor gastrice și ale prostatei, ajută la eliminarea paraziților intestinali și scade colesterolul din organism. Conține proteine vegetale, betacaroten, luteină, vitaminele A și E, zinc, substanțele nutritive ce ajută la detoxifierea naturală a organismului și tratarea unor boli infectioase sau nervoase.

Plantum @ Feb 09, 2015 +